首页
登录
职称英语
Let us take a brief look at the planet on which we live. As Earth hurtles th
Let us take a brief look at the planet on which we live. As Earth hurtles th
游客
2023-12-24
56
管理
问题
Let us take a brief look at the planet on which we live. As Earth hurtles through space at a speed of 70,000 miles an hour, it spins, as we all know, on its axis, which causes it to be flattened at the Poles. Thus if you were to stand at sea level at the North or South Pole, you would be 13 miles nearer the centre of the earth than if you stood on the Equator.
The earth is made up of three major layers — a central core, probably metallic, some 4000 miles across, a surrounding layer of compressed rock, and to top it all a very thin skin of softer rock, only about 20 to 40 miles thick — that’s about as thin as the skin of an apple, talking in relative terms.
The pressure on the central core is unimaginable. It has been calculated that at the centre it is 60 million pounds to the square inch, and this at a temperature of perhaps 10,000 degrees Fahrenheit. The earth’s interior, therefore, would seem to be of liquid metal — and evidence for this is given by the behavior of earthquake.
When an earthquake occurs, shock waves radiate from the centre just as waves radiate. outwards from the point where a stone drops into a pond. And these waves pulsate through the earth’s various layers. Some waves descend vertically and pass right through the earth, providing evidence for the existence of the core and an indication that it is fluid rather than solid. Thus, with their sensitive instruments, the scientists who study earthquakes, the seismologists, can in effect X-ray the earth.
Iceland is one of the most active volcanic regions of the world. And it was to Iceland that Jules Verne sent the hero of his book A Journey to the Centre of the Earth. This intrepid explorer clambered down the opening of an extinct volcano and followed its windings until he reached the earth’s core. There he found great oceans, and continents with vegetation. This is conception of a hollow earth we now know to be false. In the 100 years since Jules Verne published his book, the science of vulcanology, as it is called, has made great strides. But even so the deepest man has yet penetrated is about 10,000 feet. This hole, the Robinson Deep mine in South Africa, barely scratches the surface; so great is the heat at 10,000 feet that were it not for an elaborate air-conditioning system, the miners working there would be roasted. Oil borings down to 20,000 feet have shown that the deeper they go, the hotter it becomes.
The temperature of the earth at the centre is estimated to be anything between 3,000 and 11,000 degrees Fahrenheit. Some scientists believe that this tremendous heat is caused by the breaking-down of radio-active elements, which release large amounts of energy and compensate for the loss of heat from the earth’s surface. If this theory is correct, then we are all living on top of a natural atomic powerhouse. [br] What is the best title for the passage?
选项
A、The Earthquake.
B、The Underworld.
C、The Volcanic Regions.
D、The Great Oceans.
答案
B
解析
这是一个考查主旨的题目。题目的四个选项中,A、C和D讲的都是一个方面,而这篇文章主要讲了地震、火山和海洋,所以选择A、C、D都不能概括整篇文章。其实这篇文章总的是讲一些关于地球而又不是大家所熟悉的事情,故选B。其实在做这类题目的时候,当出现“种”和“属”的选项时,如果题目问的是具体事情则选“种”,也就是外延小的那个,如果像本题是考查整篇文章的,则选择范围大的那个也就是“属”。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3300536.html
相关试题推荐
Letustakeabrieflookattheplanetonwhichwelive.AsEarthhurtlesth
Letustakeabrieflookattheplanetonwhichwelive.AsEarthhurtlesth
Noonecansayexactlywhatitlookslikewhenaplanetlooksill,butitpro
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
随机试题
[originaltext]Scientistshaveobservedthatplantsthemselvesproducemany
Americansthisyearwillswallow15000tonsofaspirin(阿斯匹林),oneofthesaf
WhenLinHongcametoBritain,hehadtogetusedto(drive)______ontheleft.
[originaltext]W:Thereisalimitofthreebookseachperson,butyoutakefour
双代号时标网络计划中,以波形线表示工作的( )A.时距 B.总时差 C.虚
关于模板分项工程的叙述,错误的是( )。A.侧模板拆除时的混凝土强度应能保证其
A
参与脂肪酸合成的物质有A.丙酰CoA B.乙酰CoA C.CO2 D.
请根据所提供的单据,判断填制《出境货物报检单》各项内容的正误。 ()
甲公司于2×19年1月2日,从乙公司购买一项专利权,甲公司与乙公司协议采用分期付
最新回复
(
0
)