首页
登录
职称英语
Material culture refers to the touchable, material "things"--physical objects
Material culture refers to the touchable, material "things"--physical objects
游客
2023-12-19
77
管理
问题
Material culture refers to the touchable, material "things"--physical objects that can be seen, held, felt, used--that a culture produces. Examining a culture’s tools and technology can tell us about the group’s history and way of life. Similarly, research into the material culture of music can help us to understand the music-culture. The most vivid body of "things" in it, of course, are musical instruments. We cannot hear for ourselves the actual sound of any musical performance before the 1870s when the phonograph (留声机) was invented, so we rely on instruments for important information about music-cultures in the remote past and their development. Here we have two kinds of evidence: instruments well preserved and instruments pictured in art. Through the study of instruments, as well as paintings, written documents, and so on, we can explore the movement of music from the Near East to China over a thousand years ago, or we can outline the spread of Near Eastern influence to Europe that resulted in the development of most of the instruments in the symphony orchestra.
Sheet music or printed music, too, is material culture. Scholars once defined folk music-cultures as those in which people learn and sing music by ear rather than from print, but research shows mutual influence among oral and written sources during the past few centuries in Europe, Britain, and America. Printed versions limit variety because they tend to standardize any song, yet they stimulate people to create new and different songs. Besides, the ability to read music notation (乐谱) has a far-reaching effect on musicians and, when it becomes widespread, on the music-culture as a whole.
One more important part of music’s material culture should be singled out: the influence of the electronic media--radio, record player, tape recorder, television, and videocassette recorder, with the future promising talking and singing computers and other developments. This is all part of the "information revolution’’, a twentieth century phenomenon as important as the industrial revolution was in the nineteenth. These electronic media are not just limited to modern nations, they have affected music-cultures all over the globe. [br] Which of the following best summarizes the main idea of the passage?
选项
A、Musical instruments developed through the years will sooner or later be replaced by computers.
B、Music cannot be passed on to future generations unless it is recorded
C、Folk songs cannot be spread far unless they are printed on music sheets.
D、Tile development of music culture is highly dependent on its material aspect.
答案
D
解析
要求在读完文章之后归纳出文章的主要意思。D“音乐文化的发展离不开乐器乐谱等物质的发展”,正是本文所讨论的主题。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3286751.html
相关试题推荐
Powermeansanabilitytodothingsandcontrolothers,togetotherstodo
Mychildrenwenttoprivateschool,andgiventhewaythingsareinoureduc
Mychildrenwenttoprivateschool,andgiventhewaythingsareinoureduc
InJapanesetheworddepatorefersto[br]DuringtheMeijieradepatowasregar
WhoistheauthorofCulture/Metaculture?[br]Whichofthefollowingbooksdraw
TheinterviewerusedtocareaboutallthefollowingthingsEXCEPT[br][origin
TheinterviewerusedtocareaboutallthefollowingthingsEXCEPT[originaltext
Attimesmyheartcriesoutwithlongingtoseeallthesethings.IfIcang
______referstothephenomenonthatthesamewordmayhaveasetofdifferentm
Whodoestheword"Stakhanovites"referstoaccordingtothepassage?[br]Which
随机试题
WhenIwasalittlegirl,everytimemydadwasrepairingsomething,he【K1】__
Manyofficebuildingsdesignedtopreventoutsideairfromenteringhavebeensh
Whowilldothefollowingtasks?Writethecorrectletter,A,BorCnexttoQue
Whichofthefollowingwordscontainstwomorphemes?A、Physic.B、Intemational.C、
[originaltext]Insocietiesinwhichindividualschoosetheirownpartners,
射频标识技术现已成为数据采集、标识和分析的主要工具,它具有非接触、抗干扰能力强、
判断脱水性质的临床表现哪项是不正确的A.高渗性脱水,脱水症不明显 B.低渗性脱
古代认为:"毒性"的含义是A.药物的毒性 B.药物的疗效 C.药物的总称
慢性肾盂肾炎的诊断依据是 A.长期反复尿感史B.间歇发作的尿感史 C.病程
根据FIDIC《施工合同条件》,关于竣工试验的说法,正确的有()A、雇主可以对竣
最新回复
(
0
)