首页
登录
职称英语
"There are too many students overcrowding courses and contributing nothing to
"There are too many students overcrowding courses and contributing nothing to
游客
2023-12-18
76
管理
问题
"There are too many students overcrowding courses and contributing nothing to society," says Professor Edward Mishan, explaining the subject of an article, published recently in an economics journal.
Using pure economic rationality, Professor Mishan argues that subsidizing students because they benefit society is a fallacy--one that he says he would have included in his book 21 Popular Economic Fallacies, had he thought of it when it was first published in 1970.
"For if higher education is free," he writes, "a man who chooses to spend three years at university rather than enter the workforce may be willing to do so even though it makes no perceptible difference to his future earnings."
As such he advocates full commercial rates on loans for students to pay the entire costs of their higher education..
Professor Mandy Telford is not amused. "There is no doubt that charging commercial interest rates on loans would put people off going to university," she said.
"At present we have a system where the poorest students are forced to work long hours just to keep their heads above water, while the rich, supported by their parents, are able to make greater use of their time. Commercial rate loans would hit the poorest students the hardest as they would be forced to borrow the most. After graduation all students would be forced to chase a fast buck to escape the burden of their ever-increasing debts, therefore shunning lower paid jobs in a public sector that is crying out for skilled teachers and nurses, "Ms. Telford added.
One effect of subsidizing university studies, claims Professor Mishan, is that "bizarre and outlandish" courses are likely to proliferate.
"In some courses (possibly medicine, electrical engineering and accounting), the respective IRRs (internal rate of return) may be well above that on commercial investment, whereas in others (possibly psychology, sociology and gender studies), they would be well below," he writes.
On psychology, sociology, and gender studies, he says, "you learn a few terms you throw into a conversation but nothing more, this is not a good allocation of resources."
Lynne Segal, professor of psychology and gender studies at Birkbeck College, is nearly amused. "This is amazing. All we hear about is people complaining about boys and masculinity--lower exam results, more crime," she said.
"Mental illness amongst men is rising and depression these are economic issues as well. He seems to be negating the study of human behaviour. It’s a bit hard to take seriously," she added.
Professor Mishan was a professor of economics at London School of Economics until 1977, after which he moved to America. Since then he has been "a little bit out of economics", says professor Colin Robinson, editor of economic affairs, the journal produced by the Institute of Economic Affairs, which published the paper.
But Professor Mishan does sound amused about his paper. This is not my field of competence--it’s just bit of fun," he reassures us. [br] Professor Mishan advocates full commercial rates on students loans because he believes that______.
选项
A、subsidized students may benefit society
B、with free higher education, students may become more willing to enter the workforce
C、students may overcrowd some courses and be unwilling to take other courses
D、subsidizing is a good way to assign resources
答案
C
解析
此题可用排除法。本文第二段指出:给学生提供津贴能造福社会是一个谬论,所以A不对。B也不对,因为第三段指出:若高等教育是免费的,学生就不愿离开学校进入社会。D也不对,因为第九段最后一句明确指出:这不是分配资源的好方工(this is not a good allocation of resources),因此只有C正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3282672.html
相关试题推荐
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowi
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowi
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowi
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowi
TheProblemsofTakingEnglishCoursesThroughEnglishWhenstuden
TheProblemsofTakingEnglishCoursesThroughEnglishWhenstuden
TheProblemsofTakingEnglishCoursesThroughEnglishWhenstuden
TheProblemsofTakingEnglishCoursesThroughEnglishWhenstuden
TheProblemsofTakingEnglishCoursesThroughEnglishWhenstuden
HowtoReadEffectivelyManystudentstendtoreadbook
随机试题
Therewillbefiveminutesforquestionsaftereachpresentation.[originaltext]
Themayorwasforcedto______whenthecity’semployees’unionthreatenedastrik
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicand
调查与水利水电工程建设有关的各种地质现象,分析其性质和规律,为研究工程地质条件和
为什么风湿性二尖瓣狭窄晚期病例肺水肿的发生率减少?
芳芳今年16岁,其父好赌成性,家里外债累累。父亲出于无奈与债主李某达成协议,当芳
形成房地产有效需求必须具备的条件有()。A.消费者有购买房地产的意愿 B.消费
谈谈你对“国家的事再小也是大的,个人的事再大也是小的”的理解。
董必武在中共八大上指出,加强人民民主法制的中心环节是()。A.有法可依 B.依
投资偏差的原因有多方面的,下列属于设计原因的是()。A.设备涨价 B.图纸提
最新回复
(
0
)