首页
登录
职称英语
(1) Where Latin American history is so much the story of disappointment—the b
(1) Where Latin American history is so much the story of disappointment—the b
游客
2023-10-25
82
管理
问题
(1) Where Latin American history is so much the story of disappointment—the burden of unfulfilled promise having weighed heavily on the region—football in many ways remains her greatest achievement. When, in 2007, Brazil was named host nation for the 2014 Fifa World Cup, the country’s then president stated that "football is more than a sport for us, it’s a national passion".
(2) He was, however, mistaken. Football in Latin America is much more than a passion: it is the architect of national identity. Whereas Europe fashioned her identity early, it was not until the 20th century that Latin American republics were able to consolidate the myths that would shape nationhood. For many, this bordered on an obsession.
(3) As early as the 1910s, identity was being constructed by international football. When faced with a stained past and uncertain future, it was through the game that the continent defined itself in relation to the rest of the world. Latin Americans still see football as their birthright, even though it was born of the British sporting clubs that were established in the region in the 19th century. Football in Latin America is where sentimentality and violence jockey for position. In short, the continent’s soul is reflected in her football.
(4) In the early Thirties, the celebrated travel writer and adventurer, Rosita Forbes, spent a year in South America, where she encountered "half a dozen coups d’6tat, military and civilian". For South Americans, this was nothing new. These republics, for the most part proto-democratic, had spent much of the previous century fighting wars within their borders and without.
(5) Bolivia, for example, had been humiliated in the War of the Pacific, the peace settlement of which left her without access to the coast. Not only was she poor: she was landlocked. (This was something that football fans from neighbouring countries would not let her forget.)
(6)The onset of the 20th century was unlikely to eradicate the bloodletting that had become part of the psyche of so many of these nascent (新生的) republics. Argentina had been a prime offender. This was not lost on V. S. Naipaul, who noted, "the idea of blood and revolution, in unending sequence: just one more fresh start, the finding out and killing of just one more enemy".
(7)For Forbes these traits were manifest in football. "It has been suggested by cynics," she wrote, "that football is almost as great a danger to the peace of South America as the politics of soldiers, students and artisans. Both sports are flavoured with a fanaticism only equalled by the Inquisition. " Moreover, she noted that the diplomatic spat (争吵) between Argentina and Uruguay in 1932 could be " traced to the bitterness on one side and the impolitic rejoicing on the other which followed the defeat of the larger republic in the stadium of Montevideo".
(8)This bitterness had history. For a country that, in the mind of the Argentinian, was dismissed as a mere province, it was irritating that Uruguay had won gold in football at the 1924 Paris Olympics, a feat they repeated four years later in Amsterdam. Hosting and winning the inaugural World Cup in 1930 confirmed the country’s supremacy in the region. And yet triumph in Europe was not solely about the game: it had greater significance for the diminutive republic. [br] Which of the following statements is INCORRECT?
选项
A、Football was originally born in Latin America.
B、Latin American republics constructed their national identities by football.
C、Latin American republics have suffered from years of war.
D、Bolivia lost part of its territory during the war.
答案
A
解析
推断题。第三段第三句提到足球诞生于19世纪的英国体育俱乐部,可知选项A错误,故为答案。根据第三段开头identity was being constructed by international football和“it was through the game that the continent defined itself...”可知,足球帮助拉美建立了国家身份,选项B符合文意,故排除;根据第四段最后一句中的had spent much of the previous century fighting wars within their borders and without可知,选项C“拉美各共和国多年来饱受战争之苦”符合文意,故排除;第五段中的“the peace settlement…left her without access to the coast”意指无法靠近海岸,即和平解决方案的内容包括割让靠海领土,可知选项D“玻利维亚在战争中失去了部分领土”符合文意,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3129096.html
相关试题推荐
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
PartyTimeAmericansplanparties【T1】______.Asinothercultures,many
HospitalityAnAmericanfriendhas【T1】______youtovisithisfamily.Bu
HospitalityAnAmericanfriendhas【T1】______youtovisithisfamily.Bu
HospitalityAnAmericanfriendhas【T1】______youtovisithisfamily.Bu
HospitalityAnAmericanfriendhas【T1】______youtovisithisfamily.Bu
随机试题
Healthcareproviderswishtoimprovetheir______throughregularcontinuingeduc
[originaltext]Theairhostesswasinthesmallkitchenatthebackofthea
He_______liveinthecountrysidethaninthecity.A、wouldratherB、hadbetter
受体与激动剂结合后不可能出现的反应是A.受体本身发生一定变化 B.与受体结合的
舞台管理组是从剧目开始创作到演出结束全过程中负责安排具体事务的舞台管理团队。关于
小方是一名残疾人,他所面临的主要问题的有()。A.物质层面的困难 B.精神
中医学治疗疾病的主导思想是A.正治 B.反治 C.调整阴阳 D.治病求本
①海绵是一种最原始的多细胞动物,化石记录最早可追溯到寒武纪时期,至今已发展到一万
在生产者行为分析中,关于生产者或企业的目标假设的说法,正确的是()。A.追求
招标人编制工程量清单时,对各专业工程现行《计量规范》中未包括的项目应作补充,则关
最新回复
(
0
)