首页
登录
职称英语
[originaltext] We know then that in the US, it’s the job of Congress to propo
[originaltext] We know then that in the US, it’s the job of Congress to propo
游客
2023-09-15
81
管理
问题
We know then that in the US, it’s the job of Congress to propose new laws, which we call bills, and perhaps to modify these bills and then write on them. But even if the bill is passed in Congress, it still doesn’t become a law until the President has a chance to review it, too. And if it’s not to the President’s liking, the bill can be vetoed or killed in either of two ways. One is by a veto message. The President has ten days to veto the bill by returning it to Congress, along with the message explaining why it’s being rejected. This keeps the bill from becoming a law unless overwhelming majorities of both Houses of Congress vote to over-right the President’s veto. Sometimes they do that. Often, lawmakers simply revise the vetoed bill and pass it again. This time, in the form the President is less likely to object to, and less likely to want to veto. The other way the President can kill a bill is by pocket veto. Here’s what happens. If the President doesn’t sign the bill within ten days, and Congress ajourns during that time, then the bill will not become law. Notice that it is only at the end of an entire session of Congress that the pocket veto can be used, not just whenever Congress takes a shorter break, say, for a summer vacation. After a pocket veto, that particular bill is dead. If a lawmaker in Congress wants to push the matter in their next session, they’ll have to start all over with a brand new version of the bill.
选项
A、How the President proposes new laws.
B、How a bill is passed by lawmakers in Congress.
C、How the President can reject a proposed law.
D、How lawmakers can force the President to sign a bill.
答案
C
解析
What is the main topic of the talk?
本题考查文章主旨。解答此类问题通常要留意文章首句和末句。综合短文开头部分的But even if…it still doesn’t become a law until the President has a chance to review it, too以及后文中的One is…,The other way the President can kill a bill is…可知,本文主要讲的是总统是如何否决一项议案的,故C正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3016164.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith’soffice.MayIhelpyou?M:I’dlike
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith’soffice.MayIhelpyou?M:I’dlike
[originaltext]M:Didyougotothecinemayesterday,Jane?W:I’dliketo,but
[originaltext]M:Didyougotothecinemayesterday,Jane?W:I’dliketo,but
[originaltext]M:Didyougotothecinemayesterday,Jane?W:I’dliketo,but
[originaltext]M:Didyougotothecinemayesterday,Jane?W:I’dliketo,but
[originaltext]M:MayIhelpyou?W:Yes,Iwouldliketoreturnthesetrousers.
[originaltext]M:MayIhelpyou?W:Yes,I’dliketosendthislettertomyfam
[originaltext]W:Doesyourbrotherfeelanybettertoday?M:Heismuchbetter
[originaltext]W:Doesyourbrotherfeelanybettertoday?M:Heismuchbetter
随机试题
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
[originaltext]Woman:Ihopeyoudon’tmindmeinterruptingyou,Mr.Bristow.Co
[originaltext]Everywhere,wateruseisincreasing.Humansalreadyusefifty
D
某商场采用买一赠一的方式销售商品,规定以1500元(不含增值税,下同)购买手机的
《变电运维管理规定第17分册耦合电容器运维细则》:耦合电容器()侧严禁开路运行
下列各项中,属于损害上市公司利益的关联交易是()。A:关联公司以市场价格向上市公
下列无角化的口腔黏膜为A、唇红黏膜 B、硬腭黏膜 C、牙龈黏膜 D、舌腹黏
下列关于赡养老人专项附加扣除的说法,正确的有( )。A.小张为独生子女,父母均
A.眼窝轻度凹陷 B.皮肤弹性变差 C.脉细数,四肢厥冷 D.极度烦渴
最新回复
(
0
)