首页
登录
职称英语
We might marvel at the progress made in every field of study, but the meth
We might marvel at the progress made in every field of study, but the meth
游客
2023-11-14
71
管理
问题
We might marvel at the progress made in every field of study, but the methods of testing a person’s knowledge and ability remain as primitive as ever they were. It really is extraordinary that after all these years, educationists have still failed to device anything more efficient and reliable than examinations. For all the pious claim that examinations text what you know, it is common knowledge that they more often do the exact opposite. They may be a good means of testing memory, or the knack of working rapidly under extreme pressure, but they can tell you nothing about a person’s true ability and aptitude.
As anxiety-makers, examinations are second to none. That is because so much depends on them. They are the mark of success of failure in our society. Your whole future may be decided in one fateful day. It doesn’t matter that you weren’t feeling very well, or that your mother died. Little things like that don’t count: the exam goes on. No one can give of his best when he is in mortal terror, or after a sleepless night, yet this is precisely what the examination system expects him to do. The moment a child begins school, he enters a world of vicious competition where success and failure are clearly defined and measured. Can we wonder at the increasing number of "drop-outs": young people who are written off as utter failures before they have even embarked on a career? Can we be surprised at the suicide rate among students?
A good education should, among other things, train you to think for yourself. The examination system does anything but that. What has to be learnt is rigidly laid down by a syllabus, so the student is encouraged to memorize. Examinations do not motivate a student to read widely; but to restrict his reading; they do not enable him to seek more and more knowledge, but induce cramming. They lower the standards of teaching, for they deprive the teacher of all freedoms. Teachers themselves are often judged by examination results and instead of teaching their subjects, they are reduced to training their students in exam techniques which they despise. The most successful candidates are not always the best educated; they are the best trained in the technique of working under duress.
The results on which so much depends are often nothing more than a subjective assessment by some anonymous examiner. Examiners are only human. They get tired and hungry; they make mistakes. Yet they have to mark stacks of hastily scrawled scripts in a limited amount of time. They work under the same sort of pressure as the candidates. And their word carries weight. After a judge’s decision you have the right of appeal, but not after an examiner’s. There must surely be many simpler and more effective ways of assessing a person’s true abilities. Is it cynical to suggest that examinations are merely a profitable business for the institutions that run them? This is what it boils ~down to in the last analysis. The best comment on the system is this illiterate message recently scrawled on a wall: I were a teenage drop-out and now I are a teenage millionaire. [br] The author’s attitude toward examinations is ______.
选项
A、detest
B、approval
C、critical
D、indifferent
答案
C
解析
推理题。第一段中作者明确指出,考试方法依旧,不能测出人的能力和水平。第二段点名,这种无用的考试决定人生的成败。第三段说最成功的考试者经常不是最佳的受教育者,他们是在胁迫下最佳考试技巧获得者,而好的教育应能培养人的独立思考。第四段涉及阅卷者又累又饿,常犯错误,不得不在限定时间内披阅一大堆匆忙中七扭八歪写出的卷子。最后一句“我过去是一个十来岁的辍学者,现在我是一个年轻的百万富翁”画龙点睛地指出,考试指挥下的教育失败。这一切都说明作者对考试持批评态度。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3186196.html
相关试题推荐
Itwasonlyaftersomeprogress______intheuseanddevelopmentofelectriccur
Thephysicisthasmadeadiscovery,_______ofgreatimportancetotheprogress
Wemightmarvelattheprogressmadeineveryfieldofstudy,butthemeth
Wemightmarvelattheprogressmadeineveryfieldofstudy,butthemeth
Wemightmarvelattheprogressmadeineveryfieldofstudy,butthemeth
Unlikescience,progressintechnologymustbemeasuredintermsofthehumanfa
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimm
Statusesaremarveloushumaninventionsthatenableustogetalongwithon
Statusesaremarveloushumaninventionsthatenableustogetalongwithon
Statusesaremarveloushumaninventionsthatenableustogetalongwithon
随机试题
Onwhatdaywilltheymeet?[br][originaltext]M:Look,Lynn,IthinkIhaveto
(1)Daylightsavingtime(DST)istheconventionofadvancingclockssothataf
Aestheticthoughtofadistinctivelymodembentemergedduringthe18thcen
某企业按年利率10%向银行借款1000万元,银行要求保留15%的补偿
与类风湿关节炎活动期无关的表现是()A.晨僵加重 B.血沉增快 C.类
治疗青光眼应选用A.琥珀胆碱 B.乙酰胆碱 C.阿托品 D.毛果芸香碱
“门诊病案”、“诊断”项目的内容A.西医病名 B.疑似诊断 C.实验室检査结
下列含有高能键的物质是A.磷酸肌酸 B.ADP C.6-磷酸葡萄糖 D
咬文嚼字有时是一个坏习惯,____这个成语的涵义通常不很好,但是在文学中,无论阅
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)