首页
登录
职称英语
What’s the main idea of this news item? [br] [originaltext] Officials in the
What’s the main idea of this news item? [br] [originaltext] Officials in the
游客
2023-12-08
83
管理
问题
What’s the main idea of this news item? [br]
Officials in the Philippines say at least a hundred people have died in floods and landslides in the north triggered by a week of heavy rain. This follows two storms in the past two weeks which have already left about 300 people dead. Reports said that even some evacuation centers had been flooded.
Officials say that 30 cities were hit by .the landslide through the night where residents had taken to the rooftops of their houses for refuge. The northern Philippines have been pounded by heavy rain following the second typhoon in just over a week to hit the nation. Typhoon Parma has lingered in the north of the country turning into a tropical depression. It follows Typhoon Ketsana which killed more than 300 people when it hit on September 26.
选项
A、Typhoon Ketsana
B、a landslide
C、Typhoon Parma
D、a flood
答案
B
解析
事实细节题。新闻提到,官员说当晚有30个城市受到山体滑坡袭击,居民只能把自家房子的屋顶作为避难之所。所以袭击了菲律宾30个城市的是山体滑坡,B正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3254141.html
相关试题推荐
[originaltext]A:Howdoyouandyourhousematesliketheco-up?I’mthinking
[originaltext]A:Howdoyouandyourhousematesliketheco-up?I’mthinking
[originaltext]A:Howdoyouandyourhousematesliketheco-up?I’mthinking
[originaltext]A:Howdoyouandyourhousematesliketheco-up?I’mthinking
[originaltext]Interviewer:Mrs.Sutter,isthereaneedtocontrolpopulationo
[originaltext]Interviewer:Mrs.Sutter,isthereaneedtocontrolpopulationo
[originaltext]Interviewer:Mrs.Sutter,isthereaneedtocontrolpopulationo
[originaltext]An$18.5billionbidforUnocalmadeThursdaybyoneofthela
[originaltext]HereinWashington,theClintonAdministrationisreaffirming
[originaltext]W:Thisfoodisterrible.Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikno
随机试题
工艺美术artsandcrafts
Couldthereasonfortheworld’seconomicmisfortunesallcomedowntofinge
Yearsago,doctorsoftensaidthatpainwasanormalpartoflife.Inpartic
Completethesummarybelow.ChooseONEWORDONLYfromthepassageforeachanswe
[originaltext]M:HowlongwillyoustayatLondon?W:Ihadplannedtostaythe
下列()基土不能作为建筑物的填土。A.砂土 B.粉土 C.黏性土 D.
婴儿(1岁)服用的中药煎出量是A.10?20ml B.21?30ml C
肝硬化严重腹水患者应给予的饮食是A、低脂饮食 B、要素饮食 C、高蛋白饮食
下列属于社区照顾模式中社会工作者的工作对象的有()。A.老人 B.孕妇
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
最新回复
(
0
)