首页
登录
职称英语
Scientists have determined that Archaeopteryx, the earliest known bird, was
Scientists have determined that Archaeopteryx, the earliest known bird, was
游客
2023-10-31
65
管理
问题
Scientists have determined that Archaeopteryx, the earliest known bird, was definitely birdbrained, meaning no disrespect. Indeed, they consider the fossil’s brain size decisive evidence that Archaeopteryx had what it took to fly.
The new research suggests, moreover, that birds probably started flying millions of years earlier than scientists previously thought. It is just that fossils of those first flying birds—predecessors of Archaeopteryx—have never been found.
The researchers, at the Natural History Museum in London, based their findings on the first X-ray examination and reconstruction of the braincase and inner ear of a 147-million-year-old Archaeopteryx specimen. They found that in size, shape and volume, its brain was similar to that of the modern eagle or sparrow.
Measurements of the semicircular canals, the mechanism for balance inside the ear, showed that Archaeopteryx had the "neurological and structural adaptations necessary for flight," the scientists concluded.
Their research, involving an X-ray computed tomography scan, or C.T., of the fossil’s braincase and inner ear, is described today in the journal Nature.
Previous studies of the feathered wing and tail of Archaeopteryx and its birdlike anatomy, including a pronounced wishbone, supported the prevailing view of experts that it was capable of some degree of powered flight. Archaeopteryx is considered a prime transitional species in the evolution of some reptiles, probably dinosaurs, into today’s birds.
But the research team, led by Dr. Angela Milner, a paleontologist at the British museum, wrote that until their investigation of Archaeopteryx, "little was understood about the extent to which its brain and special senses were adapted for flight."
Dr. Milner said the new study not only established that Archaeopteryx was capable of "controlling the complex business of flying," but also showed "how much there is still to discover about when and how bird flight began."
In a statement issued by the museum, Dr. Milner said, "If flight was this advanced by the time Archaeopteryx was around, then were birds actually flying millions of years earlier than we’d previously thought?" [br] what does "birdbrained" mean here in the first paragraph?
选项
A、Naive.
B、Violent.
C、Narrow-minded.
D、Adapted for flight.
答案
D
解析
birdbrained原指“愚蠢的”意思,但在本文中却是指具有适应飞行的能力。第1段最后一句表明始祖鸟拥有使其飞翔的东西,结合第4段“科学家总结,耳内控制平衡的半规管的测量显示始祖鸟拥有为了飞翔所必需的神经的和结构的相应改造”,我们可以得知,D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3144750.html
相关试题推荐
ScientistshavedeterminedthatArchaeopteryx,theearliestknownbird,was
Inordertostrengthenhisarguments,George_____respectablesocialscientists
(l)Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyand
(l)Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyand
Scientistsfirst_______theideaofatomicbombinthe1930’s.A、deceivedB、conc
Scientistshopethesuccessfulworkdoneincollaborationwithotherresearchers
30yearsago,scientists_____withthetheorythatprotonsandneutronsarecomp
Scientistshavebeencalculatingthelikelihoodofasmallplanetto______with
Hewasdeterminedtosailaroundtheworld______hisillnessandoldage.A、given
Thescientistshaveabsolutefreedomastowhatresearchtheythinkisbestto_
随机试题
A.joininB.returnC.refuseD.centuryE.phoneF.prepareG.drink[br]say
WhichofthefollowingisNOTmentionedasadifferencebetweentheone-bedroom
[originaltext]W:OK,John,youweresayingthatyoutaughtwritinginAmerica,
RipVanWinkleisashortstorywrittenbyA、JamesFenimoreCooper.B、Washington
[originaltext]M:Hi,Alison,Ididn’tseeyouintheliteratureclasslastFrid
What’sthefurthestyouhaveevercycled?Perhapsyoucycletoschoolorto
敦煌莫高窟(DunhuangMogaoCaves)坐落于中国西部甘肃省。这些石窟刻于距离敦煌东南方向25公里处鸣沙山的悬崖上。敦煌莫高窟是规模最大、
根据GB/T16260.1-2006《软件工程产品质量》,软件产品使用质量特性
如图所示,一个上底和下底的半径分别为30和15,高为20的规则无盖圆盆,则在不考
某厂与顾客签订了一批产品的合同草案,在接受合同之前,该厂组织了相关部门对与产品
最新回复
(
0
)