首页
登录
职称英语
We are moving inexorably into the age of automation. Our aim is not to devis
We are moving inexorably into the age of automation. Our aim is not to devis
游客
2023-12-24
31
管理
问题
We are moving inexorably into the age of automation. Our aim is not to devise a mechanism which can perform a thousand different actions of any individual man but, on the contrary, one which could by a single action replace a thousand men.
Industrial automation has moved along three lines. First there is the conveyor belt system of continuous production whereby separate operations are linked into a single sequence. The goods produced by this well-established method are untouched by the worker, and the machine replaces both unskilled and semiskilled. Secondly, there is automation with feedback control of the quality of the product: here mechanisms are built into the system which can compare the output with a norm, that is, the actual product with what it is supposed to be, output with a norm, and then correct any shortcomings. The entire cycle of operations dispenses with human control except in so far as monitors are concerned. One or two examples of this type of automation will illustrate its immense possibilities.
There is a factory in the U.S.A. which makes 1,000 million electric light bulbs a year, and the factory employs three hundred people. If the preautomation techniques were to be employed, the labour force required would leap to 25,000. A motor manufacturing company with 45,000 spare parts regulates their entire supply entirely by computer. Computers can be entrusted with most of the supervision of industrial installations, such as chemical plants or oil refineries. Thirdly, there is computer automation, for banks, accounting departments, insurance companies and the like. Here the essential features are the recording, storing, sorting and retrieval of information.
The principal merit of modern computing machines is the achievement of their vastly greater speed of operation by comparison with unaided human effort: a task which otherwise might take years, if attempted at all, now takes days or hours.
One of the most urgent problems of industrial societies rapidly introducing automation is how to fill the time that will be made free by the machines which will take over the tasks of the workers. The question is not simply of filling empty time but also of utilizing the surplus human energy that will be released. We are already seeing straws in the wind: destructive outbursts on the part of youth whose work no longer demands muscular strength. While automation will undoubtedly do away with a large number of tedious jobs, are we sure that it will not put others which are equally tedious in their place? For an enormous amount of sheer monitoring will be required. A man in an automated plant may have to sit for hours on and watching dials and taking decisive action when some signal informs him that all is not well. What meaning will his occupation bear for the worker? How will he devote his free time after a four or five hour stint of labour? Moreover, what, indeed, will be the significance for him of his leisure? If industry of the future could be purged of its monotony and meaninglessness, man would then be better equipped to use his leisure time constructively. [br] The main purpose of automation is ______
选项
A、to devise the machine which could replace the semi-skilled
B、to process information as fast as possible
C、to develop an efficient labor-saving mechanism
D、to make an individual man perform many different actions
答案
C
解析
这是道细节题。从文章第一段可以看出自动化的目标就是减少劳动力。“Our aim is not to devise a mechanism which can perform a thousand different actions of any individual man but, on the contrary,one which could by a single action replace a thousand men.”(我们的目标不是要设计一种体制来做人的上千种不同的行为,而是要让一个简单的动作来代替一千个人。)故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3300809.html
相关试题推荐
Wearemovinginexorablyintotheageofautomation.Ouraimisnottodevis
Wearemovinginexorablyintotheageofautomation.Ouraimisnottodevis
Wearemovinginexorablyintotheageofautomation.Ouraimisnottodevis
Wearemovinginexorablyintotheageofautomation.Ouraimisnottodevis
Wearemovinginexorablyintotheageofautomation.Ouraimisnottodevis
Peoplearemovingtocitiesindroves.In1950,two-thirdsoftheworld’spo
随机试题
Anoldsayinghasitthathalfofallad
劳动保护是从()的理念出发,对象是从事生产的劳动者,强调为劳动者提供人身安全与身
在讲解完“生物大分子以碳链为骨架”后,教师提问:“如何理解‘碳是生命的核心元素“
C由题干柱面方程母线平行于x轴可知柱面方程表达式中不含x,排除选项A、B,然后使用题中的两个曲面方程消去x2项,可知正确选项为C。
BAB法是以下列哪项为中间物来检测反应分子的A.亲和素B.生物素C.标记生物素D
新生儿败血症的严重患者可以出现的并发症有A.MODS B.肠炎 C.循环衰竭
下列哪个图有别于其他三个图?()
下列关于运输需求与运输需要的表述,正确的是( )。 A.运输需求是人与货物
脂肪酸的性质有A.有酸性 B.有挥发性 C.低级脂肪酸和含有极性基因较多的脂
(2021年真题)甲生产车间是一个标准成本中心,下列考核指标中应由甲车间负责的有
最新回复
(
0
)