首页
登录
职称英语
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s ev
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s ev
游客
2023-11-19
77
管理
问题
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s every step in search of reality. Science cannot really explain electricity, magnetism, and gravitation; their effects can be measured and predicted, but of their mature no more is known to the modem scientist than to Thales who first speculated on the electrification of amber. Most contemporary physicists reject the notion that man can ever discover what these mysterious forces "really" are. "Electricity," Bertrand Russell says, "is not a thing, like St. Paul’s Cathedral: it is a way in which things behave. When we have told how things behave when they are electrified, we have told all there is to tell." Until recently scientists would have disapproved of such an idea. Aristotle, for example, whose natural science dominated Western thought for two thousand years, believed that man could arrive at an understanding of reality by reasoning from self-evident principles. He felt, for example, that it is a self-evident principle that everything in the universe has its proper place, hence one can deduce that objects fall to the ground because that’s where they belong, and smoke goes up because that’s where it belongs. The goal of Aristotelian science was to explain why things happen. Modem science was born when Galileo began trying to explain how things happen and thus originated the method of controlled experiment which now forms the basis of scientific investigation. [br] Bertrand Russell’s notion about electricity is ______.
选项
A、disapproved of by most modem scientists
B、in agreement with Aristotle’s theory of self-evident principles
C、in agreement with scientific investigation directed toward how things happen
D、in agreement with scientific investigation directed toward why things happen
答案
C
解析
推理题。用排除法,文章第四、五行指出:大多数同时代的物理学家都不认同那种认为人类可以解释出事物的真谛的观点,而Bertrand Russell就是其中的一位,所以他的观点与大多数科学家的观点是一致的,故排除A。文章第八行指出:最近的科学家们又不赞成Russell的观点了,而Aristotle就是其中的一位,所以他俩的观点是不一致的,故排除B,而D项又是对Aristotle观点的概括,故也应排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3199952.html
相关试题推荐
Janewasreadingapieceofsciencefiction,completely______totheoutsidewo
AsurveyfromtheCenterforScienceinthePublicInterest(CSPI),aWashi
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’sev
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’sev
"Notuntilsciencebecameprominent______beabolished,"somepeopleargue.A、d
Anine-year-oldschoolgirlsinglehandedlycooksupasciencefairexperime
Anine-year-oldschoolgirlsinglehandedlycooksupasciencefairexperime
Anine-year-oldschoolgirlsinglehandedlycooksupasciencefairexperime
Whattopicdoesthespeakerexplainindetails?[br][originaltext]Certain
Whattopicdoesthespeakerexplainindetails?[br][originaltext]Certain
随机试题
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Howdoesabuildingcontractormostreadilyprovecompliancewiththebuildingc
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweig
[originaltext]Inthenextfewdecades,peoplearegoingtotravelverydiff
[originaltext]W:Wasthemovieasgoodasyouexpected?M:Itwasmeaningful.
小学语文《矛与盾的集合》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)导入新课 画图激趣。 1.猜猜老师画的是什么?教师一边在黑板上画坦克一边让学生猜。 2
对于人员密集的建筑基地,下列哪一项是与规范要求不符?()A.基地应至少两面直
下列关于风险管理策略的说法,正确的有()。A.商业银行的信贷业务应是全面的
有一钢筋混凝土非预应力屋架,如图所示。已知:屋架混凝土强度等级为C30,节点集中
对酶的化学修饰调节特点的叙述,错误的是A.这类酶均具有无活性和有活性存在形式
最新回复
(
0
)