首页
登录
职称英语
According to scientists, young people’s taste buds are not ready for the bit
According to scientists, young people’s taste buds are not ready for the bit
游客
2023-10-20
229
管理
问题
According to scientists, young people’s taste buds are not ready for the bitter taste of some vegetables. Our taste buds develop as we get older, but young people prefer sweet food. In fact, most of us do, just like our prehistoric ancestors. They ate a lot of sweet fruit because it was widely available and easy to notice on trees and bushes, and it was a good source of energy. They also realised that they had to be exceptionally careful with plants that had a bitter taste, since they were often poisonous! Apart from bitter and sweet, what other tastes can we detect? You might be surprised to learn that our taste buds can only distinguish two more: salty and sour. When we reach early teens, we start to prefer sour things to sweet things. However, recent studies have shown that girls and boys experience taste in different ways. Girls have more sensitive taste buds and can differentiate flavours more easily, especially sweet and sour, while boys prefer stronger, more extreme flavours.
When we smell food, our mouths produce saliva(唾液)and when we eat it, the saliva transports its taste to our taste buds. Without saliva, some food would have no taste at all. We don’t just taste with our mouths, we also use our noses! When food is cooked, it produces aromas(芳香)that make us hungry. When we put food in our mouths, our taste buds and noses work together to decide what flavour the food has. Have you ever noticed that food which has been cooked doesn’t taste as good when it goes cold? When the cooking smells disappear, so does some of the taste.
The texture of food on our tongue is also important in our perception of its taste. This is because our brain perceives the look or feel of something and sends a message to our tongue telling it whether or not to like that food.
If you really don’t like some vegetables on your plate, you can claim that there is a universally accepted scientific explanation for this.
Questions 66—70
Answer the following questions according to the passage. [br] How does saliva help when we eat?
选项
答案
It transports the taste of the food to our taste buds.
解析
(文章第三段提到第一句中提到“when we eat it,the saliva transports its taste to our tastebuds.”由此可知,唾液能够把味道传给味蕾。)
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3114522.html
相关试题推荐
PassageTwo[br]Whichgroupofpeopleweremorelikelytobuyahouseaccording
PassageFour[br]Accordingtothecontext,whatdidtheoldmanmeanbysaying
PassageOne[br]Accordingtothepassage,whatisthebeginningofthe"withus
(1)Firstthegoodnews-.9in10peoplesaidtheyweresatisfiedwiththeir
BeingwithSeamusHeaneywaslikebeingwithtwopeopleatonce.Ontheone
BeingwithSeamusHeaneywaslikebeingwithtwopeopleatonce.Ontheone
BeingwithSeamusHeaneywaslikebeingwithtwopeopleatonce.Ontheone
PassageThree[br]AccordingtoSigurgeirsson,howcanthegrowingoftreesinfl
Theworld’sleadingclimatescientistshavesetoutindetailforthefirst
Theworld’sleadingclimatescientistshavesetoutindetailforthefirst
随机试题
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]Thesummerjobweadvertisedisstillavailable.Ifyouareinter
Believeitornot,noonecanaffordtodenyorignorethetinysparkleof
A.markingB.sinceC.nuisanceD.arriveE.pro
检验检测机构在()情况下,应制订指导书。A.缺少设备说明书 B.如果缺少
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
下列关于授信额度的表述,正确的有()。A.单笔贷款授信额度适用于贷款的最高本金风
情绪的功能包括()。 (A)适应功能(B)组织功能 (C)概括功能(D
最新回复
(
0
)