首页
登录
职称英语
[img]2016m3x/ct_eyyjsdz2011j_eyyjsdreadc_0460_20163[/img] For many years lar
[img]2016m3x/ct_eyyjsdz2011j_eyyjsdreadc_0460_20163[/img] For many years lar
游客
2023-10-20
63
管理
问题
For many years large supermarkets have been encouraging us to spend money by pumping the smell of freshly-baked bread into their store. Now Dale Air, a leading firm of aroma consultants, has been approached by Barclay’s Bank to develop suitable artificial smells for their banks. Researchers have suggested that surrounding customers with the ’ smell of money’ will encourage them to relax and feel optimistic and confident about a bank’s security and professionalism.
However, before a smell can be manufactured and disseminated through air conditioning systems into banks, it must be identified and chemically analysed, and this has proved to be difficult. The problem is that banknotes and coins tend to pick up the smell of their surroundings, so cash that has been sitting in a cash register at a fishmonger’s will smell of fish, and banknotes used to pay for meals in restaurants will tend to smell of other types of food.
It may be a challenge, but aroma experts have little doubt that the use of an artificial smell of money will be an effective form of subconscious advertising. Lunn Poly, a British travel company, introduced the smell of coconuts into its travel agencies and saw a big increase in spending by holiday makers.(74)
Many cafes now have machines that release the smell of freshly roasted coffee near their entrances, subtly encouraging customers to come in and have a drink or snack.
Even prestige car maker Rolls-Royce sprays the inside of its cars to enhance the smell of the leather seats.
’ The sense of smell is probably the most basic and primitive of all human senses,’ explains researcher Jim O’reiordan. ’ There is a direct pathway from the olfactory organs in the nose to the brain. ’(75)
It is certainly true that most people find certain smells incredibly evocative, and that these smells stir up memories and feelings in a way that few other stimulants can rival.
It is a phenomenon marketing consultants have long recognized, but until recently have been unable to harness. ’ We’ve made great progress but the technology of odour production is still in its infancy,’ says O’reiordan. [br] Shoppers are aware of the effect smells have on their spending.
选项
A、TRUE
B、FALSE
答案
B
解析
文章中只是指出很多商家利用不同的气味来刺激顾客消费,但并未提及消费者意识到气味对他们消费的影响,此外从第三段首句提到的“subconscious advertising”,可知气味是一种潜意识下的广告方式,因此题干有误。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3113018.html
相关试题推荐
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005a_eyyjsdreadc_0863_20121[/img]Enyawasbornin19
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005a_eyyjsdreadc_0863_20121[/img]Enyawasbornin19
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005a_eyyjsdreadc_0863_20121[/img]Enyawasbornin19
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005a_eyyjsdreadc_0863_20121[/img]Enyawasbornin19
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005a_eyyjsdreadc_0863_20121[/img]Enyawasbornin19
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005b_eyyjsdreadc_0941_20121[/img][br]Theordernumberf
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005b_eyyjsdreadc_0941_20121[/img][br]Youwearthejeans
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005b_eyyjsdreadc_0941_20121[/img][br]Youcangetthesw
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005b_eyyjsdreadc_0941_20121[/img][br]Itischeapertop
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2005b_eyyjsdreadc_0941_20121[/img][br]Theleatherjacket
随机试题
IcametoIndiaayearagotofindavillageinwhichIcouldliveandwrite
PASSAGETHREE[br]Whatdothecasesofthesupermarketandthepowercompanyin
ConservationistsonTuesdayappealedtocountriestourgentlyaddressnewth
Whichofthefollowingisnotacompoundword(复合词)?A、Daybreak.B、Brainwash.C、Pl
Theappealofadvertisingtobuyingmotivescanhavebothnegativeandposit
【S1】[br]【S4】L此处应选择一个及物动词的过去式,而能够和greatness搭配使用的只有achieved。
Teachinginvolvesmorethanleadership.Someoftheteacher’stimeandeffor
A.1150L/s B.865L/s C.745L/s D.730L/s
某股票市价为每股3元,一直以来每股股利为0.3元。投资人要求的必要报酬率为9
胺碘酮主要作用为A.阻滞0相K外流 B.阻滞1相K外流 C.阻滞2相K外流
最新回复
(
0
)