首页
登录
职称英语
(1) It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, s
(1) It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, s
游客
2023-10-21
82
管理
问题
(1) It seemed to him, by the end of the week, that
he had lived centuries
, so far behind were the old life and outlook. But he was baffled by lack of preparation. He attempted to read books that required years of preliminary specialization. One day he would read a book of antiquated philosophy, and the next day one that was ultra-modern, so that his head would be whirling with the conflict and contradiction of ideas. It was the same with the economists. On the one shelf at the library he found Karl Marx, Ricardo, Adam Smith, and Mill, and the abstruse formulas of the one gave no clew that the ideas of another were obsolete. He was bewildered, and yet he wanted to know. He had become interested, in a day, in economics, industry, and politics. Passing through the City Hall Park, he had noticed a group of men, in the center of which were half a dozen, with flushed faces and raised voices, earnestly carrying on a discussion. He joined the listeners, and heard a new, alien tongue in the mouths of the philosophers of the people. One was a tramp, another was a labor agitator, a third was a law school student, and the remainder was composed of wordy workingmen. For the first time he heard of socialism, anarchism, and single tax, and learned that there were warring social philosophies. He heard hundreds of technical words that were new to him, belonging to fields of thought that his meagre reading had never touched upon. Because of this he could not follow the arguments closely, and he could only guess at and surmise the ideas wrapped up in such strange expressions. Then there was a black-eyed restaurant waiter who was a theosophist, a union baker who was an agnostic, an old man who baffled all of them with the strange philosophy that WHAT IS RIGHT, and another old man who discoursed interminably about the cosmos and the father-atom and the mother-atom.
(2) Martin Eden’s head was in a state of addlement when he went away after several hours, and he hurried to the library to look up the definitions of a dozen unusual words. And when he left the library, he carried under his arm four volumes: Madam Blavatsky’s Secret Doctrine, Progress and Poverty, The Quintessence of Socialism, and, Warfare of Religion and Science. Unfortunately, he began on the Secret Doctrine. Every line bristled with many-syllabled words he did not understand. He sat up in bed, and the dictionary was in front of him more often than the book. He looked up so many new words that when they recurred, he had forgotten their meaning and had to look them up again. He devised the plan of writing the definitions in a note-book, and filled page after page with them. And still he could not understand. He read until three in the morning, and his brain was in a turmoil, but not one essential thought in the text had he grasped. He looked up, and it seemed that the room was lifting, heeling, and plunging like a ship upon the sea. Then he hurled the Secret Doctrine and many curses across the room, turned off the gas, and composed himself to sleep. Nor did he have much better luck with the other three books. It was not that his brain was weak or incapable; it could think these thoughts were it not for lack of training in thinking and lack of the thought-tools with which to think. He guessed this, and for a while entertained the idea of reading nothing but the dictionary until he had mastered every word in it.
(3) Poetry, however, was his solace, and he read much of it, finding his greatest joy in the simpler poets, who were more understandable. He loved beauty, and there he found beauty. Poetry, like music, stirred him profoundly, and, though he did not know it, he was preparing his mind for the heavier work that was to come. The pages of his mind were blank, and, without effort, much he read and liked, stanza by stanza, was impressed upon those pages, so that he was soon able to extract great joy from chanting aloud or under his breath the music and the beauty of the printed words he had read. Then he stumbled upon Gayley’s Classic Myths and Bulf inch’s Age of Fable, side by side on a library shelf. It was illumination, a great light in the darkness of his ignorance, and he read poetry more avidly than ever. (本文选自 Martin Eden) [br] It is suggested that the City Hall Park was where________.
选项
A、philosophers gathered and argued
B、Eden got indulged in reading
C、various ideas met and collided
D、new political theories were created
答案
C
解析
推断题。原文第一段第九至十二句提到伊登在市政大楼公园看见一大群人聚在一起,听中间五六个人进行辩论,作者称他们为人民哲学家,他们讨论的话题都是社会主义、无政府主义等社会哲学,大家看法不一,论战不止,可见这是不同观点交汇和碰撞的地方,因此C为正确答案。人民哲学家是作者或者说是伊登对他们的理解,他们的实际身份是流浪汉、劳工煽动家或是学生,并不是真正的哲学家,故排除A;从本段开头就可以看出,伊登在来到市政大楼公园之前,就已经进行了大量阅读,只是感觉难以读懂,故排除B;受各种思潮影响的人们在这里进行辩论,但文章并没有说明他们在这里创造了新的政治学理论,故排除D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3117662.html
相关试题推荐
Althoughitseemedtotakeallherstrength,thepatient_______upasmiletohe
Althoughitseemedtotakeallherstrength,thepatient______upasmiletoher
Nancywassurprisedthattheyhave________.Theyseemedtobeahappycouple.A、
Thedaisy-likeflowersofchamomilehavebeenusedforcenturiesto________anx
(1)Theschoolmasterwasleavingthevillage,andeverybodyseemedsorry.Th
(1)Theschoolmasterwasleavingthevillage,andeverybodyseemedsorry.Th
(1)TherewasonceatownintheheartofAmericawherealllifeseemedtol
PassageOne[br]Whatdoestheauthormeanbysaying"hehadlivedcenturies"in
(1)Itseemedtohim,bytheendoftheweek,thathehadlivedcenturies,s
Underthecircumstancesit______bebesttowaitforafewweeks.A、seemedB、ought
随机试题
Shewanteddesperatelytoturntheflower-paintedchina______ontheapple-gre
用三尖瓣反流血流怎样定量计算肺动脉收缩压A.RVSP=△P(三尖瓣反流峰速换算压
根据《建设工程施工劳务分包合同(示范文本)》(GF-2003-0214),劳务分
下列各项,可见间歇热的是( )。A.急性肾盂肾炎 B.肺炎 C.风湿热
共用题干 NappingtoaHealthierHeart?1Res
奕诉认为,太平天国、捻军等农民起义是“心腹之害”,俄国是“肘腋之忧”,英国是“肢
拉扎鲁斯认为,在情绪活动中,有三个层次的评价,即( )A.初评价 B.次评价
阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。
为提高金瓷结合强度,下列哪项要求是不正确的A.基底冠表面喷砂处理 B.可在基底
下列关于履约担保的有效期,正确的说法是()。A.始于工程开工之日,终止日期可以
最新回复
(
0
)