首页
登录
职称英语
Passage One Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of
Passage One Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of
游客
2023-11-24
73
管理
问题
Passage One
Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of Gibraltar. The Englishman’s home is his castle because he has no much choice. There is nowhere to sit in the streets of England, not even, after twilight, in the public gardens. The climate, very often, does not even permit him to walk outside. Naturally, he stays indoors and creates a cocoon of comfort. That was the way we lived in Leeds.
These southern people, on the other hand, look outwards. The Gibraltarian home is, typically, a small and crowded apartment up several flights of dark and dirty stairs. In it, one, two or even three old people share a few ill-lit rooms with the young family. Once he has eaten, changed his clothes, embraced his wife, kissed his children and his parents, there is nothing to keep the southern man at home. He hurries out, taking even his breakfast coffee at his local bar. He comes home late for his afternoon meal after an appetitive hour at his cafe. He sleeps for an hour, dresses, goes out again and stays out until late at night. His wife does not miss him, for she is out, too—at the market in the morning and in the afternoon sitting with other mothers, baby-minding in the sun.
The usual Gibraltarian home has no sitting-room, living-room or lounge. The parlour of our working-class houses would be an intolerable waste of space. Easy-chairs, sofas and such-like furniture are unknown. There are no bookshelves, because there are no books. Talking and drinking, as well as eating, are done on hard chairs round the dining-table, between a sideboard decorated with the best glasses and an inevitable display cabinet full of family treasures, photographs and souvenirs. The elaborate chandelier over this table proclaims it as the hub of the household and of the family. "Hearth and home" makes very little sense in Gibraltar. One’s home is one’s town or village, and one’s hearth is the sunshine.
Our northern towns are dormitories with cubicles, by comparison. When we congregate—in the churches it used to be, now in the cinema, say, impersonally, or at public meetings, formally—we are scarcely ever man to man. Only in our pubs can you find the truly gregarious and communal spirit surviving, and in England even the pubs are divided along class lines.
Along this Mediterranean coast, home is only a refuge and a retreat. The people live together in the open air—in the street, market-place. Down here, there is a far stronger feeling of community than we had ever known. In crowded and circumscribed Gibraltar, with its complicated inter-marriages, its identity of interests, its surviving sense of siege, one can see and feel an integrated society.
To live in a tiny town with all the organization of a state, with Viceroy (总督) , Premier, Parliament, Press and Pentagon, all in miniature, all within arm’s reach, is an intensive course in civics. In such an environment, nothing can be hidden, for better or for worse. One’s successes are seen and recognized; one’s failures are immediately exposed. Social consciousness is at its strongest, with the result that there is a constant and firm pressure towards good social behaviour, towards courtesy and kindness. Gibraltar, with all its faults, is the friendliest and most tolerant of places. Straight from the cynical anonymity of a big city, we luxuriated in its happy personalism. We look back on it, like all its exiled sons and daughters, with true affection. [br] We learn from the description of the Gibraltarian home that it is________.
选项
A、modern
B、luxurious
C、stark
D、simple
答案
D
解析
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3214678.html
相关试题推荐
(1)OscarWildesaidthatworkistherefugeofpeoplewhohavenothingbette
(1)OscarWildesaidthatworkistherefugeofpeoplewhohavenothingbette
(1)OscarWildesaidthatworkistherefugeofpeoplewhohavenothingbette
PASSAGEFIVEIndirecttaxesanddirecttaxes.第3段第1句明确指出,任何税制基本上都可以分为直接税和间接税,题目中的m
PASSAGEFOUR[br]WhatisagooddanceaccordingtoGalili’sunderstandingofda
PASSAGETWOContent.第4段中作者讲述了自己角色转换的过程以及对此的感受,从倒数第2句的awondrousbeginning(一个奇妙的开头
PASSAGEONE[br]WhatdoesMrNasheedthinktobetheconditionofelectionshol
PASSAGETHREE[br]WhatisAlbertHoffman’sdiscovery?Howtomakesyntheticergo
PASSAGETHREE[br]WhatwastheappearanceofBEATLESregardedas?Anoutstanding
PASSAGETWO[br]WhatwasStephen’sfeelingstowardsMaggie?Intenselove.倒数第2段第3
随机试题
Whatisthepurposeoftheman’scall?[originaltext]M:Hello,isthisMrs.Jone
Thevalueofone’slifeshouldbemeasuredby______(他对社会做了多少事),nothowlonghe
American’sLeisureActivitiesLeisureactivities【T1】______.Bothmenand
Whichofthefollowingistrueabouttheexpressedsequencetags?[br]Inthela
100CandlesonHerNextCake,andThreeR’stoGetHerThereEsther
钢筋套筒连接工艺参数不包括()。A.压接顺序 B.压接力 C.压接道数
颅内肿瘤钙化发生率最高者为()A.脑膜瘤 B.少支胶质瘤 C.垂体腺瘤 D
(2019年真题)以下属于基金托管人职责的是()。 Ⅰ基金资产保管
李某向银行贷款30万元购买了一套住宅,该笔贷款的期限为20年,贷款年利润为6%,
黄某与唐某自愿达成离婚协议并约定财产平均分配,婚姻关系存续期间的债务全部由唐某偿
最新回复
(
0
)