首页
登录
职称英语
Ensuring access to quality basic education is critical for removing children
Ensuring access to quality basic education is critical for removing children
游客
2023-11-12
76
管理
问题
Ensuring access to quality basic education is critical for removing children from hazardous labor, UNICEF said today. An estimated 246 million children are engaged in child labor, with nearly 70 percent of them(about 171 million)working in hazardous conditions, including working in mines and quarries, working with chemicals and pesticides or with dangerous machinery.
"Children as young as five are forced to spend long hours doing back-breaking labor, often in harsh weather and without access to health care, " UNICEF Executive Director Ann M. Veneman said Friday, in advance of World Day Against Child Labor on Sunday. "Children mining rock, gold, coal, diamonds and precious metals in Africa, Asia and South America are at constant risk of dying on the job, being injured or becoming chronically ill. Instead, children should be getting a quality education, which offers their best chance of escaping a life of poverty and hardship, Veneman said.
Today , UNICEF is joining the International Labor Organization(ILO)in a specific call to prevent and eliminate child-labor in mines and quarries, considered one of the worst forms of child labor. The ILO estimates that one million children worldwide work in small-scale mining and quarrying, a number that is rising in some parts of the world. In addition to facing safety and health risks from lifting heavy loads, children working in rock quarries inhale hazardous dust and particles and use dangerous tools and crashing equipment.
Working with governments, UNICEF is piloting projects throughout the world designed to make it possible for children to be removed from hazardous labor and enrolled in school.
For example : In Bangladesh, UNICEF helped establish centers that provide schooling, recreational activities and health services for girls who had been chipping bricks with their mothers. A key component of the program entails persuading parents to support the education of girls and to recognize the future benefits of training them in such things as technology. In Morocco, UNICEF has helped to remove hundreds of children from exploitative work in the ceramics, carpet weaving and leather industries. In an initiative backed by their former employers and the local government, the children are enrolled in NGO-run centers that provide health services, recreation, vocational training and community-based education. In Burkina Faso, UNICEF and partners led a project in three gold mining areas to educate families and communities on the dangers of child mining, resulting in the removal of 150 children. Families were offered a package of interventions including income-generating alternatives, skills training and basic education. UNICEF works in these and other countries affected by child labor to build a protective environment for children—a safety net that is created when governments and all members of society work together to protect children from all forms of exploitation.
At the international level, UNICEF continues to advocate for the ratification and implementation of ILO Convention No. 182, which aims to eliminate the worst forms of child labor. " We must end exploitation of children in the workplace, " Veneman said. " Getting more children into school is our best defense against child labor today and for the next generation. " [br] What can we infer from the last paragraph?
选项
A、Education is best defense to child labor.
B、There is not much effect in releasing child labor.
C、We must eliminate the worst forms of child labor.
D、Advocating the fight against child labor is important.
答案
A
解析
推理题。从文章最后一句“Getting more children into school is our best defenseagainst child labor today and for the next generation.”可以看出,[A]”解决童工问题的最好途径是教育”是正确答案。其实,不仅从最后一段,从全文来看,文章都把让童工接受应有的基础教育作为解决童工问题的重要途径。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3180113.html
相关试题推荐
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
随机试题
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweig
Helendidknowsomethings,though.Mostoftheseshehadlearnedfromhers
A.疲乏无力 B.多尿而频 C.消谷善饥 D.烦渴引饮 E.口干舌燥消渴
A.维生素A B.维生素B C.维生素B D.维生素C E.维生素D脚气
下列各项中标点符号使用不正确的一项是( )。A.龙应台认为,欧洲的现代与传统之
简要介绍终身教育的主张。
为了提高知识理解水平,常用的直观形式有实物直观、()、言语直观。
牙源性角化囊性瘤的内容物是哪种性质的A:白色凝乳状物质 B:无色透明黏稠液体
下列不得作为税务行政复议定案依据的有()。A.以偷拍方式获取侵害他人合法权
诊断子宫性闭经的依据是A.注射黄体酮有撤退性出血 B.注射黄体酮无撤退性出血
最新回复
(
0
)