首页
登录
职称英语
What is the main idea of the news item? [originaltext] [6] Iran is cutting th
What is the main idea of the news item? [originaltext] [6] Iran is cutting th
游客
2023-12-05
67
管理
问题
What is the main idea of the news item?
[6] Iran is cutting the large state subsidies which allow Iranians to buy cheap food and fuel. President Mahmoud Ahmadinejad said Iran could no longer afford the cost, which amounts to $100bn each year. The government plans to withdraw them completely by 2015.
For some time, Iran’s president has made it clear: ordinary people are going to have to start paying more for food and energy. Now, after several months of delay, Mahmoud Ahmadinejad has told state TV that cuts to fuel and food subsidies will begin almost immediately. The cut to subsidies may have a significant effect on life in Iran. The government will be watching closely for unrest. In 2007, there were riots when the government decided to begin rationing subsidized petrol.
选项
A、Iran is cutting its national food and fuel subsidies.
B、Iran is going to cancel its food and fuel subsidies.
C、There will be unrest in Iran possibly.
D、In Iran, ordinary people are paying more for food and energy.
答案
A
解析
主旨归纳题。新闻主旨往往位于开头部分,听音时注意捕捉相关信息。新闻首句提到,伊朗正在削减能让伊朗人购买廉价食品和燃料的巨额国家补助。因此本题答案为[A]。选项[B]、[C]、[D]均是新闻中提到的细节内容,不是主旨。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3247383.html
相关试题推荐
Whatdidthereviewofglobaldatareveal?[br][originaltext](9)Accessto
Howmanylawmakersvotedforthemarijuanalegalizationbill?[originaltext]
Theresathinksthatthepresentgovernmentis______.[br][originaltext]M:Now
Theresathinksthatthepresentgovernmentis______.[originaltext]M:Nowbotht
Whatcanweknowabouttheintervieweefromtheinterview?[br][originaltext]W
Whatcanweknowabouttheintervieweefromtheinterview?[br][originaltext]W
Whatcanweknowabouttheintervieweefromtheinterview?[br][originaltext]W
Whatcanweknowabouttheintervieweefromtheinterview?[br][originaltext]W
Bahrainioppositionactivistssayateenageboy[br][originaltext](9)Bahr
Bahrainioppositionactivistssayateenageboy[originaltext](9)Bahrainio
随机试题
在下面的长方体中,[img]2022m10s/ct_ve01203002j_egreqjs_0104_221011[/img](1)求长方体的表面积(2)
Completethetablebelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSforeachanswer.[img]2
Motivationis"thedrivingforcewithinindividualsthatimpelsthemtoacti
[originaltext](W—GeneMan—Henry)W:Haveyouheardthegoodnews,Henry?M:
男性,32岁,无意中发现左胭窝部无痛性舯块1周,无其他不适。为了明确诊断,下列哪
我国的( )中明确规定“幼儿园应主动与幼儿家庭配合,共同担负教育幼儿的任务”,
根据股价移动的规律,可以把股价曲线的形态划分为( )。A.三角形和矩形 B.
金融市场具有以下功能( )。A.货币资金融通功能 B.优化资源配置功能 C
治疗鼻衄热邪犯肺证的最佳选方是A.银翘散 B.沙参麦冬汤 C.玉女煎
在商业银行风险管理的主要策略中,有一种消极的风险管理策略是()。A.风险对
最新回复
(
0
)