首页
登录
职称英语
My wandering eye alighted on a rather portly middle-aged man who was talking
My wandering eye alighted on a rather portly middle-aged man who was talking
游客
2023-12-15
54
管理
问题
My wandering eye alighted on a rather portly middle-aged man who was talking earnestly from the platform to a young lady at the next window but one to ours. His fine profile was vaguely familiar to me. The young lady was evidently American, and he was evidently English; otherwise I should have guessed from his impressive air that he was her father. 1 wished I could hear what he was saying. I was sure he was giving the very best advice; and the strong tenderness of his gaze was really beautiful. He seemed magnetic, as he poured out his final injunctions. I could feel something of his magnetism even where I stood. And the magnetism like the profile, was vaguely familiar to me. Where had I experienced it?
In a flash I remembered. The man was Hubert Le Ros. But how changed since last I saw him! That was seven or eight years ago, in the Strand. He was then as usual out of an engagement, and borrowed half a crown. It seemed a privilege to lend anything to him. He was always magnetic. And why his magnetism had never made him successful on the London stage was always a mystery to me. He was an excellent actor, and a man of sober habit. But, like many others of his kind, Hubert Le Ros drifted speedily away into the provinces; and I, like every one else, ceased to remember him.
It was strange to see him, after all these years, here on the platform of Euston, looking so prosperous and solid. It was not only the flesh that he had put on, but also the clothes, that made him hard to recognize. In the old days, an imitation fur coat had seemed to be as integral a part of him as were his ill-shorn lantern jaws. But now his costume was a model of rich and somber moderation, drawing, not calling attention to itself. He looked like a banker. Any one would have been proud to be seen off by him.
’Stand back, please!’ The train was about to start, and I waved farewell to my friend. Le Ros did not stand back. He stood clasping in both hands the hands of the young American. ’Stand back, sir, please!’ He obeyed, but quickly darted forward again to whisper some final word. I think there were tears in her eyes. There certainly were tears in his when, at length, having watched the train out of sight, he turned round. He seemed, nevertheless, delighted to see me. He asked me where I had been hiding all these years; and simultaneously repaid me the half-crown as though it had been borrowed yesterday. He linked his arm in mine, and walked with me slowly along the platform, saying with what pleasure he read my dramatic criticisms every Saturday.
I told him, in return, how much he was missed on the stage. ’Ah, yes,’ he said, ’I never act on the stage nowadays.’ He laid some emphasis on the ’stage’, and I asked him where, then, he did act. ’On the platform,’ he answered. ’You mean,’ said I, ’that you recite at concerts?’ He smiled. ’This,’ he whispered, striking his stick on the ground, ’is the platform I mean.’ Had his mysterious prosperity unhinged him? He looked quite sane. I begged him to be more explicit.
’I suppose,’ he said presently, giving me a light for the cigar which he had offered me, ’you have been seeing a friend off?’ I assented. He asked me what I supposed he had been doing. I said that I had watched him doing the same thing. ’No,’ he said gravely. ’That lady was not a friend of mine. I met her for the first time this morning, less than half an hour ago, here’, and again he struck the platform with his stick.
I confessed that I was bewildered. He smiled. ’You may,’ he said, ’have heard of the Anglo-American Social Bureau?’ I had not. He explained to me that of the thousands of Americans who annually pass through England there are many hundreds who have no English friends. In the old days they used to bring letters of introduction. But the English are so inhospitable that these letters are hardly worth the paper they are written on. ’Thus,’ said Le Ros, The A.A.S.B. supplies a long-felt want. Americans are a sociable people, and most of them have plenty of money to spend. The A.A.S.B. supplies them with English friends. Fifty percent of the fees is paid over to the friends. The other fifty is retained by the A.A.S. B. I am not, alas! a director. If I were, I should be a very rich man indeed. I am only an employee. But even so I do very well. I am one of the seers-off.’
By Max Beerbohm [br] According to the passage, which of the following statements is TRUE?
选项
A、Hubert’s charisma led him towards success in the past.
B、We were rewarded abundantly for lending Hubert money.
C、Hubert used to live in the countryside.
D、Hubert’s name had been sunk into oblivion.
答案
D
解析
本题为细节题。选项A意为“休伯特的魅力使得他在过去很成功”,在第二段我们可以找到这一句And why his magnetism had never made him successful on the London stage was always a mystery to me(为什么他的这种魅力从未使他在伦敦获取成功,这件事我一直无法解释。)推断出选项A是错误的;选项B意为“我们借给休伯特钱,可以收到相当多的回馈”,从第二段中的and borrowed half a crown. It seemed a privilege to lend anything to him.He was always magnetic可以看出,休伯特借了很多钱,而他总是那么有魅力,让人难以拒绝借给他钱,可以看出这里的privilege指的不是回馈,而是借贷者的心里感觉,觉得借给他钱是件理所应当的好事,因此选项B不正确;选项C说休伯特曾在乡下居住,第三段中的Hubert Le Ros drifred speedily away into the provinces应该是用“provinces”的比喻义,指我很快就不记得这位朋友了,而不是实际的“乡下”之意。因此,答案是D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3274373.html
相关试题推荐
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
EducationalValuesLifeisratherhecticforstudentsd
EducationalValuesLifeisratherhecticforstudentsd
EducationalValuesLifeisratherhecticforstudentsd
EducationalValuesLifeisratherhecticforstudentsd
EducationalValuesLifeisratherhecticforstudentsd
Ratherthanimprovingaccessfordisabled,itwillrequiretaxpayersandthetax
Mywanderingeyealightedonaratherportlymiddle-agedmanwhowastalking
Mywanderingeyealightedonaratherportlymiddle-agedmanwhowastalking
随机试题
Whathappensduringthenaturalgrowthofatreeeachyear?[originaltext]Du
Everyyear,theNobelPrizeisgiventooutstandingworkinsixfields:phys
甲喝醉后在家耍酒疯,随手将笔记本电脑从15楼扔出窗外,砸中在小区散步的居民王某,
下列关于TCP/IP协议的描述中正确的有()。A.lP层可提供面向连接的服务和无
提出,文章“乃经国之大业,不朽之盛事”的人是()A.曹操 B.曹丕 C.陆机
下列谱例中的低声部使用了哪种复调模仿手法?() A.倒影模仿 B.扩
制备黑膏药常选用的植物油是A.菜籽油B.大豆油C.花生油D.麻油E.棉籽油
下列教育家中,最早明确提出教育学的科学性问题的是( )A.裴斯泰洛齐 B.赫
王某对县民政局的决定不服向法院提起行政诉讼,县民政局向法院提供了由民政部制定的规
对卫生问题解决程度或达到计划预期目标的实际程度进行的评价属于A.效果评价 B.
最新回复
(
0
)