首页
登录
职称英语
Passage Three (1) Not even the combined powers of Spiderman, Iron Man,
Passage Three (1) Not even the combined powers of Spiderman, Iron Man,
游客
2023-11-24
53
管理
问题
Passage Three
(1) Not even the combined powers of Spiderman, Iron Man, the Incredible Hulk, Captain America and the X-Men could keep The Mouse at bay. On August 31 st Walt Disney announced it was buying Marvel Entertainment for $ 4 billion, just days after the comic-book publisher had celebrated 70 glorious years of independence, during which it had created many of the most famous cartoon characters not invented by Disney itself.
(2) In fact, Marvel did not put up much of a fight, accepting what most analysts think was a generous price. Disney will get access both to Marvel’s creative minds and—potentially far more valuable in an age when familiar stories rule the box office—an archive containing around 5,000 established characters, only a fraction of which have yet made the move from paper to the silver screen.
(3) Marrying Marvel’s characters with Disney’s talent for making money from successful franchises is a good idea. In recent years Disney has proved the undisputed master at exploiting the same basic content through multiple channels, including films, websites, video games, merchandising, live shows and theme parks.
(4) The edgier, darker Marvel characters should fill a hole in Disney’s much cuddlier portfolio. This currently covers most people from newborn babies, through the addictive Baby Einstein DVDs, to adults, through its Touchstone label. Disney’s own cartoons, and the newer ones created by Pixar, an animation studio it bought in 2006 for $ 7 billion, appeal to children. Hannah Montana, a hit television show, caters to pre-teen girls. The Marvel characters should be just the thing for boys of the same age, whom Disney has found especially hard to attract of late.
(5) However, many of Marvel’s best-known characters already have contractual obligations to various rival media conglomerates that will not be easily or quickly undone. Sony has an indefinite hold on Spider-Man; News Corporation exerts similar control over the X-Men. Universal owns distribution rights to the Hulk and long-term theme-park rights in Florida to several characters. This is a pity, because Disney’s theme parks are a part of its business where teenage boys would particularly welcome the contrast that Marvel’s superheroes would provide to the Magic Kingdom’s oppressive wholesomeness.
(6) Another risk is one that often presents itself in mergers, especially those involving creative types: a clash of cultures. Happily for Marvel, Disney is no longer the corporate control-freak it was under its former boss, Michael Eisner. His successor, Bob Iger, has turned out to be a relatively hands-off boss, with the Pixar acquisition a model of the sort of treatment Marvel can expect. Indeed, John Lasseter, the chief creative force behind Pixar, reportedly played an important role in reassuring Marvel’s talent that their culture would be safe in Disney’s hands.
(7) Also fully behind the deal is Stan Lee, a living legend of the cartoon world who helped create many of Marvel’s best-known characters during the 1960s. Mr. Lee, who recently launched his first digital comic as part of a partnership between his new firm and Disney, has predicted that the Disney-Marvel merger will prove " a terrific deal which will be extremely beneficial to both companies. The synergy between them is perfect. " Ironically, in the 1960s, Mr. Lee tried, without success, to convince his bosses to turn Marvel into a multimedia company like Disney. Now, albeit in a roundabout way, one of his outlandish fantasies is about to become a reality. [br] Which of the following could be a big problem of the merger?
选项
A、Disney has taken multiple channels under control.
B、Marvel’s characters attract boys more.
C、Marvel has settled contracts of some of its characters.
D、The present boss of Disney favors the hands-off type of management.
答案
C
解析
细节题。第五段第一句说,漫威公司麾下许多著名的动画角色都与各大对手传媒集团有着合同协议,一时都很难解除。也就是说,即使双方合并,在一定时间内,迪士尼也仍然不能使用这些人物形象,所以这是这次合并中的一个问题,故[C]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3215231.html
相关试题推荐
PASSAGEFIVEIndirecttaxesanddirecttaxes.第3段第1句明确指出,任何税制基本上都可以分为直接税和间接税,题目中的m
PASSAGEFOUR[br]WhatisagooddanceaccordingtoGalili’sunderstandingofda
PASSAGETHREE[br]WhydidGooglebidforsomeofNortel’spatents?Toshieldits
PASSAGETWOContent.第4段中作者讲述了自己角色转换的过程以及对此的感受,从倒数第2句的awondrousbeginning(一个奇妙的开头
PASSAGETHREE[br]WhatwastheappearanceofBEATLESregardedas?Anoutstanding
PASSAGEONE[br]What’stheconclusionoftheextensiveresearchonthetestoste
PASSAGEONE[br]Inmanypeople’view,what’sthemaincauseofmen’saggressive
PASSAGEFOURHeshowspityaboutit.从原文最后三段作者对那不勒斯曾经的辉煌和那不勒斯现在的没落的对比,可以体会出作者对这一城市
PASSAGETHREE[br]Whydidalotofpeoplelosejobswhileworkerswithjobsonl
PASSAGETHREE[br]WhatmainlyaccountedfortheunemploymentinSeptember2005?
随机试题
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseof
[originaltext]M:Hi,I’mfromtheStudents’Union.We’redoingasurveyofstud
Idon’tmindabitifyoubringyourfriendsinforadrink,butitisratherto
以下是沥青路面常见的病害有( )。A.龟裂 B.块状裂缝 C.波浪拥包 D
《2010心肺复苏指南》中成人心肺复苏时胸外按压的深度为A.2~3cm B.4
关于国际收支的说法,不正确的是()。A:国际收支平衡表由两部分组成:经常项目与资
关于浸润性生长的叙述,正确的是A.是恶性肿瘤所独有的生长方式 B.是良性肿瘤所
贷款信托理财产品通常采用的贷款信托方式有()。 A.信用贷款B.抵押贷款
关于牙龈炎早期病损的特点错误的是A.相当于菌斑堆积的第4~7天 B.结合上皮尚
在火灾发生期间,给火灾应急广播最少持续供电时间为()。A.不小于20min
最新回复
(
0
)