首页
登录
职称英语
In an intact plant community, undisturbed by human intervention, the compositi
In an intact plant community, undisturbed by human intervention, the compositi
游客
2023-12-16
70
管理
问题
In an intact plant community, undisturbed by human intervention, the composition of a community is mainly a function of the climate and the type of soil. Today, such original communities are very rare—they are practically limited to national parks and reservations.
Civilization has progressively transformed the conditions determining the composition of plant communities. For several thousand years vast areas of arable land have been hoed, ploughed, harrowed and grassland has been cut or grazed. During the last decades the use of chemical substances, such as fertilizers and most recently of weed killers (herbicides) has greatly influenced the composition of weed communities in farm land.
All selective herbicides have specific ranges of activity. They control the most important weeds but not all the plants of a community. The latter profit from the new free space and from the fertilizer as much as the crop does; hence they often spread rapidly and become weeds unless another herbicide for their eradication is found.
The soil contains enormous quantities of seeds of numerous specie—up to half a million per square meters according to scientific literature—that retain their ability to germinate for decades. Thus it may occur that weeds that were hardly noticed before emerge in masses after the elimination of their competitors. Hence, the knowledge of the composition of weed communities before selective weed killers are applied is not only of scientific interest since the plant species present in the soil in the form of seeds must be considered as potential weeds. For efficient control the identification of weeds at the seedling stage, i.e. at a time when they can still be controlled, is particularly necessary; for the choice of the appropriate herbicide depends on the composition of the weed community. [br] Why are there problem weeds?
选项
A、Because they cannot be eradicated by herbicides.
B、Because all selective herbicides can encourage the growth of previously unimportant weeds by eliminating their competitors.
C、Because they were hardly considered before so that their seeds were not prevented from germinating.
D、Because they benefit greatly from the fertilizer applied to the farm land.
答案
D
解析
本题为细节判断题。原文的第三段告诉我们:所有选用的除草剂都只适用于一定的范围,它们往往能控制住最需要控制的野草,但并非所有。那些没被控制住的草便从庄稼和化肥中获得了新的生长空间。如果没有找到根除它们的除草剂的话,它们就会迅速蔓延开去。选项D与原文相符,为最佳答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3278165.html
相关试题推荐
[originaltext]AbirthdefectinterventionprojectbeganonTuesdayinNorth
[originaltext]AbirthdefectinterventionprojectbeganonTuesdayinNorth
Writeacompositionofabout400wordsonthisissue:S
Insomespeechcommunity,twolanguagesareusedsidebysidewitheachhavinga
Insomespeechcommunity,twolanguagesareusedsidebysidewitheachhavinga
[originaltext]AbirthdefectinterventionprojectbeganonTuesdayinNorth
WhichdegreeisofferedincommunitycollegesintheUnitedStates?A、Master’sde
WeedCommunitiesInanintactplantcommunity,undistur
WeedCommunitiesInanintactplantcommunity,undistur
HowmanyyearsdostudentshavetostudyatcommunitycollegeintheUnitedStat
随机试题
Readthearticlebelowaboutcrisismanagement.Choosethebestwordto
Inthisbroadcast,whatshallwestudy?Weshallstudythe______ofmusic.[or
USPoliticiansDebate"NetNeutrality"VocabularyandExpressionssuspendfu
Accustomedthoughwearetospeakingofthefilmsmadebefore1927as"silen
下列关于计算机主机的叙述中,正确的是()。A.母板是计算机主机的核心 B.中
阅读材料,并回答问题。 思想品德课学习形成性评价用表 评价对象:班级:时间:
属于香橼功效的是( )。A.活血止痛 B.疏肝解郁 C.理气和中 D.燥
(2021年真题)根据公司法律制度的规定,下列情形中,上市公司可以收购本公司股份
临床上常作为升压药使用的药物是A、普萘洛尔 B、去甲肾上腺素 C、左旋多巴
调整工程网络计划时,调整内容一般包括()。 A.非关键工作时差 B
最新回复
(
0
)