首页
登录
职称英语
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA course
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA course
游客
2023-12-17
69
管理
问题
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period when the economy has been sliding into deeper recession. Optimists, or those given to speedy assumptions, might think it marvellous to have such a resource of business school graduated ready for the recovery. Unfortunately, there is now much doubt about the value of the degree -- not least among MBA graduates themselves, suffering as they are from the affects of recession and facing the prospect of shrinking management structures.
What was taken some years ago as a ticket of certain admission to success is now being exposed to the scrutiny of costconscious employers who seek ’can-dos’ rather than ’might-dos’ , and who feel that academia has not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of the employers’ possible contribution.
It is curious, given the name of the degree, that there should be no league table for UK business schools; no unanimity about what the degree should encompass; and no agreed system of accreditation. Surely there is something wrong. One wonders where ail the tutors for this massive infusion of business expertise came from and why all this mushrooming took place.
Perhaps companies that made large investments would have been wiser to invest in already existing managers, perched anxiously on their own internal ladders. The Institute of Management’s 1992 survey, which revealed that eighty-one percent of managers thought they personally would be more effective ff they received more training, suggests that this might be the ease. There is, too, the fact that training alone does not make successful managers. They need the inherent qualifications of character; a degree of self-subjugation; and, above all, the ability to communicate and lead; more so now, when empowerment is a buzzword that is at least generating genuflexions, if not total conviction.
One can easily think of people, some comparatively unlettered, who are now lauded captains of industry. We may, therefore, not need to be too concerned about the fall in applications for business school places, or even the doubt about MBAs. The proliferation and subsequent questioning may have been an inevitable evolution. If the Management Charter Initiative, now exploring the introduction of a senior management qualification, is successful, there will be a powerful corrective.
We believe now that management is all about change. One hopes there will be some of that in the relationship between management and science within industry, currently causing concern and which is overdue for attention. No one doubts that we need more scientists and innovation to give us an edge in increasingly competitive world. If scientists feel themselves undervalued and under-used, working in industrial ghettos, that is not a promising augury for the future, It seems we have to resolve these misapprehensions between science and industry. Above all, we have to make sure that management is not itself smug about its status and that it does not issue mission statements about communication without realizing the essence of it is a dialogue. More empowerment is required -- and we should strive to achieve it. MBA: Master of Business Administration [br] According to the passage, employers ______.
选项
A、feel that they have not been consulted sufficiently about their needs
B、consider that cost-consciousness is the most important qualification
C、are more concerned about the value of the degree than graduates themselves
D、feel the MBAs will not be necessary, because of shrinking management structures
答案
A
解析
该题问:根据这篇文章,雇主觉得怎样? A项意为“感觉到他们没有被充分地咨询关于他们的需求”,根据本文第二段is now being exposed to the scrutiny of cost-conscious employers who seek can-dos rather than "might-dos", and who feel that academia has not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of the employers’ possible contribution,因此可知A项为正确选项。B项认为“价格意识是最重要的资历”,文中没有提及。C项意为“对学位价值比毕业生们自己还要关心”。本文没有提及。D项意为“因为缩火的管理结构,感觉到MBA不是那么必要”。本文没有提及。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3281250.html
相关试题推荐
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorr
Nowmanyeducational,institutionsinChina,havenativespeakersontheirfa
Officesandbarsareoftenfullofcasualobscenity,butmostBritishnewspap
[originaltext]AnumberofpeopleinIndiaarebeingtestedforpossiblebird
Thereisnowaytolearnthematerialforcollegecoursewithoutspendingti
随机试题
[originaltext]M:Hi,Sara.What’sup?W:Oh,hi,Ijustgotoutahistoryclass
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
AfederaljudgeonMondaycertifieda$200billionclassactionlawsuitaga
MyViewonCampusViolence1.近来不断有大学校园暴力事件发生2.产生这些暴力事件的
某引调水工程由泵站、渡槽、倒虹吸、跨渠桥梁、节制闸、分水闸等建筑物和渠道管线组成
肉桂药材商品规格中的企边桂是A.5~6年生幼树的干皮或老树枝皮自然卷曲而成B.老
A.LDB.cTnC.CKD.MbE.ASTAMI发生后,血中出现最早的心肌损伤
甲公司是我国的一家中央企业,拟对企业负责人简化经济增加值进行考核,上年的企业财务
船舶发生油类污染海域事故时,应立即采取措施,控制和消除污染,并尽快向就近的(
签发铁路梁场预制箱梁技术证明书前,应按( )对箱梁进行检查。A.生产批次 B
最新回复
(
0
)