首页
登录
职称英语
(1) The Nobels are the originals, of course. Alfred Nobel, the man who inven
(1) The Nobels are the originals, of course. Alfred Nobel, the man who inven
游客
2023-10-28
65
管理
问题
(1) The Nobels are the originals, of course. Alfred Nobel, the man who invented deadly explosives, decided to try and do something good with all the money he earned, and gave prizes to people who made progress in literature, science, economics and—perhaps most importantly—peace.
(2) Not all awards are as noble as the Nobels. Even though most countries have a system for recognizing, honoring and rewarding people who have done something good in their countries, there are now hundreds of awards and awards ceremonies for all kinds of things.
(3) The Oscars are probably the most famous, a time for the (mostly) American film industry to tell itself how good it is, an annual opportunity for big stars to give each other awards and make tearful speeches. As well as that there are also the Golden Globes, apparently for the same thing.
(4) But it’s not only films—now there are also Grammies, Brits, the Mercury Prize and the MTV and Q awards for music. In Britain, a writer who wins the Booker prize can expect to see their difficult, literary novel hit the bestseller lists and compete with "The Da Vinci Code" for popularity. The Turner Prize is an award for a British contemporary artist—each year it causes controversy by apparently giving a lot of money to artists who do things like displaying their beds, putting animals in glass cases or—this year—building a garden shed.
(5) Awards don’t only exist for the arts. There are now awards for Sports Personality of the Year, for European Footballer of the Year and World Footballer of the Year. This seems very strange—sometimes awards can be good to give recognition to people who deserve it, or to help people who don’t make much money carry on their work without worrying about finances, but professional soccer players these days certainly aren’t short of cash!
(6) Many small towns and communities all over the world also have their own awards ceremonies, for local writers or artists, or just for people who have graduated from high school or got a university degree. Even the British Council has its own awards for "Innovation in English Language Teaching".
(7) Why have all these awards and ceremonies appeared recently? Shakespeare never won a prize, nor did Leonardo da Vinci or Adam Smith or Charles Dickens.
(8) It would be possible to say, however, that in the past, scientists and artists could win "patronage" from rich people—a king or a lord would give the artist or scientist money to have them paint their palaces or help them develop new ways of making money. With the change in social systems across the world, this no longer happens. Scientific research is now either funded by the government or by private companies.
(9) Perhaps awards ceremonies are just the most recent phase of this process.
(10) However, there is more to it than that. When a film wins an Oscar, many more people will go and see it, or buy the DVD. When a writer wins the Nobel Prize, many more people buy their books. When a group wins the MTV awards, the ceremony is seen by hundreds of thousands of people across the world. The result? The group sells a lot more records.
(11) Most awards ceremonies are now sponsored by big organizations or companies. This means that it is not only the person who wins the award who benefits—but also the sponsors. The MTV awards, for example, are great for publicizing not only music, but also MTV itself!
(12) On the surface, it seems to be a "win-win" situation, with everyone being happy, but let me ask you a question—how far do you think that publicity and marketing are winning here, and how much genuine recognition of achievement is taking place? [br] According to Para.8, one difference between scientists and artists in the past and those at present lies in ______.
选项
A、nature of work
B、personal contact
C、source of funding
D、social status
答案
C
解析
由题干提示和关键词scientists and artists in the past和at present定位至第八段第一句和最后一句。定位段第一句说,过去的科学家和艺术家可以从一些富人,比如国王和领主那里得到资金支持,而最后一句说,现在科学研究都是由政府或私人公司资助的,可见过去和现在的主要区别在于资金来源不同,故C项为答案。文章没有对过去和现在的科学和艺术的内涵或性质进行介绍说明,也没有介绍或评论科学家与艺术家的社会地位是否发生变化,故排除A项和D项;虽然从第一句中可以看出过去的艺术家和科学家会与一些富人交往,但是对于现在的科学家与艺术家的个人交际情况,作者并没有提及,故排除B项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3137483.html
相关试题推荐
A、Toregisterforawinter-vacationcourse.B、Tolookforanewplacetostay.C
A、Takenightclasses.B、GetanMBAC、Takeacorrespondencecourse.D、Stopworkin
A、Hehadagreattime.B、Hefailedthecourse.C、Hewentupquickly.D、Hehelped
(1)TheNobelsaretheoriginals,ofcourse.AlfredNobel,themanwhoinven
(1)TheNobelsaretheoriginals,ofcourse.AlfredNobel,themanwhoinven
(1)TheNobelsaretheoriginals,ofcourse.AlfredNobel,themanwhoinven
(1)TheNobelsaretheoriginals,ofcourse.AlfredNobel,themanwhoinven
(1)TheNobelsaretheoriginals,ofcourse.AlfredNobel,themanwhoinven
随机试题
Theproblemisbelieved______atthemeetingtwodaysago.A、tohavediscussedB、t
Manyanelderlyman_______willingtocontinueworkingafterretirementsothat
VictoriaBarzilaiopenedhermouthwidesothedoctorcouldlookathersore
混凝土浇筑采用机械振捣,其振捣的方法有()。A.内部振动器振捣 B.斜面振动
男,38岁。车祸致胸部损伤,出现严重呼吸困难。查体:BP80/60mmHg,脉细
某初产妇26岁,孕41周,因臀位行臀牵引术。胎儿娩出后5分钟突发阴道大量出血约4
家庭的生命周期包括( )。 Ⅰ家庭衰老期 Ⅱ家庭成熟期 Ⅲ家庭形成期
下列各项中属于不动产投资信托基金汇总的基础设施的有()。 ①交通设施②市政
某公司2010年12月31日资产负债表如表2所示 该公司在2010年期末的
目前我国金融市场为分业监管,采用“—行三会”模式,其中银监会的职责有( )。A
最新回复
(
0
)