首页
登录
职称英语
Butterflies are among the most colorful insects, and their extraordinary d
Butterflies are among the most colorful insects, and their extraordinary d
游客
2023-11-15
75
管理
问题
Butterflies are among the most colorful insects, and their extraordinary diversity has been the focus of studies by amateur naturalists and professional entomologists for over two centuries. Butterflies have long been model organisms for basic biological research in the fields of behavior, population genetics, and sys-tematics. More recently, studies of butterfly life cycles in tropical rain forests have resulted in a cottage industry: "farms" or "ranches" where live butterflies are reared under controlled conditions to provide a supply of pupae for exhibits of live insects. Live butterfly pupae are sold to museums and zoos for public education and enjoyment such as in the academy’s newest exhibit featuring tropical butterflies that opens October 12.
How do butterfly ranches and farms operate? One pioneering project developed by the government of Papua New Guinea encouraged farmers to take part in commercial exploitation of a renewable resource--insects. In the 1970s, government officials became aware that expatriates involved in the commercial collection of insects were enlisting the aid of local farmers who lived adjacent to rainforest habitats. The farmers were paid a small fraction of the market value of the specimens. The government was determined to change this state of affairs to ensure the locals received a larger share of the profit. So the expatriates were expelled from the country, and the Insect Fanning and Trading Agency was born. Most of the trade managed by the IFTA consists of wild-caught insects from rain forests.
In the case of wild-caught butterflies, the majority captured by IFTA collectors are males due to behavioral differences between the sexes. (Males aggregate along river banks to imbibe sodium and are easier to capture.) Because males mate more than once, as long as the harvest of wild populations has the expected skewed sex ratio, the impact of collecting is minimal relative to naturally occurring predation. Now the IFTA controls all trade in insect specimens and has fostered a program of butterfly ranching to encourage protection of remnant rainforest habitats in the vicinity of a farm or village.
The basic principle behind butterfly ranching is diversification of crops in a small garden plot to include the host-plants on which caterpillars feed. Only a small fraction of these larval host-plants are known to science. The main "research and development" activity of butterfly ranchers is discovering unknown host-plants through careful observation of egg-laying female butterflies. Once the host of a particular species is known, it can be cultivated in the garden near the edge of the rain forest to attract egg-laying females. If the natural concentration of a particular plant species is one per square mile of rain forest, and a farmer plants several dozen of the species, the result is a dense concentration of caterpillars in a short time. Butterfly ranching thus involves artificial manipulation of the natural density of caterpillar host-plants.
Additionally, flowering plants, such as Hibiscus and Lantana, attract female butterflies, which need the nectar to renew their energy reserves after a bout of egg-laying. After the caterpillars mature, they are harvested and removed to cages for pupation. The IFTA sends out advisors to instruct villagers in butterfly husbandry techniques. Many farmers have learned that they can sell butterflies to supplement their income if they protect the remnant patches of rain forest that form a reservoir for this renewable resource. [br] Which of the following statements is NOT true?
选项
A、Scientists help control the natural density of caterpillar host-plants.
B、Scientists know almost all of the crops for butterfly ranching and farming.
C、Scientists are engaged in the study of finding unknown host-plants.
D、Scientists observe carefully the egg-laying female butterflies.
答案
B
解析
事实细节题。四个选项中提及scientist,由此可以到文中定位为第四段。第二句“Only a small fraction of these larval host-plants are known to science.”意思是:科学家只了解少部分的用于幼虫孵化的植物。而选项B 中的限定词范围过于绝对,故B 为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3188057.html
相关试题推荐
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
Thestampcollectorcanlearnagreatdealfromthecolorfulpiecesofpaper
随机试题
Ihavelearned,oftenthehardway,thatthereareafewsimplerulesabout
Althoughheknewlittleaboutthelargeamountofworkdoneinthefield,hesuc
制定管理标准时,对不好贯彻和难以落实的可有可无的条目,要列入标准。
男性患者,26岁,左侧后牙自发痛。夜间剧痛为主诉就诊,检查:左下8前倾阻生,牙冠
男,30岁,喉结下肿痛1周,肿胀渐至颈中部,能讲话。查体:T38.7℃,BP10
不孕症中,女性盆腔因素约占A.35% B.20% C.10% D.5%
下列不属于流动性风险的是()。A.融资流动性风险 B.市场流动性风险 C
情境一: 一天晩上,莉莉和妈妈散步时,有下列对话:妈妈:月亮在动还
下列不属于影响某套住房价格的实物因素的是()。A.装修 B.户型 C.层高
某变电所的1OkV为经消弧线圈接地系统,对于其IOkV母线应安装()电压表。A
最新回复
(
0
)