首页
登录
职称英语
Which is a better choice, to buy a house on mortgage or to rent a house? Thi
Which is a better choice, to buy a house on mortgage or to rent a house? Thi
游客
2023-10-25
62
管理
问题
Which is a better choice, to buy a house on mortgage or to rent a house? This has been an intensely discussed question for years. The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in about 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
Housing prices keep rising, especially in many parts of the country. Hesitating to buy a house means that you will never afford to buy your own house in the future.
Nowadays me interest rates are pretty much lower. Nobody knows whether this favorable financial policy will be changed or not.
Most people have a strong desire to settle down. For those people who have strong career stability and can afford to pay the monthly mortgage, buying a house on mortgage is a feasible option.
NO
Don’t be a mortgage slave. The housing price is so high mat life is hard for most people who earn just enough to pay their mortgage.
People will take a very heavy financial burden, as they have to pay their mortgage monthly.
The costs for buying a house could add up to about 6% of the sale price, or roughly two or three years’ worth of rents Renting a house makes it possible to lead a comfortable life.
选项
答案
Not Advisable to Be a Mortgage Slave
The debate about whether to be a mortgage slave has been heated with the rising of housing prices in most cities. Those who support the idea of being a mortgage slave believe it’s high time to buy a house on mortgage, considering the rising housing prices and the favorable low-interest-rate policy. However, those opposing the idea of being a mortgage slave hold that it will be a heavy financial burden to live with a mortgage, and renting a house is a better choice. Personally, I believe that most young men should not buy a house on mortgage.
First, it’s unnecessary to buy a house especially when the mortgage you pay every year is two or three years’ worth of rent. Besides, renting a house is more flexible, without worrying about the change of your workplace. What’s more, when most of your income is spent on the mortgage, your budget on consumption and investment will be extremely tight. This leads to the impoverishment of your social life, which will decrease your living standard and fetter your comprehensive personal development.
In conclusion, it’s unwise to be a mortgage salve. As a viral saying in the online social networks goes, "the world is so big: I want to check it out! " Breaking away the shackles of mortgage debt, you will find a larger world and live a better life.
解析
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3127724.html
相关试题推荐
PASSAGETWOTheymaynotmakeitanybetterforthecustomers.原文最后一段提及,鉴于TCCWNAc
PASSAGETHREE[br]Whenfacedwithmanychoices,whatshouldpeopledo?Startfro
(1)Ifyoudidn’tknowanybetter,youmightmistaketheNewarkEarthworksin
(1)Ifyoudidn’tknowanybetter,youmightmistaketheNewarkEarthworksin
(1)Ifyoudidn’tknowanybetter,youmightmistaketheNewarkEarthworksin
A、Theman’scompanywouldgetabetteroffer.B、Theman’scompanywouldmakeap
A、Hethinksitcandocharitybetter.B、TheGatesarehisgoodfriends.C、Itis
Aftergraduatingfromcollege,mostgraduateshavetofaceadifficultchoice
ThefollowingchartshowsthedataofChinesetourists’choicesofdestinatio
______Ilikeeconomics,Ilikesociologymuchbetter.A、AsmuchasB、SomuchC、H
随机试题
Thedailytemperatures,indegreesFahrenheit,for10daysinMaywere61,62,6
[originaltext]TheMotherGooseStories,sowellknowntochildrenallover
[originaltext]M:Excuseme.Areyougoingtobuyconcerttickets?W:Yes,Iam.
关于小儿充血性心力衰竭,下列哪项描述不正确()A.儿童心力衰竭以左心衰最
综合理财规划服务涵盖了客户理财目标的所有方面,其内容包括( )。A.现金收支管
()和怀素是唐代最具代表性的草书名家。A.张旭 B.赵孟頫 C.薛稷
生理骨盆临床测量正常值是A.髂棘间径22cm B.髂嵴间径23cm C.骶耻
2015年,我国规模以上电子信息产业企业个数6.08万家,其中电子信息制造企业1
A. B. C. D.
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
最新回复
(
0
)