首页
登录
职称英语
In June of 1836, Nathan Rothschild left London for Frankfurt to attend the w
In June of 1836, Nathan Rothschild left London for Frankfurt to attend the w
游客
2023-12-05
73
管理
问题
In June of 1836, Nathan Rothschild left London for Frankfurt to attend the wedding of his son Lionel to his niece(Lionel’s cousin Charlotte), and to discuss with his brothers the entry of Nathan’s children into the family business. Nathan was probably the richest man in the world, at least in liquid assets. He could, needless to say, afford whatever he pleased.
Then 59 years old, Nathan was in good health if somewhat portly, a bundle of energy, untiring in his devotion to work and indomitable of temperament. When he left London, however, he was suffering from an inflammation on his lower back, toward the base of his spine.(A German physician diagnosed it as a boil, but it may have been an abscess.)In spite of medical treatment, this festered and grew painful. No matter; Nathan got up from his sickbed and attended the wedding. Had he been bedridden, the wedding would have been celebrated in the hotel. For all his suffering, Nathan continued to deal with business matters, with his wife taking dictation. Meanwhile the great Dr. Travers was summoned from London, and when he could not cure the problem, a leading German surgeon was called in, presumably to open and clean the wound. Nothing availed; the poison spread; and on 28 July 1836, Nathan died. We are told that the Rothschild pigeon post took the message back to London; He is dead.
Nathan Rothschild died probably of staphylococcus or streptococcus septicemia—what used to be called blood poisoning. In the absence of more detailed information, it is hard to say whether the boil(abscess)killed him or secondary contamination from the surgeons’ knives. This was before the germ theory existed, hence before any notion of the importance of cleanliness. No bactericides then, much less antibiotics. And so the man who could buy anything died, of a routine infection easily cured today for anyone who could find his way to a doctor or a hospital, even a pharmacy.
Medicine has made enormous strides since Nathan Rothschild’s time. But better, more efficacious medicine—the treatment of illness and repair of injury—is only part of the story. Much of the increased life expectancy of these years has come from gains in prevention, cleaner living rather than better medicine. Clean water and expeditious waste removal, plus improvements in personal cleanliness, have made all the difference. For a long time the great killer was gastrointestinal infection, transmitted from waste to hands to food to digestive tract; and this unseen but deadly enemy, ever present, was reinforced from time to time by epidemic microbes such as the vibrio of cholera. The best avenue of transmission was the common privy, where contact with wastes was fostered by want of paper for cleaning and lack of washable underclothing. Who lives in unwashed woolens—and woolens do not wash well—will itch and scratch. So hands were dirty, and the great mistake was failure to wash before eating. This was why those religious groups that prescribed washing—the Jews, the Muslims—had lower disease and death rates; which did not always count to their advantage. People were easily persuaded that if fewer Jews died, it was because they had poisoned Christian wells.
The answer was found, not in changed religious belief or doctrine, but in industrial innovation. The principal product of the new technology that we know as the Industrial Revolution was cheap, washable cotton; and along with it mass-produced soap made of vegetable oils. For the first time, the common man could afford underwear, once known as body linen because that was the washable fabric that the well-to-do wore next to their skin. He(or she)could wash with soap and even bathe, although too much bathing was seen as a sign of dirtiness. Why would clean people have to wash so often? No matter. Personal hygiene changed drastically, so that commoners of the late 19th and early 20th century often lived cleaner than the kings and queens of a century earlier.
The third element in the decline of disease and death was better nutrition. This owed much to increases in food supply, even more to better, faster transport. Famines, often the product of local shortages, became rarer; diet grew more varied and richer in animal protein. These changes translated among other things into taller, stronger physiques. This was a much slower process than those medical and hygienic gains that could be instituted from above, in large part because it depended on habit and taste as well as income. As late as World War I, the Turks who fought the British expeditionary force at Gallipoli were struck by the difference in height between the steak- and mutton- fed troops from Australia and New Zealand and the stunted youth of British mill towns. And anyone who follows immigrant populations from poor countries into rich will note that the children are taller and better knit than their parents. [br] Which of the following factors may NOT be the cause of Nathan Rothschild’s death?
选项
A、Failure to get timely treatment.
B、A fatal wound on his back.
C、Bacterial infection.
D、Lack of good medicine and operation technique.
答案
A
解析
推断题一、文章第二段第二句表明,内森之死的直接原因是背部的炎症;第三段第二句推测,内森可能死于脓肿或手术刀未经消毒造成的感染;第三段末句还明确指出,当今的药物和医术完全可以治愈此病,故[B]、[C]、[D]均有可能是其死因。从第二段可以看出,内森在炎症发作后仍坚持参加婚礼和工作,说明其初期病情尚不十分严重,而且当时已经开始了治疗,后来还请来了当时最好的医生,所以对内森的治疗并未耽误,只是由于当时医疗水平有限,未能挽救其生命。因此只有[A]不能作为内森的死因,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3245736.html
相关试题推荐
ThecapitalofWalesisA、Edinburgh.B、CardiffC、Manchester.D、LondonB本题考查英国地理知识
______isaprincipalrepresentativeofTheLondonSchool.A、SaussureB、HallidayC
WhichofthefollowingisnotaworkofNathanielHawthorne’s?A、TheHouseofthe
______isaprincipalrepresentativeofTheLondonSchool.A、SaussureB、HallidayC
InJuneof1836,NathanRothschildleftLondonforFrankfurttoattendthew
RipVanWinkleisawell-knowncharacterbyA、WashingtonIrving.B、NathanielHawt
WhichofthefollowingisNathanielHawthorne’smostnoteworthynovelinthewor
TheodoreDreiserandJackLondonareamongthebestrepresentativewritersofli
LondonissituatedontheRiverofA、Parret.B、Thames.C、Spey.D、Severn.B泰晤士河有“母
TheyoungestcapitalintheU.KaswellasinEuropeisA、London.B、Glasgow.C、Ca
随机试题
Employeeswishingto______professionalcongressesorseminarswillcontinuetor
Whichofthefollowingdoesthepassagemainlydiscuss?[br]Thepassageimpli
由小学到中学,所修习的无非是一些普通的基本知识。就是大学四年,所授课业也还是相当粗浅的学识。世人常称大学为“最高学府”,这名称易滋误解,好像过此以上即无
Duringthetwentiethcentury,theUnitedStatesparticipatedintwomajorwa
情绪兴奋性比较弱,心境平稳,行为缓慢,墨守成规,沉着冷静但热情不足。这是对哪一种
慢性胰腺炎最重要的是和哪些病相鉴别A.胰腺癌 B.急性胰腺炎 C.胰腺囊肿
下列有关斗谱编排原则的叙述,正确的是A.常用饮片应放在斗架的中下层,便于调剂时称
(2016年)下列销售与收款循环的内部控制中,不能用于防止贪污客户货款的措施是:
(2019年真题)一般来说,商业银行的打分卡模型中包含下列()指标。A.企
不属于糖皮质激素类药物抗休克作用机制的是( )。A.抑制炎性细胞因子释放 B
最新回复
(
0
)