首页
登录
职称英语
[originaltext]Now, listen to Part Two of the interview.W: Interesting. So, as
[originaltext]Now, listen to Part Two of the interview.W: Interesting. So, as
游客
2023-12-03
76
管理
问题
Now, listen to Part Two of the interview.
W: Interesting. So, as you say, there are many poorly built houses in these regions, so they might be expected to be damaged in an earthquake. But in your paper you bring up this point that this is now statistically quantifiable. Can you talk about that?
M: Yes. There are two groups who have focused on attempting to characterize the fatality count within minutes of an earthquake, and it’s done like this.(6)When an earthquake occurs it takes about 20 minutes or 25 minutes for the world seismometers to register that information, but once it’s done it only takes a computer a few seconds to calculate its depth, its magnitude, its position very precisely. And from that information you can get another computer program going that takes information about building fragility, and within 30 seconds of knowing where the earthquake occurred, you can usually predict the number of people killed or injured or even costs due to the damage. This of course is an appalling thing for us to be able to do because people on the ground in these earthquakes have no idea what’s hit them until several weeks have elapsed until the actual numbers come out. Why can we do this? Because we know from the past 10 - 20 years of earthquakes exactly what happens in a built-up urban environment and we know something about the fragility of the buildings there, so we can actually do these calculations. I think this is one of the saddest things that clever seismologists have been able to do, and it’s of course not their fault.(7)It’s entirely something to do with the ethics of building styles, or the construction practices of the countries where these earthquakes occur.
W: But is there anything being done to improve conditions of these buildings or prevent deaths in, say, Iran or in some of these other countries?
M: OK. If I answer that honestly you won’t like it. The bottom line is everyone is really concerned when 5,000 people are killed in a village or a town from an earthquake that wasn’t expected, or was expected and the people will blame each other for why buildings fell down. When an earthquake occurs people are concerned about the deaths, and there is a period of maybe a year before people completely forget about it. And during that year there’s a frenzy of activity to fix buildings, to start retrofitting things, to build new schools. And that’s great. But there’s no attempt to fix the problem in the next village where the next earthquake will occur.
W: Right.(8/9)So basically the science is available to help make the predictions, and you can even use technology to get the building codes to the right level, but you actually have to have the political will and the infrastructure to build to those codes.
M: Absolutely. There is no point in having a building code if it’s not applied, and this is only too common.(10)You may recall last month the collapse of a factory in Bangladesh? No earthquake. The wind wasn’t blowing. It just fell. And that is appalling. It should never have been committed to be constructed in that way. And, unfortunately, we live in a world where there are many buildings that are just waiting to be shaken a little by quite a modest earthquake and they will collapse. And we’ll only find out about them when they do collapse.
W: Alright. Well, Roger Bilham, thank you so much for talking with me.
M: Thank you.
This is the end of Part Two of the interview.
Questions 6 to 10 are based on what you have just heard.
6. Which of the following best describes the steps of figuring out the casualty of earthquakes?
7. What is the reason of so many deaths in earthquakes?
8. According to the interview, what is the biggest obstacle of improving the buildings in South Central Asia?
9. According to the interviewee, what should be done to prevent deaths?
10. What happened in Bangladesh last month?
选项
A、Science.
B、Finance.
C、Politics.
D、Culture.
答案
C
解析
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3242423.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothenews?[br][originaltext]
WhichofthestatementabouttheinvestmentfirmisINCORRECT?[originaltext]
WhydidtheAmericanadviseraccuse?[br][originaltext](9)AtopAmerican
WhichofthefollowingstatementsabouttheresearchisCORRECT?[originaltext]
Russiaputoffitsmannedspacecraftmissionbecause[originaltext]U.S.offi
Howmanypeoplehavediedofthedisease?[br][originaltext]Twomorepeopl
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
随机试题
Whenprehistoricmanarrivedinnewpartsoftheworld,somethingstrangehap
[originaltext]M:Couldyoudescribethetwopeoplewhorobbedthebank?W:Well
"Iwanttocriticizethesocialsystem,andtoshowitatwork,atitsmostin
多利亚调式和弗里几亚调式是()民间音乐旋律构成的基础A.墨西哥 B.菲律宾
C 值越大,表示电对中氧化态的氧化能力越强。
放大摄影的定位方法,错误的是A.X线平片定位法 B.生理定位法 C.透视定位
关于胸外心脏按压的操作,正确的是()A.胸骨上13与下2/3交界处为按压点
四物汤与归脾汤的共同药物为A.当归B.人参C.熟地黄D.白术E.黄芪
抽样风险指的是( )。A.审计程序可能不适应审计目标的要求 B.审计人员不能
在处方适宜性审核时,应特别注意是否有潜在临床意义相互作用和配伍禁忌。下列药物合用
最新回复
(
0
)