首页
登录
职称英语
What is the main idea of the news item? [originaltext] The French government
What is the main idea of the news item? [originaltext] The French government
游客
2023-12-07
100
管理
问题
What is the main idea of the news item?
The French government has offered the fishing industry 110m euros after days of protests by fishermen over rising fuel costs. The president of the national fishing committee has called on fishing crews to return to work. Agriculture Minister Michel Barnier said that a three-year plan which had already been announced would now be accelerated. In January the government approved an aid package for fishermen worth 310m euros over three years. Mr. Barnier said he now plans to implement this over two years but this is still subject to approval from the EU commission. It remains unclear whether fishermen will end their stoppage. "We are not very satisfied with the announcement," Frederic Mateo, a union representative from Marseille, said. He described the government promise as "vague". Meanwhile France is bracing itself for a major strike over pension reforms. Workers are due to walk out for 36 hours to protest against President Nicolas Sarkozy’s plans to make people work for 41 years, rather than the current 40, before being able to draw a full pension.
选项
A、French workers’ working condition is worsening.
B、The French government offers fishermen aid deal.
C、Fishermen have agreed to return to work soon.
D、Fishermen launch protests over rising fuel costs.
答案
B
解析
主旨大意题。新闻提到,法国政府已经向罢工的捕鱼业提供1.1亿欧元的款项,农业部长MichelBarnier声称将加快原本已经宣布实施的3年计划。可见新闻主要内容是政府对渔民的援助计划。因此B正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3253830.html
相关试题推荐
[originaltext]PaiestinianrocketsfiredfromtheGazaStripcrashedintothe
[originaltext]PaiestinianrocketsfiredfromtheGazaStripcrashedintothe
Whatdoesthemando?[br][originaltext]W:[1]TodayMr.Boormanisinvitedhe
Whatdoesthemando?[originaltext]W:[1]TodayMr.Boormanisinvitedhereto
[originaltext](I—Interviewer;D—David)I:Whicharea,ofalltheonesthat
[originaltext](I—Interviewer;D—David)I:Whicharea,ofalltheonesthat
[originaltext](I—Interviewer;D—David)I:Whicharea,ofalltheonesthat
WhichofthefollowingwasNOTontheagendaoftheG20meeting?[originaltext]
[originaltext]Nicole:You’vebecomewidelyknownintheteachingcommunityfor
[originaltext]Nicole:You’vebecomewidelyknownintheteachingcommunityfor
随机试题
Theinformation(which)she(wasinjured)in(theaccident)(wasgiven)byLiz.A
Accordingtothenewsitem,whatcanweknowaboutNATO?[br][originaltext]
Duringtheearlyyearsofthiscentury,wheatwasseenastheverylifebloo
Twentyyearsago,kidsinschoolhadneverevenheardoftheinternet.Now,
[说明]在开发某嵌入式系统时,设计人员根据系统要求,分别编写了如下程序,其中:
男性,65岁,间歇性上腹痛10年,持续并加重半年,进食后明显,伴纳差、腹胀、腹泻
阅读《背影》教学实录片段,按要求答题。 教师:现在我们来研习课文中最感人的
下列关于施工缝的处理正确的是()。A、新混凝土浇筑前,应用高压水枪或风沙枪将老混
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
求助者一般资料:某女,24岁,由父母陪同前来进行心理咨询,独生女。 父母叙述:
最新回复
(
0
)