首页
登录
职称英语
Within that exclusive group of literary characters who have survived through
Within that exclusive group of literary characters who have survived through
游客
2023-11-12
103
管理
问题
Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries—from Hamlet to Huckleberry Finn—few can rival the cultural impact of Sherlock Holmes. Since his first public appearance 20 years ago, the gentleman with the curved pipe and a taste for cocaine, the master of deductive reasoning and elaborate disguise, has left his mark everywhere—in crime literature, film and television, cartoons and comic books.
At Holmes’ side, of course, was his trusted friend Dr. Watson. Looming even larger, however, was another doctor, one whose medical practice was so slow it allowed him plenty of time to pursue his literary ambition. His name: Arthur Conan Doyle. As the creator of these fictional icons, Conan Doyle has himself become something of a cult figure, the object of countless critical studies, biographies and fan clubs.
Conan Doyle was born in Edinburgh in 1859, into a respectable middle-class Catholic family. Still, it was far from an easy life. There was never enough money; they moved frequently in search of lower rents; and his father, a civil servant and illustrator was an alcoholic who had to be institutionalized. Yet the early letters he wrote to his mother are surprisingly optimistic, concerned mainly with food, clothes, allowances and schoolwork. At 14 came his first unforgettable visit to London, including Madame Tussaud’s, where he was "delighted with the room of Horrors, and the images of the murderers."
A superb student, Conan Doyle went on to medical school, where he was attracted by Dr. Joseph Bell, a professor with an uncanny ability to diagnose patients even before they opened their mouths. For a time he worked as Bell’s outpatient clerk and would watch, amazed, at how the location of a callus(老茧)could reveal a man’s profession, or how a quick look at a skin rash told Bell that the patient had once lived in Bermuda. In 1886, Conan Doyle outlined his first novel, A Study in Scarlet, which he described as "a simple tale of mystery to make a little extra money." Its main character, initially called Sherringford Hope and later called Sherlock Holmes, was based largely on Bell. But Holmes’ first appearance went almost unnoticed, and the struggling doctor devoted nearly all of his spare time to writing long historical novels in the style of Sir Walter Scott—novels that he was convinced would make his reputation. It wasn’t to be. In 1888, Holmes reappeared in A Scandal in Bohemia, a short story in Strand Magazine. And this time, its hero took an immediate hit and Conan Doyle’s life would never be the same. [br] The typical features of Sherlock Holmes were all EXCEPT
选项
A、rational.
B、sociable.
C、intelligent.
D、cunning.
答案
B
解析
细节判断题。考查福尔摩斯的人物性格特征,定位到第1段。第1段描写福尔摩斯是一个总是拿着卷曲烟斗、嗜好古柯碱、善于推理和伪装的一个人,因此A、C、D选项都是对福尔摩斯这一人物特征的描绘,而选项B(社交广的)并未在文中提及,本题是逆向选择题,因此选项B是答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3181209.html
相关试题推荐
Theactresswantedahat,to______herdress.A、gobyB、gothroughC、gooutD、go
Atdusk,asparrowfliesthroughthedarkwoodsinsearchofameal.Spotti
Iwalkeddownthecorridor,myfootsteps______frighteninglythroughtheempty
Amongthemanywaysinwhichpeoplecommunicatethroughspeech,publicspea
Amongthemanywaysinwhichpeoplecommunicatethroughspeech,publicspea
Amongthemanywaysinwhichpeoplecommunicatethroughspeech,publicspea
Amongthemanywaysinwhichpeoplecommunicatethroughspeech,publicspea
Hadheworkedharder,he______theexam.A、musthavegotthroughB、wouldgetthrou
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrat
Mostearthquakesoccurwithintheupper15milesoftheearth’ssurface.Bu
随机试题
Helenwasmuchkindertoheryoungestchildthanshewastotheothers,_______,
下列关于法与国家关系的说法中,错误的是哪一项?()《》()A.在最一般的意义
施工单位必须建立、健全施工质量的检验制度,严格工序管理,作好隐蔽工程的质量检查和
下列实验室检查中符合化脓性脑膜炎的一项是A:脑脊液外观清亮,白细胞100*106
在我国首次公开发行股票并上市过程中,关于律师及律师事务所从事证券业务的说法正确的
对有心、脑血管缺血性疾病的2型糖尿病患者,宜选用的磺酰脲类降糖药物为A.氯磺丙脲
脾湿泄泻可选用的药物有A.苍术 B.茯苓 C.薏苡仁 D.独活
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
职工薪酬不包括企业提供给职工配偶、子女、受赡养人等的福利。()
关于投标人少于《招投标法》规定要求需要重新招标,说法正确的是( )。A.投标人
最新回复
(
0
)