首页
登录
职称英语
(l)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before be
(l)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before be
游客
2023-10-30
72
管理
问题
(l)How many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? If you’re like many of us, the red blinking light of a BlackBerry is the first thing you see each morning—you’ve got mail!—and the last glimpse of color to fade out before bedtime. It’s constant and nagging—yet most of us say we can’t live without it. Add Twitter, Facebook, and the rest of our social-media obsessions to the mix, and the technology that was supposed to simplify our lives has become the ultimate time-suck: the average teen spends more than seven hours a day using technological devices, plus an additional hour just text-messaging friends.
(2)The advantage to all that gadgetry, of course, is connectedness: email lets us respond on the go, and we are in touch with more people during more hours of the day than at any other time in history. But is it possible we’re more lonely than ever, too? That’s what MIT professor Sherry Turkle observes in her new book, Alone Together, a fascinating portrait of our changing relationship with technology, the result of nearly 15 years of study. Turkle details the ways technology has redefined our perceptions of intimacy and solitude—and warns of the perils of embracing such virtual relationships in place of lasting emotional connections.
(3)Turkle talks to high-school students who fear having to make a phone call, and elementary-school children who become distraught when their toy robot pets "die." She wonders how her daughter will remember their relationship 40 years from now, if every long-distance communication between them happens via text message. But for Turkle, a psychologist by training, the biggest worry is what all this superficial engagement means for us developmentally. Is technology offering us the lives we want to live? "We’re texting people at a distance," says the author, the director of the MIT Initiative on Technology and Self. "We’re using inanimate objects to convince ourselves that even when we’re alone, we feel together. And then when we’re with each other, we put ourselves in situations where we are alone—constantly on our mobile devices. It’s what I call a perfect storm of confusion about what’s important in our human connections."
(4)What can’t be denied is that technology, no matter its faults, makes life a whole lot easier. It allows us to communicate with more people in less time; it can make conversation simple—no small talk required. It can be therapeutic: robots are now used to help care for the elderly; in Japan, they’re marketed as a way to lure addicts out of cyberspace. But it can also be seductive, providing more stimulation than our natural lives make possible. "The adrenaline (肾上腺素) rush is continual," Turkle says of our wired lives. "We get a little shot of dopamine(多巴胺) every time we make a connection." One high-school student she spoke with put it simply: "I start to have some happy feelings as soon as I start to text."
(5)But are any of those feelings equal to the kind we feel when engaged in real, face-to-face intimacy? Online, you can ignore others’ feelings. In a text message, you can avoid eye contact. A number of studies have found that this generation of teens is less empathetic than ever. That doesn’t spell disaster, says Turkle—but it does mean we might want to start thinking about the way we want to live. "We’ve gone through tremendously rapid change, and some of these things just need a little sorting out," she says. If she has her way, the dialogue will start here—and not just on somebody’s computer. [br] Paragraph 2 is most similar in structure and ideas to_____.
选项
A、Paragraph 1
B、Paragraph 3
C、Paragraph 4
D、Paragraph 5
答案
C
解析
第2段先提到了科技的优点,再引出Turkle认为科技使人际关系变得疏离,以此指出科技对我们的负面影响。该段前后两部分形成转折对比关系,包含对科技正和反的评价。第4段也提到了正、反的评价,也是在段落前后两部分形成转折关系,因此,本题应选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3144290.html
相关试题推荐
EachtimeKristyIngramtakesarun,herappsareupandrunningbeforeshe
EachtimeKristyIngramtakesarun,herappsareupandrunningbeforeshe
PASSAGEFOURTeachingtheexecutiveskillstheydon’thavebefore.文中第一段最后一句提到,教练需
Weconsider______heshouldhaveleftwithouttellinganyonebeforehand.A、strange
Itwillbecastingpearlsbefore______becausehedoesnotknowhowtoappreciate
Japanhastakenamoreindependentstance______.A、asitdoesbeforeB、asitdid
Atthebankthedaybeforeyesterday,Iwasstandinginaline______aroundsome
Mybossorderedthatthelegaldocuments______tohimbeforelunch.A、besentB、we
Thenewclassmate_____tohavebeeninseveralprivateschoolsbeforeshetransfe
WhatconclusioncanwedrawaboutMikebeforehewenttothecampingschool?[br
随机试题
Asthemanagerwasawayonabusinesstrip,Iwasaskedto______theweeklystaf
ArthurisPaul’s______.[br][originaltext]M:DoyouknowwhereArthuris?W:
Manyoftheseworkerscannotaffordtopurchaseindividualhealthcare________.
[originaltext]Childrenhavetheirownrulesinplayinggames.Theyseldomn
维新运动时期,资产阶级改良派在国内创办的发行量最高、影响最大的报刊是()。A.《
十九大报告中指出,力争到二O三五年()国防和军队现代化,到本世纪中叶把人民
关于社会保险,下列说法不正确的有( )。A.是社会保障制度的核心组成部分 B
粮食作物、经济作物、饲料作物的构成是农业生产的( )结构。 A.一级
当预期()时,交易者适合进行牛市套利。A.同一期货品种近月合约的价格上涨幅度
2016年6月6日,某铁矿发生火灾事故。由于该矿和临矿互通,火灾共涉及5个铁矿,
最新回复
(
0
)