首页
登录
职称英语
Ten thousand years ago, as the last ice age drew to a close, sea levels arou
Ten thousand years ago, as the last ice age drew to a close, sea levels arou
游客
2023-12-24
57
管理
问题
Ten thousand years ago, as the last ice age drew to a close, sea levels around the world were far lower than they are today. Much of the land under the North Sea and the English Channel was part of a huge region of forests and grassy plains. Then the climate gradually became warmer and the water trapped in glaciers and ice caps was released. This ancient land was submerged in the resulting deluge and all that remains to tell us that it was once lush and verdant— and inhabited — is the occasional stone tool, harpoon or mammoth tusk brought up from the sea bed by fishing boats.
Now the development of advanced sonar technology, known as bathymetry, is making it possible to study this flooded landscape in extraordinary detail. While previous devices have only been able to produce two-dimensional images, bathymetry makes use of computers, satellite positioning devices and special software to create accurate and remarkably detailed maps. For the first time an ancient river bed leaps out of the three-dimensional image, complete with rocky ledges rising up from the bottom of the valley. The sites of pre-historic settlements can now be pinpointed, and it is also possible to see in stunning detail the sunken shipwrecks that litter this part of the sea bed.
According to archaeologist Dr Linda Andrews, this technological development is of huge significance. "We now have the ability to map the sea bed as accurately as we can map dry land," she says. She is, however, scathing about the scale of government funding for such projects. "We have better images of Mars and Venus than of two-thirds of our own planet! In view of the fact that Britain is a maritime nation, and the sea has had such a massive influence on us, it’s an absolute scandal that we know so little about the area just off our shores!"
Once bathymetric techniques have identified sites where people might have built their homes and villages, divers could be sent down to investigate further. The idea of Britain as a natural island kingdom will be challenged by these findings: Britain has been inhabited for about 500,000 years, and for much of this time it has been linked on and off to continental Europe. It remains to be seen how far this new awareness is taken on board among our "island" people.
In fact, the use of bathymetry scanners will not be limited to the study of lost landscapes and ancient settlements. It will also be vital in finding shipwrecks. Records show that there are about 44,000 shipwrecks off the shores of Britain, but there is good reason to believe that the real figure is much higher. In addition, commercial applications are a real possibility. Aggregates for the construction industry are becoming increasingly expensive, and bathymetry scanners could be used to identify suitable sites for quarrying this material. However, mapping the sea bed will also identify places where rare plants and shellfish have their homes. Government legislation may prevent digging at such sites, either to extract material for a profit or to make the water deeper: there are plans to dredge parts of the English Channel to provide deeper waterways for massive container ships. [br] We can learn from the passage that this particular area under the sea ______.
选项
A、was not previously thought to have been populated
B、was created by the last Ice Age
C、has yielded some archaeological artifacts
D、has had many of its inhabitants drowned
答案
C
解析
这是道细节题。这篇文章的内容是大多数考生平常较少看到的,里面出现了一些专业的词汇,对考生阅读来说会增加一定的难度。但是针对这类考题,考生可以根据题目再回到文中找答案。文章的解题句是第一段的最后一句。最后一句的意思是从石器,叉子等可以看出这里住过人。从这句话可以看出在这个特定的地方找到很多考古的物品。故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3300730.html
相关试题推荐
Forthousandsofyears,tuberculosisravagedEuropeancities.Todayanepidemic
Thousandsof________atthestadiumcametotheirfeettopaytributetoanoutst
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindp
随机试题
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
XiamenUniversity,oneoftheleadinguniversitiesinChina,begantobanto
Itisimperativethatyou______youresignationbeforeFriday.A、handedinB、wou
WhatIfACollegeEducationJustIsn’tfo
2019年12月因丙公司破产倒闭,乙公司起诉甲公司,要求甲公司偿还为丙公司担保的
根据我国公司法,国有独资公司的监事会由国有资产监督管理机构派出,其目的有(
信贷资产风险分类是商业银行按照风险程度将信贷资产划分为不同档次。()
王某向李某借款2000元,约定3个月之后归还。3个月之后,王某并未按照约定返还
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
( )是一个国家、一个民族发展中更基本、更深沉、更持久的力量。A.人才战略 B
最新回复
(
0
)