首页
登录
职称英语
He appears out of the jungle like an apparition—a man from the Wiwa tribe, o
He appears out of the jungle like an apparition—a man from the Wiwa tribe, o
游客
2023-11-04
72
管理
问题
He appears out of the jungle like an apparition—a man from the Wiwa tribe, one of four indigenous groups who call the Sierra Nevada de Santa Marta mountains home. In his traditional outfit—white cotton shirt, pants, a wide-brimmed hat, and two colorful mochilas(马鞍袋)strung across one shoulder—he stands out against the dense foliage of ferns and wax palms.
It is my first day in the tropical rain forests of northeast Colombia and, along with about a dozen other hikers, I am on the trail to La Ciudad Perdida, or the Lost City. The pre-Colombian city was built around 800 A. D. , making it some 650 years older than its Inca Empire counterpart, Machu Picchu, in Peru.
Our tour guide, 17-year-old Juan Daiza Gil, is to meet our group in the village of El Mamey. Like all Wiwa men, Juan wears his jet-black hair long and well past his shoulders, yet has exchanged white pants for jeans tucked into rubber boots.
As Juan leads us up steep muddy tracks and across swiftly flowing stream beds, I am aware that we are entering a world in which cars, electricity, and cell phones no longer exist—a world accessible only by foot or horse.
Birdsong fills the humid morning air: beside the path—and sometimes even directly on it—cows graze lazily, greeting us with unblinking gazes. Every step seems to bring a new discovery. But the discoveries take a cultural turn at the home of Manuel, Juan’s older brother and a fellow guide, whose home will be our campsite for the night. After dinner, Juan and another of his six brothers, Vicente, prepare a traditional tea for us made from coca leaves, cinnamon, and panela, an unrefined sugarcane product common in Colombia and throughout Latin America. As we sip the sweet steaming liquid, the brothers demonstrate how the leaves are dried—as much for the tea as for the men’s coca-chewing ritual, an essential part of Wiwa culture. Here in the heart of the Sierra Nevada, our journey is becoming as much a social voyage into the traditions of the Wiwa as it is a physical adventure.
That evening, I sit with Manuel’s 8-year-old son Francisco, back at the same campsite by their house mat we stayed at nights earlier. He is barefoot and dressed in an oversized white T-shirt, hair still damp from the rain and not yet as long as his father’s. As steady showers beat a mesmerizing(催眠的)rhythm on the corrugated(起皱褶的)metal roof and mandarin and mango trees whisper in the wind outside, Francisco and I sit down at a table to draw by candlelight.
I make an attempt at sketching, but I’m too entranced by Francisco. He prefaces every picture with, "Now I’m going to draw"—his horse Lucero, his uncle Vicente, the banana trees and aloe plants in his family’s garden, the russet-colored chickens who peck at the soggy(潮湿)ground in their front yard.
As Francisco fills both sides of a page torn from my notebook, I realize that while I’d come to Colombia to find the Lost City, the greatest discovery may lies in the world of the Wiwa. [br] What is the purpose of the first paragraph?
选项
A、To create an intriguing atmosphere.
B、To draw out the topic of the passage.
C、To offer an example of Wiwa tradition.
D、To introduce one of the key characters.
答案
A
解析
细节题。文章第一段详细描写了向导胡安的装束打扮,第二段才开始说明他的行程和目的等具体情况,可见首段是一个引子。作者概括胡安装束的特点是traditional,又与周围的植物和环境形成了鲜明的对照,这与后文的环境和人文的描述相吻合,可见该段烘托了文章的氛围,故[A]为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3158172.html
相关试题推荐
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
Heappearsoutofthejunglelikeanapparition—amanfromtheWiwatribe,o
[A]appears[B]case[C]distinguishes[D]dramatically[E]engaged[F]
[A]appears[B]case[C]distinguishes[D]dramatically[E]engaged[F]
随机试题
Ayearhas______andthereisnosignofthesituationgettinganybetter.A、emerg
TheiMOVEdatabaseisintendedforpersonswho______.[br]Thetrainingprogram
Thespeakercomparesasolareclipsetodaytoa[br]【40】[originaltext]Male:Go
[originaltext]M:Sarah!Goodtomeetyouagain!Andwelcomeonboard!W:Thanks
建筑地面施工时,一般可以不考虑控制各层的施工环境温度。()
阅读下列材料,完成教学设计。 材料一动能与势能的相互转化物体自由下落或沿光滑
含有倍半萜内酯,具有抗疟疾作用是A.穿心莲B.柴胡C.石斛D.青蒿E.三七
如右图所示,一个正方体木块六个面上分别写着数字,相对面上两个数字的和为20。现在
下列和地球转动相关的说法错误的是()。A.月球绕地球公转和自转周期相同 B.
运输系统的特定功能是()。A:实现人或物的时间位移 B:实现人或物的空间位移
最新回复
(
0
)