首页
登录
职称英语
Given the briefest of glances at a picture, most people believe they have n
Given the briefest of glances at a picture, most people believe they have n
游客
2023-11-15
68
管理
问题
Given the briefest of glances at a picture, most people believe they have not had time to recognize anything in it at all. Ask them whether they saw an animal and they consider themselves to be making a futile guess. Yet those guesses are right much more often than they are wrong. That is because the brain can carry out immediate visual processing even when it does not have time for any cognitive back-chatter. A neuroscientist trying to understand how people recognize objects would thus start with this simplest of systems.
That is the purpose of Dr. Serre’s computer. His project is nothing less than ad attempt to reverseengineer the relevant part of the brain. That part is the ventral visual pathway. Anatomy shows that it is organized into numerous areas. Experiments on monkeys, in which researchers have recorded what excites individual nerve cells in each of these areas, give strong hints about how it works.
The pathway is hierarchical. Signals from the retina flow to the most basic processing area first; the cells in that area fire up others in the next area, and so on. Those in the first area are fussy. They react to edges or bars in particular orientations. By combining their signals, however, cells in the second area can respond to comers or bars in any orientation. And so the system builds up. Cells in the final area can recognize general things, animals included.
Dr. Serre considered his computer’s processing units analogous to nerve cells, and he organized them into areas, just as they are in real brains. Then he let the machine learn in much the same way that babies do. First he mimicked early development when nerve cells are plastic. At this stage babies’ brains tune their nerve cells to visual features according to how common those features am in the world around them. That is why kittens raised so that they see only vertical lines have brains that look different from those raised in an environment with purely horizontal ones. Dr. Serre’s processor developed sensitivities in a similar fashion when he showed it lots of photographs. That stage complete, he then told the computer when what it "saw" contained an animal, and when it did not.
The result was a model that closely imitates the ventral visual pathway. Processing units in each area are sensitive to the same set of features as nerve cells in the brain’s analogous areas, and they are linked together as they are in the brain. This artificial recognition system correctly distinguishes photographs containing animals from those without creatures 82% of the time; Dr. Serre’s students get it right 80% of the time. Moreover, his computer and his volunteers tend to slip up on the same images — and turning photographs on their sides makes poorer animal-recognizers out of both, by roughly the same amount. [br] Which of the following statements is TRUE about ventral visual pathway?
选项
A、It is made up of several parallelled areas.
B、It is the part in brain relevant to recognizing objects.
C、There are numerous nerve cells responding to bars in various orientations.
D、There are difficult areas processing different kinds of data.
答案
B
解析
细节题。第一段末提到要了解人是如何识别物体的就要研究大脑的某个系统。第二段段首说这就是Dr,Serre的项目的研究目的;第二句和第三句接着解释其研究项目,同时提到 ventral visual pathway就是the relevant part of the brain,也就是说ventral visual pathway就是人大脑中和识别物体有关的那个部分,故选B。第三段第一句说ventral visual pathway是hierarchical的,故A不对;第四句说They(cells)react to edges or bars in particular orientations,故C不对;选项D原文未提及。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3189261.html
相关试题推荐
Whydoadultsbelievethatalcoholicawarenessprogramsteachyoungpeople
Whydoadultsbelievethatalcoholicawarenessprogramsteachyoungpeople
Whydoadultsbelievethatalcoholicawarenessprogramsteachyoungpeople
Twohundredyearsago,peopleusedto______.[br][originaltext]Twohundr
Twohundredyearsago,peopleusedto______.[originaltext]Twohundredyea
WhichpartieshavetraditionallygovernedAustria?[originaltext]Thepeople
Threatsfromnomadicpeopleinthenorthwere【C1】______throughoutChines
Threatsfromnomadicpeopleinthenorthwere【C1】______throughoutChines
Threatsfromnomadicpeopleinthenorthwere【C1】______throughoutChines
Threatsfromnomadicpeopleinthenorthwere【C1】______throughoutChines
随机试题
Haveyouwinterizedyourhorseyet?Eventhoughglobalwarmingmayhavemade
Therewasasmileonherfacewhichsuggestedthatshewouldbehappytohavegi
由于水中的钙镁离子会消耗EDTA溶液,因此在制作标准曲线时,应使用干混合料。(
某男性患者,入院后出现黄疸症状,经检查为自身免疫性溶血性贫血。符合诊断的实验室检
某机场1996~2000年的主营业务收入分别为300、600、900、1200和
新课程改革的重点是什么?
公司初次发行股票时其向社会公众发行的部分不得少于拟发行股本总额的()。A:30%
金融市场的中介是指在资金供给者和资金需求者之间起着媒介或桥梁作用的金融机构。()
经济报酬包括()。A.直接经济报酬和间接经济报酬 B.内部经济报酬和外部经济报
计算机的外部设备主要指()。A:输入设备B:内存C:外存D:输出设备
最新回复
(
0
)