首页
登录
职称英语
What’s the purpose of the car bombing? [originaltext] A Taliban suicide car b
What’s the purpose of the car bombing? [originaltext] A Taliban suicide car b
游客
2023-12-05
69
管理
问题
What’s the purpose of the car bombing?
A Taliban suicide car bomber has killed at least nine people and wounded 10 others in an attack at Jalalabad airport in eastern Afghanistan. [6] The insurgents said the bombing was in revenge for a Koran-burning incident at a U.S. air base a week ago. The burning, which the U.S. says was unintentional, has sparked violent protests across the country. NATO said it had no reports of international forces being among the casualties in Jalalabad. The airport serves both civilian and international military aircraft. Witnesses reported seeing at least four destroyed cars at the gates. Taliban spokesman Zabiullah Mujahid said in an email to media: "This attack is revenge against those soldiers who burned our Koran." President Hamid Karzai has appealed for calm amid anger at the incident at Bagram air base near Kabul. In his televised address on Sunday, Mr. Karzai "condemned with the strongest words" the treatment of the Korans but added: "Now that we have shown our feelings it is time to be calm and peaceful."
选项
A、To revenge against Taliban who attacked the airport.
B、To revenge for a Koran-burning incident at a U.S. air base.
C、To show their hope for being calm and peaceful.
D、To condemn the treatment of the Korans.
答案
B
解析
信息推断题。新闻开头介绍了自杀式汽车爆炸事件及伤亡人数,随后便提到爆炸是对一周前美国空军基地发生的焚烧可兰经事件的报复,故答案为[B]。新闻后面再次提到袭击的目的是revengeagainst those soldiers who burned our Koran,验证了答案。[A]、[C]和[D]均是对新闻中信息的胡乱拼凑。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3247824.html
相关试题推荐
[originaltext]Atleast80peoplehavebeenkilledandmorethan180injured
[originaltext]Atleast80peoplehavebeenkilledandmorethan180injured
[originaltext]Mr.Jones:Whatmaterialswereusedforroadsurfacesduringthe
[originaltext]Mr.Jones:Whatmaterialswereusedforroadsurfacesduringthe
[originaltext]Mr.Jones:Whatmaterialswereusedforroadsurfacesduringthe
[originaltext]Mr.Jones:Whatmaterialswereusedforroadsurfacesduringthe
[originaltext]M:Anewbookexplainswhygirlsfeelthepressuremorethanboys
[originaltext]M:Anewbookexplainswhygirlsfeelthepressuremorethanboys
[originaltext]M:Anewbookexplainswhygirlsfeelthepressuremorethanboys
[originaltext]M:Anewbookexplainswhygirlsfeelthepressuremorethanboys
随机试题
Theconceptofpersonalchoiceconcerninghealthisimportantbecause______.[b
Imagineacitytransportsystem20yearsintothefutureandjam,airqualit
[originaltext]W:(5)Attheageoffortyyougaveupagoodjobinindustry
经验告诉我们,学生一般可以不能原谅老师的刻板,但是可以原谅老师的知识浅薄,你怎么
根据《基础地理信息档案管理与保护规范》,下列关于成果归档的说法中,正确的是()
2020年12月1日,甲乙公司签订了不可撤销合同,约定以205元/件的价格销售给
某建设项目的净现金流量如表3-17所示,i=10%,则该项目的动态投资回收期是(
综合防尘技术措施分为()。A.通风除尘、湿式作业、密闭抽尘、清除落尘、个体防
参数方程确定了y是x的函数,且f,(t)存在,f(0)=2,f,(0)=
患者男性,65岁。头晕、心悸10年,心尖搏动向左下移位,呈抬举性搏动,于胸骨左缘
最新回复
(
0
)