首页
登录
职称英语
Decades after Marilyn Monroe’s death, there was a burst of speculation abou
Decades after Marilyn Monroe’s death, there was a burst of speculation abou
游客
2023-11-11
65
管理
问题
Decades after Marilyn Monroe’s death, there was a burst of speculation about what she might have been doing if (and it is a very big if) she had not met a premature end from an overdose in 1962, at the age of 36. The American writer Joyce Carol Oates, whose recent novel Blonde is a fictionalized version of Marilyn’s life, thinks she might have left Hollywood for a successful career in the theatre. The feminist commentator Gloria Steinem, who has also written a book about the actress, imagines her living in the country and running an animal sanctuary. I have to say that these imaginary careers, and many other things that have been suggested about Marilyn in recent years, fall into the category of rescue fantasies. The point about her life is that it went hideously and predictably wrong, with self-destruction always a more likely outcome than a revival of her acting career as an interpreter of Chekhov or an early conversion to the animal-rights movement.
This is not to denigrate the woman herself, whose story seems to me genuinely tragic. Hers is a dreadful catalogue of abandonment, abuse and a desperate re-invention of the self in terms that successfully courted fame and disaster in just about equal measure. Fragile egos often invited other people’s projections and Marilyn came to see herself, in her own words, as "some kind of mirror instead of a person". This is half-perceptive, in that what she actually became in her lifetime was a blank screen on which men could project their fantasies and anyone who wants to understand what kind of fantasies they were has only to look at Norman Mailer’s creepy biography, with its drooling images of Marilyn as a vulnerable child, incapable of saying no.
What she is unlikely to have anticipated is that, four decades later, thoughtful women would look at her image and see, perversely, a reflection of themselves. Ms Steinem has been reported as saying that she thinks Marilyn’s experiences might have pushed her into embracing the women’s movement. But Marilyn was a male-identified woman, a product of a virulently misogynist culture that was erotically stimulated by the pairing of beauty and brains—but only as long as Women did the beauty while men got to direct movies, write plays and run the country. That Marilyn played this role to perfection, then loathed it and rebelled against its limitations, hardly needs saying. [br] We can infer from the passage that women who embraced the women’s movement had been
选项
A、intellectuals
B、celebrities
C、misogynists
D、underdogs
答案
D
解析
事实细节题。从文章第二段最后一句“...images of Marilyn as a vulnerable child, incapable of saying no”我们知道玛丽莲给人的印象是脆弱的、易受伤害的;第三段第二句话“Ms Steinem... thinks Marilyn’s experiences might have pushed her into embracing the women’s movement”说玛丽莲的人生经历和感悟会使她支持妇女解放运动,所以,那些支持妇女解放运动的是曾经处于弱势群体的妇女。答案为D 。选项A “知识分子”,不合题意;选项B 名人虽然跟梦露的经历相似但是过于宽泛;选项C “厌恶女人的人”,正好相反。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3179137.html
相关试题推荐
Inanswertospeculationthatshewouldn’tfinishtherace,sheboldlydeclared
DecadesafterMarilynMonroe’sdeath,therewasaburstofspeculationabou
DecadesafterMarilynMonroe’sdeath,therewasaburstofspeculationabou
DecadesafterMarilynMonroe’sdeath,therewasaburstofspeculationabou
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
Formorethantwodecades,【C1】______thecostofcollegehasclimbedattwice
随机试题
Unconsciously,weallcarrywithus【51】havebeencalled"bodybubbles".Th
Ablindbabyisdoublyhandicapped.Notonlyisitunabletosee,butbecaus
Anambulancewaspullingover.Somebodywouldbehurtorsicksomewherenearby.A
Doyoumean______(play)footballthisafternoon?toplay非谓语动词。动词mean后既可接不定式,也可跟
TheUnitedStateshasgreatly______itsinfluenceintotheworldaffairs.A、spre
下列关于基金合规管理的说法中,不正确的是( )。A.合规管理的相关规则不包括职
公开发行债券需要遵循的条件和规则包括()。 ①最近3年平均可分配利润足以支
工业安装工程单位工程质量控制资料检查记录表中的结论应由()填写。 A、施工
从遗传学角度来讲,应该说“基因决定”这一说法没有错,因为猪有猪的基因组,人有人的
楮实子的功效有A.利尿 B.补气 C.滋阴益肾 D.润肺 E.清肝明目
最新回复
(
0
)