首页
登录
职称英语
The natural environment has, of course, always conditioned technology. For ex
The natural environment has, of course, always conditioned technology. For ex
游客
2023-12-20
86
管理
问题
The natural environment has, of course, always conditioned technology. For example, the nature of an environment (polar, desert, jungle) engenders the development of technologies appropriate to that environ merit to enable man to adapt successfully to it. Further, emerging scarcity of some technological resource may ignite a research for, and gradual transition to, a new technology using resources present in the environment in greater abundance, as, for example, in the case of the gradual change from wood-based to coal-based technology in England that began in Elizabethan times and stretched until the end of the eighteenth century.
In modem Western society, environment has begun to condition technology in new ways, although admittedly more indirectly. The safety and quality of the environment and public perceptions of it have begun to translate into presidential politics and congressional mandates to regulatory agencies to protect or enhance environmental quality or safety, occasionally even at the cost of some perturbation of the tech-economic stares quo. In France, Italy, and recently the United States, political parties have been formed, organized around a complex of technology / environment issues. In general, in the last fifteen years, the gradual development of broad-based environmental awareness, the lobbying and litigious activities of environmental interest groups, and guidelines issued and reinforced by the EPA (Environmental Protection Agency) in response to congressional mandates have markedly increased the heed paid to the environment by many coq)orations in going about their technological activities. Both research and development priorities and capital investment programs of the corporations have been affected by this. [br] Which of the following statements is TRUE?
选项
A、Environment enables man to adapt successfully to new technology.
B、Technologies enable man to adapt successfully to his environment.
C、The development of technologies depends solely on the natural environment.
D、Lack of technologies to cope with the environment is caused by lack of natural resources.
答案
B
解析
选项[A]和[C]与原文第一段第一句“The natural environment has,of course,always conditioned technology“相矛盾。而[D]与原文第一段最后一句中的“...emerging scarcity of some technological resource may ignite a research for,and gradual transition to,a new technology using resource present in the environment in greater abundance,....”相矛盾。而答案[B]与原文的第一段第二句中的“...the nature of an environment (polar,desert,jungle)engenders the development of technologies appropriate to that environment to enable man to adapt successfully to it”相符,故选[B]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3291222.html
相关试题推荐
AccordingtotheWHO,environmentalpollutionisaffectingmostchildrenthrough
IamalwaysalittlepuzzledwhenIhearpeoplecomplainaboutthedifficult
[originaltext]Ouronlinecoursesareopentothepublicforimmediatelyenrolme
[originaltext]Ouronlinecoursesareopentothepublicforimmediatelyenrolme
[originaltext]Ouronlinecoursesareopentothepublicforimmediatelyenrolme
Iftheoldmaximthatthecustomerisalwaysrightstillhasmeaning,thenth
Iftheoldmaximthatthecustomerisalwaysrightstillhasmeaning,thenth
Iftheoldmaximthatthecustomerisalwaysrightstillhasmeaning,thenth
Humanshavealwaysbeenfascinatedbydreams.Thevividdreamspeopleremembe
Humanshavealwaysbeenfascinatedbydreams.Thevividdreamspeopleremembe
随机试题
MeetingHallMulti-languageinstanttranslationsystem,4thfloor______.
Whatisamongthereasonswhythemanwantstoreturntheitem?[br][originalt
[originaltext]Toomanydegreesareawasteofmoney.Thereturnonhighere
MayorMichaelBloomberg’sadministrationreceivedamajorsetbackwhena
不孕症男方检查重点是A.精液常规 B.免疫检查 C.精神因素 D.性交后精
护理技术人员每年参加继续护理学教育的最低学分要求为A.20分 B.15分 C
以下监测高压蒸汽灭菌效果的方法中,最可靠的是A:化学指示胶带 B:时间监测
由于被迫执行指令而违法违规的期货从业人员,情节显著轻微且没有造成后果的,中国证监
一病儿跌伤,X线照片为左肱骨下端骨骺分离。3周后到市医院就诊,接诊医生填×线申请
(2014年真题)下列各项中,体现实质重于形式这一会计信息质量要求的是(
最新回复
(
0
)