首页
登录
职称英语
[originaltext] Today, air travel is far safer than driving a car on a busy m
[originaltext] Today, air travel is far safer than driving a car on a busy m
游客
2023-09-13
77
管理
问题
Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motor way. But there is the danger that grows every year. From the moment the airplane takes off to the moment it lands, every moment is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb and when to come down. The traffic controllers around the busy airport may handle 1,000 planes a day. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Every small mistake on their part could cause a disaster. Recently, such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers and had come from. Toronto, the other was carrying 176 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right to climb, but he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane, the first plane turned towards it. 15 seconds later, it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.
选项
A、They narrowly escaped crashing into each other.
B、One plane climbed above the other at the critical moment.
C、They bumped into each other over a swimming pool.
D、They avoided each other by turning in different directions.
答案
A
解析
该题问“两条飞机发生了什么事?”文中提到 "They avoided each other by second. The distance between them was less than that of a large swimming pool."(它们在最后的时刻避免了碰撞,不过它们之间还不到一个大游泳池的距离。)由此可见,[A]“两条飞机勉强避开相撞”正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3011713.html
相关试题推荐
[originaltext]TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebrought
[originaltext]Britishpostmenandmilkmenhaveareputationforbeingcheer
[originaltext]Britishpostmenandmilkmenhaveareputationforbeingcheer
[originaltext]Whenyouhaveadogitisnecessarytocareforitverycarefu
[originaltext]Whenyouhaveadogitisnecessarytocareforitverycarefu
[originaltext]M:Hey,wakeup!Iseeyouarenotintheconsecratedsituation,
[originaltext]WeknowthenthatintheUS,it’sthejobofCongresstopropo
[originaltext]WeknowthenthatintheUS,it’sthejobofCongresstopropo
[originaltext]Alotofpeoplethinkthatculturalanthropologyisjustabout
[originaltext]Alotofpeoplethinkthatculturalanthropologyisjustabout
随机试题
MostoftheoldercivilizationswhichflourishedduringthefifthcenturyB.C.ar
Inthepopularmind,theInternetistherealizationoftheglobalvillage,
一般来讲,作为期货市场的上市品种,应该是()的商品。A、市场容量大B、易于标准化和分级C、价格受政府限制D、拥有大量买主和卖主A,B,D作为期
[originaltext](5)ThreeuniversitystudentsinSantiago,Chile,havedevelo
[originaltext]M:Hi.Uh,(9)haven’twemetbefore?Youlooksofamiliar.W:Yea
软件是指为了满足用户需要而编制的各种程序的总和,一般分为系统软件和应用软件两大类
金融服务实体经济的实质就是有效发挥其()的功能。A.媒介资源配置 B.所有权
某单位内的消防应急照明及疏散指示系统采用自带电源非集中控制型系统,消防机构对消防
患者女,36岁,患痹证多年,近来出现心悸气短,动则加重,面色少华,舌质淡,脉虚数
关于证券投资基金的特点,下列说法正确的有()。A.通过集合理财实现专业化管理
最新回复
(
0
)