首页
登录
职称英语
Most people agree that volunteer work brings more benefits than problems to
Most people agree that volunteer work brings more benefits than problems to
游客
2023-10-29
102
管理
问题
Most people agree that volunteer work brings more benefits than problems to college students. Do you agree? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
On Volunteer Work
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide one or two reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
On Volunteer Work
Volunteer work is gaining its popularity among university students. According to a survey, as many as 67% of students in Guangdong universities have worked voluntarily. I salute the efforts made by these students and I think we should encourage college students to do volunteer work.
First of all, through volunteer work, students would be more involved in the community. We sometimes hear blames about the indifference of university students and about the distance they keep from the local community. If students do volunteer work, such as visiting senior’s home, sending food to homeless people, and raising fund for orphans, they would feel the pulse of the community and be more integrative. Secondly, volunteer work enhances the communication skills. In order to help those in need, volunteers must listen to people’s problems. Besides, in order to gain more help from the larger community, volunteers must convince other people the significance of their help or donation. All these require volunteers to be a good listener and a great speaker. That is why the more volunteer work students do, the better communicators they will be.
In conclusion, volunteer work is beneficial to university students, because it will bring them close to the local neighborhood and improve their communication skills.
解析
本题属于“自由发挥型”作文,涉及的题材是“文化教育”。该题要求考生对“志愿工作”提出个人的意见。按照题目的要求。可谋篇布局如下:
第一段:从广东大学生当义工的数字入题,指出应该鼓励大学生当义工。
第二段:阐述原因。首先,通过从事志愿者工作,学生能更投入到社区里;其次,志愿者工作有助于提升大学生的沟通能力。
第三段:重申观点——志愿者工作对大学生是有利的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3141049.html
相关试题推荐
Mostpeopleknowthatalotisridingontheircreditscore,fromtheintere
[originaltext]M:InthisJulyissue,MoneyMagazinetakesalookatpeoplewho
[originaltext]M:InthisJulyissue,MoneyMagazinetakesalookatpeoplewho
[originaltext]M:InthisJulyissue,MoneyMagazinetakesalookatpeoplewho
[originaltext]M:Ifyouwouldliketoknowhowtodealwithaggravatingpeople,
[originaltext]M:Ifyouwouldliketoknowhowtodealwithaggravatingpeople,
[originaltext]M:Ifyouwouldliketoknowhowtodealwithaggravatingpeople,
[originaltext]M:Ifyouwouldliketoknowhowtodealwithaggravatingpeople,
PASSAGETHREE[br]What,accordingtoHodge,shouldpeopledobeforedoingdrill
Aninterestingnewstudysuggeststhatpeoplemightbeabletopredicthoww
随机试题
Whenwewantto(56)otherpeoplewhatwethink,wecandoitnotonlywith
[originaltext]Insomecountriescertainkindsofinsurancearecompulsory.
Thewomencarryingbabies,getonthebusfirst,______?A、willyouB、willsheC
Thetheatredidnotburndown.Firefightersarrivedquicklyafterthealarm(
Differentcountriesanddifferentraceshavedifferent【B1】______.InChina,
[originaltext]W:I’llgoovertotherecyclingcenterthisafternoon.Wouldyo
Yogaiscloselyrelatedtothebodyandmindwithallthebreathing,stretc
下列哪一项不是雌激素替代疗法的禁忌证A.严重肝病 B.乳腺癌 C.脑血栓
下列哪项不属于思维形式障碍A、思维散漫 B、病理性赘述 C、思维破裂 D、
下列各项中,属于反补贴措施的有( )。A.临时反补贴措施 B.取消补贴的承诺
最新回复
(
0
)