首页
登录
职称英语
What can we learn about the online school according to the passage? [br] [origi
What can we learn about the online school according to the passage? [br] [origi
游客
2023-12-24
71
管理
问题
What can we learn about the online school according to the passage? [br]
The livestream has enabled students with poor education resources to have classes, homework and exams simultaneously with mostly middle class peers in a renowned school in Chengdu, Sichuan province. Over the past 16 years, 72,000 students from 248 high schools in poverty-stricken areas have attended livestreaming classes simultaneously with one of the best high schools in the nation, the Chengdu No.7 High School.
According to record, 88 of the 72,000 students got admission in Tsinghua and Peking universities, the two most prestigious universities in China and most of the students went on to study in universities.
This is what was described in an article that went viral on WeChat entitled "The screen that changes children’s destiny". It narrates how a reporter from China Youth Daily witnessed the schooling on the two ends of the livestream, the school in Chengdu and Luquan No.1 School in Yunnan province, nearly 1,000 kilometers away.
Luquan county under the jurisdiction of Kunming, capital of Yunnan province, is a state-level poverty-stricken county dozens of kilometers away from Kunming. Due to proximity to the provincial capital, all eligible students found a way to go to a high school in Kunming, with those left behind mostly having poor academic performance. Then the vicious cycle began. The school performed badly in college entrance exam and in turn got academically poor students.
At first, the freshmen of Luquan high school found it difficult to catch up with classes in Chengdu. Wang Yiqing, top student in her town’s high school entrance exam, failed all mid-term tests except Chinese language. She could not understand the English courses except for the three-minute English song before the class began. This was the case for most students in livecast classes. After tests, the classrooms had students in tears.
Despite of setbacks in the very beginning, the online school has proved a success with students performing better and achieving higher in their study. Also, due to the development of education, the county is kind of revitalized. Even the housing prices have risen, according to a local official.
选项
A、It is almost 1,000 kilometers away from Chengdu No.7 High School.
B、It is a school near the provincial capital of Yunnan province.
C、It used to be wanting in outstanding students.
D、All of the above.
答案
D
解析
事实细节的找寻与判断。根据原文“the school in Chengdu and Luquan No.1 School in Yunnan province, nearly 1,000 kilometers away”可知,选项A正确。“Due to proximity to the provincial capital”指出两地的临近关系,选项B正确。根据“all eligible students found away to go to a high school in Kunming,with those left behind mostly having poor academic performance”可知,留在禄劝县的学生都是学习成绩差的,选项C所述,该学校过去缺乏优秀的学生,与原文相符。三个选项均正确,故答案为选项D。本题考查听者对细节信息的把握。本题需准确理解原文和选项中的相关表达,如“proximity”(接近) 、“wanting in”(缺乏) 。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3300916.html
相关试题推荐
Accordingtothelatestsurvey,themajorityofpeoplewhokeep______toNewScie
Accordingtotheregulationsthatwentintoeffectlastweek,anyonecaughttol
Aneducationblogthataskedreaderstosendreportsofviolenceinschoolstied
Sothetheoriesoftheschoolsaredifferentfromthepracticeofordinarybusin
AccordingtoCNNnews,OscarMenjivar-Herreraassaultedagirlwiththehelpof
MaintainingFriendshipinAdolescenceSecondaryschoolc
MaintainingFriendshipinAdolescenceSecondaryschoolc
MaintainingFriendshipinAdolescenceSecondaryschoolc
MaintainingFriendshipinAdolescenceSecondaryschoolc
MaintainingFriendshipinAdolescenceSecondaryschoolc
随机试题
______doyouthinkcandoit?A、WhomB、WhoC、WhyD、How.B
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
脑室外引流的患者引流管无脑脊液流出,常见的原因及处理方法下列说法正确的是A.颅内
当期收益率的缺点表现为()。 Ⅰ.零息债券无法计算当期收益 Ⅱ.不能用于比
胸腔闭式引流的护理措施中,说法错误的是A.置管前向病人简要说明手术意义及过程
关于要约的说法,正确的有( )。A.投保是一种要约 B.投保和承保就是民事合
通过市场调研,获知某类房地产2013~2017年的价格分别为3405元/m2、3
QDII基金合同、招募说明书中应披露投资境外市场可能产生的()信息。A:境外市场
如果你新到一岗位,压力很大,你感到特别劳累,如果再这样持续下去,医生警告,你的
最新回复
(
0
)