首页
登录
职称英语
[originaltext] Under the media’s spotlight, Iran’s foreign Minister Kamal Kha
[originaltext] Under the media’s spotlight, Iran’s foreign Minister Kamal Kha
游客
2023-09-15
81
管理
问题
Under the media’s spotlight, Iran’s foreign Minister Kamal Kharrazi met British Prime Minister Tony Blair on Monday at Blair’s official residence on Downing Street.
Kharrazi’s visit, the first by an Iranian minister since the 1979 Islamic revolution, was hailed by the international community as a crucial step cementing a rapprochement with Britain after decades of suspicion and mistrust.
Relations between the two countries soured and came to a standstill when the late Iranian leader Ayatollah Ruhollah Khomeini issued a death order two years ago against Salman Rushdie, the British writer who authored "the satanic verses" for so-called disrespecting Islam.
After the meeting, Blair’s spokesman said Kharrazi’s visit was "an important landmark in Iran’s reintegration into the international community." It shows that the tense relationship between Western countries and Iran began to ease. Peaceful means again turned out to be the best solution in settling differences.
The visit, along with the normalization of diplomatic relations between the Democratic People’s Republic of Korea and Italy, got across a message that ideological or cultural differences should not constitute an obstacle to the development of bilateral relations.
Economic sanctions imposed by Western countries against Iran can do nothing but only lead to further confrontation and hostility.
According to the current situation, British Prime Minister Tony Blair has changed the nation’s strategy, and he decided to decrease the collapse of relations between Britain and Iran. Also he advised the whole western nations should also make a change to improve the peacefulness of the whole world. "We want peace and not war. "He said.
选项
A、Ayatollah Ruhollah Khomeini.
B、Kamal Kharrazi.
C、Tony Blair.
D、Salman Rushdie.
答案
A
解析
Who was the late Iranian leader according to the passage?
四个选项均为名字,因此本题是考查细节问题,注意听文中所提到的名字,然后做出判断。
本题没有任何相关信息,只能依据问题做出正确的判断,问题是上届伊朗的领导人是谁。根据文中所提到的信息,知道Ayatollah Ruhollah Khomeini为上届的领导人,因此选A)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3014835.html
相关试题推荐
[originaltext]RobertEdwardswasblindedinanautomobileaccidentnineyea
[originaltext]RobertEdwardswasblindedinanautomobileaccidentnineyea
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
[originaltext]W:45-21-64.Bonjour(French).M:IsthattheSaintMartineHotel?
[originaltext]W:45-21-64.Bonjour(French).M:IsthattheSaintMartineHotel?
[originaltext]M:Canyouspareamoment,dear?Iwantyoutolistentothislet
[originaltext]M:Canyouspareamoment,dear?Iwantyoutolistentothislet
[originaltext]M:Canyouspareamoment,dear?Iwantyoutolistentothislet
随机试题
[originaltext]Mycousinjustcalled.Theydidn’tmanagetogetaliftandares
[originaltext]W:Thereistheseatbythewindow.M:Yes,butit’srightovera
______theAtlanticOceancrossestheequator,thetradewindscauseaflowofw
Thebillbanssmokingin______.[originaltext](23)GeorgiagovernorSonnyPer
京剧脸谱(thefacialmakeupofBeijingOpera)是具有民族特色的一种独特的化妆方法。它最大的特点在于借助不同的色彩来展示
根据《注册建造师管理规定》,在下列情形中,不予注册的情形包括( )。 A、张
中耳传音功能障碍A.听骨链的破坏导致听觉丧失 B.使用助听器有助于听力改善
施工通风方式分为两种,即自然通风与机械通风,大断面长洞开挖宜采用的通风方式是(
根据《工程造价咨询企业管理办法》,工程造价咨询企业资质有效期为()年。A.2
某段道路工程施工,路基填方高度20m,根据进度计划,要求路基回填完成自然沉降半年
最新回复
(
0
)