首页
登录
职称英语
The world has spent on preparation for war more than $112 billion a year, r
The world has spent on preparation for war more than $112 billion a year, r
游客
2023-11-20
61
管理
问题
The world has spent on preparation for war more than $112 billion a year, roughly $450 per head for every man, woman, and child in the world. Let us consider for a moment what could be done with this sum of money if it were spent on peace and not on war. Some of it, at any rate, in the more prosperous countries, could be spent on the reduction of taxation. The rest should be spent in ways that will, at the same time, be of benefit to mankind and a solution to the economic problem of change from war industry to the expansion of peace industries. As to this expansion, let us begin with the most elementary of all needs, namely, food. Today, the majority of mankind suffers from undernourishment, and in view of the population explosion, this situation is likely to grow worse in the coming decades. A very small part of what is now being spent upon weapons would improve our predicament. Not only could the American surplus of grain, which was for many years uselessly destroyed, be spent in relief of famine, but, by irrigation, large region now desert could be made fertile, and by improvement in transport, distribution from regions of excess to regions of scarcity could be helped.
Housing, even in the richest countries, is often disastrously inadequate. This Could be relieved by a tiny fraction of what is being spent on missiles. Education everywhere, but especially in the newly liberated countries of Africa and Asia, demands an expenditure many times as great as that which it receives now. But it is not only greater expenditure that is needed in education. If the terror of war were removed, science could be devoted to improving human welfare, instead of to the invention of increasingly expensive methods of mutual killing, and schools would no longer think it a part of their duty to promote hatred of possible enemies by means of ignorance hardened by lies. [br] According to the passage, the problem of famine can be relieved by the following means EXCEPT _____.
选项
A、increasing taxes in rich countries
B、distributing food from regions of excess to regions of scarcity
C、controlling population explosion
D、developing irrigating techniques
答案
A
解析
细节理解题。文章第一段指出,当今世界很多地方还没有解决温饱问题,而人口的膨胀使这个问题在下一个十年会变得更加严重。文章还提出.通过发展灌溉和交通,这个问题有望得到缓解。故府选 A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3202851.html
相关试题推荐
I______withthanksthehelpofmycolleaguesinthepreparationofthisnewcol
Whendidtheworld’spopulationreachsixbillion?[br][originaltext]F:Profe
Whendidtheworld’spopulationreachsixbillion?[br][originaltext]F:Profe
Iunderstand______preparationthatstaffmustputinunderpressuretomeetth
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
Everyminutemustbemadefulluse______atthepreparationsfortheexams.A、of
Iunderstand______preparationthatstaffmostputinunderpressuretomeetth
随机试题
Ifyou’vebeenoncampusforverylong,I’mcertainthatyou’vealreadyhear
Therearesuperstitionsattachedtonumbers;eventhoseancientGreeksbeli
SURVIVINGINSPACEMotionsicknesstroublesmorethan
根据《票据法》的规定,下列各项中,不会导致票据失效的有()。A.未记载付款日期
四合土是在三合土中增加了以下哪种材料?()A.水泥 B.石灰 C.中砂
患者,男性,40岁。1小时前午餐后打篮球时出现腹部持续性剧烈疼痛,有腹胀、呕吐,
某孕妇,第1胎,妊娠39周来院检查,医生告之临产先兆,收住院,最可靠的依据是A.
下列关于可以不设置备用消防水泵的说法中,错误的是()。A.建筑高度为40米的住
患者,男性,30岁,前牙发黄要求治疗。检查:全口牙面有不规则白垩斑,探光滑,牙面
关于诉讼时效的表述,下列选项不正确的是()。A.当事人可以对请求权提出诉讼时效抗
最新回复
(
0
)