首页
登录
职称英语
Attention to details is something everyone can and should do—especially in
Attention to details is something everyone can and should do—especially in
游客
2023-11-14
78
管理
问题
Attention to details is something everyone can and should do—especially in a tight job market. Bob Crossley, a human-resources expert notices this in the job applications that come across his desk every day. "It’s amazing how many candidates eliminate themselves," he says.
"Resumes arrive with stains. Some candidates don’t bother to spell the company’s name correctly. Once I see a mistake, I eliminate the candidates," Crossley concludes. "If they cannot take care of these details, why should we trust them with a job?"
Can we pay too much attention to details? Absolutely . Perfectionists struggle over little things at the cost of something larger they work toward. "To keep from losing the forest for the tree." Says Charles Garfield, an associate professor at the University of California, San Francisco, "we must constantly ask ourselves bow the details we’re working on fit into the larger picture. If they don’t, we should drop them and move to something else"
Garfield compares this process to his work as a computer scientist at NASA. "The Apollo Ⅱ moon launch was lightly off-course 90 percent of the time," says Garfield. "But a successful landing was still likely because we knew the exact coordinates of our goal. This allowed us to make adjustments as necessary." Knowing where we want to go helps us judge the importance of every task we undertake.
Too often we believe what accounts for others’ success is some special secret or a lucky break. But rarely is success so mysterious. Again and again, we see that by doing little things within ourgrasp well, large rewards follow.
[br] According to the passage, some job applicants were rejected ______.
选项
A、because they eliminated their names from the applicants’ list themselves
B、because of their inadequate education as shown in their poor spelling in writing a resume
C、because they failed to give a detailed description of their background in their applications
D、because of their carelessness as shown in their failure to present a clean copy of a resume
答案
D
解析
细节理解题。本题询问的是在人才市场,为什么一些求职者会被拒绝。文章第一句是全文的中心句,提醒人们能够并且应该注意细节尤其是在竞争激烈的人才市场。第一和第二段中人才资源专家告诉我们"It’s amazing how many candidates eliminate themselves……Resumes arrive with stains.Some candidates don’t bother to spell the company’s name correctly.Once I see a mis
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3187258.html
相关试题推荐
Webookedroomsatthehotel______weshouldfindnovacanciesonourarrival.A、w
Sherequires__medicalattention.A、punctualB、promptC、rapidD、fastB此题考查形容词词义。
Whenyouputupwallpaper,shouldyou______theedgesorputthemnexttoeachot
Ifyou______changeyourmind,pleaseletusknow.A、shallB、shouldC、willD、would
Inmyviewpoint,weshouldparticipateinphysicallaborsothatwecan_____ours
Beingbothspoiledandlazy,he_____everyoneelseforhislackofsuccess.A、crit
Jasonfailedoneoftheexams,butweshouldmake_____forthefactthathehadb
Somethingiswrongwiththecomputer,_____?A、isitB、aretheyC、isn’titD、isit
—IsJohncomingbytrain?—Heshould,buthe_____not.Helikesdrivinghiscar
Ifyoudon’tliketoswim,you_____stayathome.A、shouldaswellB、mayaswellC
随机试题
Peoplecanputloosepaperinit.[br]Peoplecanwritewithit.G
[originaltext]W:Marion,attheschoolyouworkat,dothechildrenwearunifor
Therescueeffortsconcentratedmainlyon[br][originaltext]Canadianpolic
[originaltext]W:Hi,Mike,Ihavebeenconsideringjoiningavolunteergrou
Now,youngpeoplearegrabbingtheirpassportsandtravelaroundtheworldo
[originaltext]Pianosarenormallyfoundinbuildingforobviousreasons.Ho
以下关于水质的哪一项描述不正确的()A.五级水受严重污染,但还是水资源 B.
下列药物中不能和左旋多巴合用的是A.对氨基水杨酸 B.维生素B C.甲苯磺丁
A.中国药品生物制品检验所的职责 B.SFDA评价中心的职责 C.国家食品药
500kV架空输电线路地线采用JLH20A-150,防振锤防振,档距为600m时
最新回复
(
0
)