首页
登录
职称英语
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World
游客
2023-11-17
87
管理
问题
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth. For every three Canadians in 1945, there were over five in 1966. In September 1966 Canada’s population passed the 20 million mark. Most of this surging growth came from natural increase. The depression of the 1930’s and the war had held back marriages, and the catching-up process began after 1945. The baby boom continued through the decade of thel950’s, producing a population increase of nearly fifteen percent in the five years from 1951 to 1956. This rate of increase had been exceeded only once before in Canada’s history, in the decade before 1911, when the prairies were being settled. Undoubtedly, the good economic conditions of the 1950’s supported a growth in the population, but the expansion also derived from a trend toward earlier marriages and an increase in the average size of families. In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world. After the peak year of 1957, the birth rate in Canada began to decline. It continued falling until in 1966 it stood at the lowest level in 25 years. Partly this decline reflected the low level of births during the depression and the war, but it was also caused by changes in Canadian society. Young people were staying at school longer; more women were working; young married couples were buying automobiles or houses before starting families; rising living standards were cutting down the size of families. It appeared that Canada was once more falling in step with the trend toward smaller families that had occurred all through the Western world since the time of the Industrial Revolution.
Although the growth in Canada’s population had slowed down by 1966 (the increase in the first half of the 1960’s was only nine percent), another large population wave was coming over the horizon. It would be composed of the children who were born during the period of the high birth rate prior to 1957. [br] The author mentions all of the following as causes of declines in population growth after 1957 EXCEPT______.
选项
A、people being better educated
B、people getting married earlier
C、better standards of living
D、couples buying houses
答案
B
解析
细节题。可用排除法。作者在第一段提到人口下降的原因包括人们生活水平的提高,经济条件的改善,受教育程度提高,年轻的夫妻购买汽车和住房。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3194841.html
相关试题推荐
TheSecondWorldWar,______theearlieroneof1914,promptedpublicconcernab
Cancerissecondonly______heartdiseaseasacauseofdeathintheworld.A、to
Cancerissecondonly______heartdiseaseasacauseofdeath.A、ofB、toC、with
Everysecond,1hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sequiv
Everysecond,1hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sequiv
BasictoanyunderstandingofCanadainthe20yearsaftertheSecondWorld
Afterthenewlaw,the______ofthesecond-handapartmentshavedeclinedconsider
Memorizationwhichdoesnotincludethinkingandunderstanding_____studentsbein
Shewasalwaysfriendlytohis______officers.A、secondaryB、minorC、subordinateD
WhendidCanada’sEnvironmentMinisterimplytheabandonmentoftheKyotoProtoc
随机试题
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40,whicharebasedonReading
[originaltext]Almost20,000whaleshavebeenslaughteredsinceabanoncom
Generallyspeaking,threetypesofproblemsareinvolvedin【T1】______.They
IntroductiontoandRequirementsforPsychologyCourse1.CoursecontentInt
以下哪一项不属于合理储备天数的组成部分?()。A.前后两批物资运转的间隔天数
患者女性,31岁,因膝关节肿痛来医院就诊。查体发现患者四肢大量瘀点,实验室检查血
根据《证券投资基金法》,未经批准擅自设立基金管理公司或者未经核准从事公开募集基金
下列各项中,符合生产与存货循环内部控制职责分工要求的是:A.产成品由生产部门检验
Maineisjustlyfamousforitsbeautiful
下列形态改变中属于凋亡特征的是( )。A.多为片状细胞死亡 B.细胞核固缩、
最新回复
(
0
)