首页
登录
职称英语
What is the news item mainly about? [br] [originaltext] French President Nic
What is the news item mainly about? [br] [originaltext] French President Nic
游客
2023-11-07
67
管理
问题
What is the news item mainly about? [br]
French President Nicolas Sarkozy says he hopes an international consensus here to allow countries like France to sell India peacetime nuclear technology. Mr. Sarkozy’s comments came during a visit to New Delhi. President Nicolas Sarkozy voiced strong support Friday for the controversial civil nuclear energy deal signed by United States and India. The deal, if finalized, will enable India to obtain long-denied civil nuclear technology from countries like the U. S. and France. (26) India is currently banned from buying fuel and technology for atomic reactors because it has conductedTESTs outside the framework of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.
选项
A、Because it went against the Nuclear Non-Proliferation Treaty to conduct nuclearTESTs.
B、Because its civil and military nuclear programs are not separated.
C、Because UN officials think that India should give priority to the economical development.
D、Because India is extremely active in the nuclear proliferation.
答案
A
解析
细节题。由句(26)可知,印度被禁止从国际市场购买用于核反应堆的核燃料是因为印度多次进行核试验且至今未签署《核不扩散协议》。故正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3166376.html
相关试题推荐
ManywordsintheEnglishlanguageareFrenchin______.A、originB、generationC、
______,heshouldbepunishedifhegoesagainstthelaw.A、Whetherthepresident
Betweenwhomdidthebattlebreakout?[br][originaltext]AKosovanmanwa
Betweenwhomdidthebattlebreakout?[originaltext]AKosovanmanwaskill
Whatisthetalkmainlyabout?[br][originaltext]Thereisanartexhibiti
TechnoServeisanon-profitgroupthat[br][originaltext]Startingabusine
TechnoServeisanon-profitgroupthat[br][originaltext]Startingabusine
WhatdoesthemanworkonwithAnne?[br][originaltext]W:George,I’mwonderin
WhatdoesthemanworkonwithAnne?[br][originaltext]W:George,I’mwonderin
WhydidthewomangotoHongKong?[br][originaltext]M:Hi,Maggie!Haven’ts
随机试题
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
Iregret______thenoveltoJimbecausehemadeitverydirty.A、tolendB、having
TheenormouslossoflifeontheTitanicwasprimarilycausedbyinadequateequi
IntheruinsofthePalmBeachHotelyougetapowerfulsensethatanerais
Alltheparticipantsinthemeeting______aloudlaughwhenthelecturerbeganh
溃疡性结肠炎最少见的并发症是()。A.中毒性巨结肠 B.大量出血 C.癌
某运输企业现有一笔闲置资金用于投资,拟购买债券。于2020年1月1日以每张980
影响水泥凝结硬化的主要因素不包括( )。A.环境温湿度 B.矿物组成 C.
商业银行为客户提供的理财顾问服务是一个循序渐进的有机整体,下列四种服务排列顺序正
()包括在制度工作时间之内。A.全部实际工作时间 B.缺勤时间 C.加班时间
最新回复
(
0
)