首页
登录
职称英语
[originaltext]M: Well. It wasn’t a camp under canvas with sing songs round a ca
[originaltext]M: Well. It wasn’t a camp under canvas with sing songs round a ca
游客
2023-12-02
57
管理
问题
M: Well. It wasn’t a camp under canvas with sing songs round a camp fire of course!(6)We had a number of students who were going to join us in September living on campus during August, and we tried to give them experience of some features of university life that might be unfamiliar and rather alarming. Not academic classes and lectures, but living together, and making friends and taking part in some outside activities, but not too many.(7 - 1)And we tried to show them what we had learned about how to organize your work, so as to do justice to a range of different subjects.(1-2)And to let them know the points at which they needed to make choices.(7 - 3)And to know that we—students in the year senior to them, were friendly and really wanted them to do well.
W: Sounds good. That kind of responsibility can be intimidating if you are dropped into it without any sort of assistance—especially if you are the first member of your family to get into University.
M: Yes, indeed it can. That was what happened to me. My parents were entirely supportive, but they simply had no idea what the experience of University study was like.(8)It took me several months to find my feet. That’s why I was keen to get involved in the orientation project.
W:(9- 1)So what do you get out of your involvement?
M:(9-2)As I said, I learned how to identify the problems, and to talk about them in terms that newcomers to the University could understand—or at least, I got to be much better at it! It’s actually quite a difficult thing to do.
W: Can you tell me—just in a sentence or two—how you see a career in management?
M: Essentially I see management as an activity that involves problem-solving, and communication. Mm...(10)A manager identifies and resolves increasingly complex and significant problems as his career develops—and he—he has to communicate adequately the solutions he finds. He has to be able to find a suitable form of words to communicate to his superiors, his colleagues, and increasingly as he gains ex-experience, with the people junior to him.
W: Yes. I’d agree with you there. Mr. Smith. Any questions for us?
M: Do you think, er—there may be opportunities in future for today’s recruits to work—for a time—elsewhere than Hong Kong? I’m very keen to see something more of South East Asia and I’m especially interested in the possibility of Japan.
W: I think the future prospects for people joining us now are very good indeed. Anything further, Mr. Smith?
M: No, thank you. And thanks for the opportunity of the interview. I do hope I’ll hear further from you.
This is the end of Part Two of the interview. Questions 6 to 10 are based on what you have just heard.
6. Which of the following is CORRECT about Orientation Camp?
7. What did the organizers want to let participants know in the Orientation Camp?
8. Why did Felix like to take part in the Orientation Camp?
9. What does Felix benefit from taking part in the Orientation Camp?
10. What is NOT mentioned as the necessary thing for a manager to do according to Felix?
选项
A、To get the ability of problem identification.
B、To broaden his horizon.
C、To boost his self-confidence.
D、To improve the leadership skills.
答案
A
解析
本题设题点在对话问答处。根据句(9一1)和(9—2)可知,菲利克斯从参与迎新营的活动当中学会如何确认问题,以及如何使用大学新生能够听懂的措辞进行交谈,因此[A]为正确答案。其余选项原文并未提及,故均排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3238038.html
相关试题推荐
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.Wl:Therehasbeenaba
[originaltext]Now,listentoPartOneoftheinterview.Wl:MalalaYousafzai,t
随机试题
A—acceptancelettersJ—referencelettersB—adjustmentlettersK—salesletters
Thegeneralwassowidelysuspectedof______duringthewarthathisnameeventua
CCD摄像器件的主要类型有()。A.FIT式CCD.B.IT式CCD
下列关于城市用地选择及用地布局应考虑竖向规划要求的说法中,错误的是:()A.
M市第一建筑工程有限公司承建的该市某写字楼大厦项目,该公司将该项目的建筑起重机
待开发软件的技术性能指标属于软件的()。A.功能需求 B.性能需求 C.
患者,女,47岁。自觉腹部有包块,按之疼痛,痛无定处,时聚时散。此为(
以下不适宜作为咨询对象的特征是()。 A.人格正常 B.动机正确 C.行动
女孩6岁。右下后牙吃饭时疼痛一周。检查:龋洞较深,腐质黄褐色,不松动,叩痛(-)
工程管理信息化包括的具体内容有( )。A.建设一流的网络基础设施 B.突出信息
最新回复
(
0
)