首页
登录
职称英语
[originaltext]Interviewer(W) Professor Gu(M)Now, listen to Part One of t
[originaltext]Interviewer(W) Professor Gu(M)Now, listen to Part One of t
游客
2023-12-02
66
管理
问题
Interviewer(W) Professor Gu(M)
Now, listen to Part One of the interview.
W: What are the advantages of(1)E-education, Professor Gu?
M:(2-1)There are at least four advantages. First, with access to the Internet, students can overcome barriers of space and time. For example, we can make educational resources in Beijing available to students in Xinjiang.(2 - 2)Second is the easy access. For example, we can put multimedia resources libraries on the Internet and students can have access to these libraries just by clicking the mouse.(2-3)The third advantage is the optimization of resources. For example, we can tape the lectures given by very prominent professors and broadcast them live in China and even in the entire world through the Internet.(2-4/3)Because of these three advantages, there is another big advantage, that is, the Internet technology makes mass education possible. As you know, it is simply impossible for the whole population to receive education on campus. It is impossible economically or otherwise. And this is where the greatest advantage of E-education lies. It offers mass education and education for lifetime.
W: Can you briefly tell us the history of China’s E-education, Professor Gu?
M:(4)E-education in China started eight years ago when the Internet technology began to prevail. People realized that the Internet technology was more powerful than TV, because it really created the opportunities for students to interact with teachers and among themselves. In 1996 or later than that, the Ministry of Education initiated a piloting project using the Internet technology to promote education.
W: My understanding is that an online education project may involve a large amount of money and yet most investors would expect a quick return for their investment, so how did you solve that problem?
M: This is the lesson that lots of investors have to learn from this initial investment into online education program.(5- 1)Initially, they thought it might be possible to have a quick return of cash after the investment for one or two years. It is a misconception of online education. Sometimes, I used a metaphor of building a supermarket. If you want to build a supermarket, first of all, you have to have these infrastructures. On top of the building, you have to develop various goods that people like.(5-2)It’s the same with education. You must realize you have to develop courseware that people really love. And it takes quite a long time to develop really good courseware.
This is the end of Part One of the interview. Questions 1 to 5 are based on what you have just heard.
1. What is the interview about?
2. Which of the following is among the advantages of E-education?
3. According to Professor Gu, what is the greatest advantage of E-education?
4. When did the Internet education start in China?
5. What can we know about the investment in online education program?
选项
A、Online education in China.
B、Digital gap in China.
C、Good courseware in China.
D、Credible exams in China.
答案
A
解析
本题设题点在对话问答处。访谈一开始就问及What are the advantages of E—education…,接下来文中提到的几个优点中多次提到the Internet,再根据后面采访者的问题Can you briefly tell us the history of China’s E-education…可知,访谈是关于中国网络教育的,因此答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3237485.html
相关试题推荐
推荐我的是一位教授。Iwasrecommendedbyaprofessor.
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.M:So—butoneoftheco
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]M:WhentheonemanisSteveJobs,it’saquestionwellworthask
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.Wl:Therehasbeenaba
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.Wl:Therehasbeenaba
[originaltext]Now,listentoPartTwooftheinterview.Wl:Therehasbeenaba
随机试题
Mypatients,if______theopportunity,wouldfreelyconverseabouttheirproblem
IfIshouldfail,I(try)______again.wouldtry根据句意,这句话应该是对将来情况的虚拟。从句用的是过去时,主句
Televisionnowplayssuchanimportantpartinsomanypeople’slivesthati
(1)Logistically,itworkedoutbestformetoflyeastfromBostonLoganto
学习美术的基本动力是()。A.目标 B.升学 C.就业 D.兴趣
咽壁由内至外分为A.黏膜层,纤维层,肌层,外膜层 B.黏膜层,黏膜下层,肌层,
下列关于职业病的特点论述正确的是()。A.所接触的病因大多是可检测和识别的
根据《民法典》,撤销权自债权人知道或者应当知道撤销事由之日起()内行使。A
A.脐耻之间 B.脐上1横指 C.脐上3横指 D.脐与剑突之间 E.剑突
(二) 朱某系某县民政局副局长,率县福利企业年检小组到同学黄某任厂长的
最新回复
(
0
)