首页
登录
职称英语
Although the United States cherishes the tradition it is a nation of small
Although the United States cherishes the tradition it is a nation of small
游客
2023-11-19
82
管理
问题
Although the United States cherishes the tradition it is a nation of small towns and wide open spaces, only one in every eight Americans now lives on a farm. The recent population trend has been a double one, toward both urbanization and suburbanization. Metropolitan areas have grown explosively in the past decade, and nearly half this increase has been in the suburbs. With the rapid growth of cities has come equally rapid decentralization. The flight of Americans from the central city to the suburbs constitutes one of the greatest migrations of modem times; quite residential sections outside cities have become conglomerations of streets, split-level houses, and shopping centers.
This spurt of suburban expansion, however, does not alter the basic fact that the United States has become one of the most urban nations on the face of the earth. Census Bureau figures show that the rural population has been shrinking steadily since 1830. When the United States became a nation it had no large cities at all; today some fifty cities have population of more than 258,000. Mammoth complexes of cities are developing in the area of the East Coast and the east north-central states, on the Pacific and Gulf coasts, and near the shores of the Great Lakes. Some sociologists now regard the entire 600mile stretch between Boston and Washington D. C. - an area holding a fifth of the country’s population -- as one vast city or, as they call it, megalopolis. [br] Decentralization is best defined as ______.
选项
A、movement from the central city to rural areas
B、movement from the central city to the suburbs
C、disorderly expansion of the central city
D、shrinking of metropolitan
答案
B
解析
文中提到decentralization后,马上提出The flight of Americans from the central city to the suburbs...因此选B项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3201575.html
相关试题推荐
ThespeakerstatesthattheStoneAgewassonamedbecause______.[br][origin
ThespeakerstatesthattheStoneAgewassonamedbecause______.[originaltext
Alargepartofaperson’smemoryis________wordsandcombinationofwords.A、b
Bythetimeshetakestheentranceexamination,Louis______Spanishforfiveye
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutant
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutant
Althoughthecolonists______tosomeextentwiththenativeAmericans,theIndi
Thehigherthestandardoflivingandthegreaterthenationalwealth,______.A、
Itisrefreshingtoseeaninternationalorganizationnotonlysubjectingi
Itisrefreshingtoseeaninternationalorganizationnotonlysubjectingi
随机试题
Punishmentforviolatingmoralrulesismuchmorecommonthanrewardforfollowi
[originaltext]M:Hey,Ellen.Howareyou?W:I’mfine,Bob.Aren’tyougladt
[originaltext]W:Tony,you’vebeenaracing-driverfornearly10years.You’ve
设,其中φ具有二阶导数,ψ具有一阶导数,则必有( )。
健康促进的核心策略是()A.社会协调 B.社会动员 C.经济保障 D
患者,女性,35岁,主因"腹痛、便秘2个多月"入院,胃肠钡餐造影可见肠段增生性狭
杜仲盐炙的目的是A.增强疗疝止痛作用 B.可以治疗心腹诸痛 C.矫味免吐
上市公司股东大会审议批准为资产负债率超过()的担保对象提供的担保。A:60%
按照我国企业会计准则的规定,下列关于递延所得税的说法中,正确的有()。A.
(2015年真题)按照霍兰德职业兴趣的分类,喜欢从事资料分析工作,有数理分析能力
最新回复
(
0
)