首页
登录
职称英语
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment
游客
2023-10-31
63
管理
问题
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment and conformity on the supermarket shelves, truly inspired thinking has gone out of the window. But, there are others who hold the view that there is still plenty of scope for innovation, lateral thought and creative solutions. Despite the standardisation of modern life, there is an unabated appetite for great ideas, visionary thinking and inspired debate. In the first of a series of monthly debates on contemporary issues, we ask two original thinkers to discuss the nature of creativity. Here is the first one.
Yes. Absolutely. Since I started working as an inventor 10 or 12 years ago, I’ve seen a big change in attitudes to creativity and invention. Back then, there was hardly any support for inventors, apart from the national organisation the Institute of Patentees and Inventors. Today, there are lots of little inventors’ clubs popping up all over the place, my last count was 19 nationally and growing. These non-profit clubs, run by inventors for inventors, are an indication that people are once again interested in invention.
I’ve been a project leader, a croupier, an IT consultant and I’ve written a motor manual. I spent my teens under a 1950s two-tone Riley RME car, learning to put it together. Back in the Sixties, kids like me were always out doing things, making go-karts, riding bicycles or exploring. We learned to overcome challenges and solve problems. We weren’t just sitting at a PlayStation, like many kids do today.
But I think, and hope, things are shifting back. There’s a lot more interest in design and creativity and such talents are getting a much higher profile in the media. It’s evident with TV programmes such as Channel 4’s Scrapheap Challenge or BBC 2’s The Apprentice and Dragon’s Den, where people are given a task to solve or face the challenge of selling their idea to a panel.
And, thankfully, the image of the mad scientist with electrified hair working in the garden shed is long gone—although, there are still a few exceptions!
That’s not to say there aren’t problems. With the decline in manufacturing we are losing the ability to know how to make things. There’s a real skills gap developing. In my opinion, the government does little or nothing to help innovation at the lone-inventor or small or medium enterprise level. I would love to see more money spent on teaching our school kids how to be inventive. But, despite everything, if you have a good idea and real determination, you can still do very well.
My own specialist area is packaging closures—almost every product needs it. I got the idea for Squeezeopen after looking at an old tin of boot polish when my mother complained she couldn’t get the lid off. If you can do something cheaper, better, and you are 100 per-cent committed, there is a chance it will be a success.
I see a fantastic amount of innovation and opportunities out there. People don’t realise how much is going on. New materials are coming out all the lime and the space programme and scientific research are producing a variety of spin-offs. Innovation doesn’t have to be high-tech: creativity and inventing is about finding the right solution to a problem, whatever it is. There’s a lot of talent out there and, thankfully, some of the more progressive companies are suddenly realising they don’t want to miss out—it’s an exciting time. [br] Which of the following is the suggestion of the interviewer to the problem?
选项
A、The government should spend more money helping innovation.
B、The kids should cultivate their love of science and invention.
C、More inventor’s clubs should be set up.
D、Invention courses are necessary to children.
答案
A
解析
细节题。文章倒数第三段提到In my opinion,…I would love to see more money spent on teaching our school kids how to be inventive.被采访人认为政府应该在培养孩子发明能力方面投入更多的资金,故选[A]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3144717.html
相关试题推荐
(1)Becauseofcomputersandcabletelevision,themembersoftheaudiencewi
(1)Becauseofcomputersandcabletelevision,themembersoftheaudiencewi
Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"comput
Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"comput
Somebelievethatintheageofidentikitcomputergames,massentertainment
Itisdesirablethatyou_____somefamiliaritywithcomputers.A、shouldhaveB、ha
Theybelievedthatthiswasnotthe_____oftheircampaignforequalitybutmer
Criticsbelievethatthecontroloftelevisionbymassadvertisinghas__________
Hehasmadeanameforhimselfinthefieldofcomputers.Theunderlinedpartme
Thiscomputerprogrammingis_______toanyoftheotherswehaveeverhad.A、sup
随机试题
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamilies
[originaltext]M:Whatasurprise.Ihaven’tseenyouforalongtime.Howhave
THEMOTORCARATherearenowover700millionmotorveh
CharlesSchulzandthePopularComicStrip"Peanuts"Million
给定网络地址192.168.20.19/28,下面哪一个主机地址是该子网中的有效
A.血气分析 B.做胸腔穿刺检查 C.做腹腔穿刺检查 D.监测中心静脉压
学习策略训练应遵循哪些基本原则?
关于债券价格涨跌和到期收益率变动之间的关系,正确的描述是()。A.到期收益率
下列各项不属于劳动监察的范围的是()。A.职业介绍机构 B.职业培训机构
下列内容中,应对招标文件提出的实质性要求和条件作出响应的有( )。A.按所提要
最新回复
(
0
)