首页
登录
职称英语
Some people suggest that schools should open psychological courses for colle
Some people suggest that schools should open psychological courses for colle
游客
2023-10-23
110
管理
问题
Some people suggest that schools should open psychological courses for college students, because these courses are helpful to students’ mental health. What is your opinion? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
Is It Necessary to Open Psychological Courses for College Students?
You are to write in three parts.
In the first part, state clearly what your view is.
In the second part, support your view with appropriate reasons.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Is It Necessary to Open Psychological Courses for College Students?
In recent news coverage, we learnt that a 20-year-old college student jumped to his death because of a breakup and that a shy boy quit university because of his persecution mania. Under this context, I think it is very necessary to open psychological courses for college students.
First of all, students would get some basic knowledge and coping tactics in psychological courses, which provide them with a measuring ruler, with which students can understand themselves better. For instance, if they learn about some early symptoms of a certain mental disorder, they can seek professional help when they need, before it is too late. Secondly, psychological courses could remove the stigma related to mental illness and help students form an appropriate attitude towards it. Usually, some students are isolated and looked down upon because they have some signs of psychological problems. Through psychological courses, students could learn that it is actually normal to suffer from mental problems and that there is nothing to worry about, if they are treated professionally. A balanced attitude developed from psychological courses is actually helpful to relieve the pressure of students with psychological problems.
In conclusion, offering psychological courses in university is necessary and meaningful to help with students’ mental health.
解析
本题属于“立场选择型”作文,涉及的题材是“健康生活”。该题要求考生对“有没有必要为大学生开设心理课程”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:从两则新闻报道入题,指出有必要在大学里开设有关心理方面的课程。
第二段:阐述原因。首先,学生可以学会一些心理学的基础知识和应对策略,更加了解自己;其次,心理课程有助于学生用正确的态度去看待心理问题。
第三段:为大学生开设心理课是很有必要的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3124032.html
相关试题推荐
He______forever______aboutthefriendlypeople,thecleanatmosphere,thecl
IfonlyI______playtheguitaraswellasyou!A、wouldB、couldC、shouldD、might
Ihasfailedtworequiredcourses,soIwillhaveto______themnextsemester.A、r
Thejusticeshavebeenarguingabouthowthecaseshouldbe______of.A、discarde
______asapsychologistwithallkindsofpeople,I’velearnedthatsuccessful
Itisanoffencetoshow______againstpeopleofdifferentraces.A、distinctionB
Peoplewholiveinsmalltownsoftenseemmorefriendlythanthoselivingin___
Whenthesentence"Youshouldtakegoodcareofthelittlekid"isturnedintop
Iamsurprised_____thiscityisadullplacetolivein.A、thatyoushouldthin
"It’sashamethatthecityofficialshouldhavegonebackonhisword."Themod
随机试题
ThePilgrim’sProgressisthemostsuccessfulreligious______intheEnglishla
中国经济的飞速发展使中国的国际地位和影响力得到了提升。China’sinternationalstatusandinfluencearegreatl
[originaltext]HaveyoueverheardoftheVikings?Theywereseatravellers
Afterits【L1】______tothe【L2】______in2001,Chinahastakenstepstowardsop
Everyonewantstobehealthyandhappy.【C1】______,illnessoraccidentsmay
BeautyandBodyImageintheMediaA)Imagesoffemalebodies
在古希腊文学遗产中,与《伊利亚特》合称为“荷马史诗”的另一部重要作品是()A.
患者,男性,42岁,烧伤后继发感染,创面分泌物细菌学检查:血平板培养物呈迁徒扩散
关于甲氧氯普胺的叙述,错误的是A.具有强大的中枢性镇吐作用 B.减慢胃排空
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
最新回复
(
0
)