首页
登录
职称英语
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and t
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and t
游客
2023-09-13
65
管理
问题
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and the special weekend issues of their newspapers, just as Americans do. But here, with the marriage season approaching, many of them turn quickly to a Sunday feature that is particularly Indian-- columns and columns of marriage advertisements in which young people look for husbands and wives.
"Beautiful Brahman girl wanted for bank officer from well-connected family", one says. "Vegetarian man (doctor, engineer preferred) for church-educated girl with light complexion", says another. "Solid 25-year-old, salary four figures, wants tall, charming, educated Punjabi (旁遮普人)" says a third.
This is a relatively modern change in the age of old custom of the arranged marriage. Thousands of advertisements published each week increasingly reflect social changes that are coming to this traditional society. For example, although women are still usually described in terms of appearance, or skills in "the wifely arts", information about their earning power is entering more and more of the advertisements. This reflects the arrival in India of the working wife.
Divorce, which used to be almost unheard of in India, is sometimes now mentioned in the advertisements as in the case of a woman whose advertisement in a New Delhi newspaper explained that she had been "the innocent party" when her marriage broke up.
As a sign of the slight loosening of the rigid caste (社会阶层) system, a number of advertisements promise "caste not important", or "girl’s abilities will be main consideration". The majority of them, however, still require not only caste, such as Brahman or Kshatriya, but also a certain home region or ethnic origin.
In a land where light skin is often regarded as socially preferable, many also require that a woman have a "wheat-color" complexion or that a man be "tall, fair and handsome".
Advertisements are placed and eagerly read by a wide range of people in the upper classes, mostly in cities. Many of them receive dozens of answers. "There’s nothing embarrassing about it", explained a Calcutta businessman advertising for a son-in-law. "It’s just another way of broadening the contacts and increasing the possibility of doing the best one can for one’s daughter".
Because of high unemployment and a generally poor standard of living here, one of the best attractions a marriage advertisement can offer is a permit to live abroad, especially in Canada or the United States. A person who has one can get what be wants. One recent Sunday in Madras, for example, a Punjabi engineer living in San Francisco advertised for "a beautiful slim bride with lovely features knowing music and dance". And a man whose advertisement said that he had an American immigration permit was able to say, "Only girls from rich, well-educated families need apply". [br] What can be inferred from the last paragraph?
选项
A、Indians like traveling abroad.
B、Women’s appearance is essential in marriage advertisement.
C、Those living abroad can ask for whatever he expects to get.
D、Women with good education background are attractive.
答案
C
解析
本题是推理题,问“最后一段暗含何意”。作者在最后一段指出"Because of high unemployment and a generally poor standard of living here,one of the best attractions a marriage advertisement can offer is a permit to live abroad, especially in Canada or the United States. A person who has o
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3011528.html
相关试题推荐
[originaltext]Theword"okay"isknownandusedbymillionsofpeopleallo
[originaltext]M:Goodmorning,Percy.W:Trevor,youhaveoneofthemostunusu
[originaltext]W:Goodmorning.ThisisMrs.Jackson.MayIpleasespeakwithDr
[originaltext]TheEnglishpermanentsettlementsinNorthAmericabeganint
[originaltext]TheEnglishpermanentsettlementsinNorthAmericabeganint
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
Iwokeuplateyesterdaymorning.______(更槽的是,我的车坏了).Worsestill,mybikewasou
Anthropologists(人类学家)believethatlaughterdatesbackmillionsofyears—we
随机试题
Whichofthefollowingistrueaboutwriting?[originaltext]Writingisaskill,
技术分析提供的量化指标可以指示出行情转折之所在。()A、正确B、错误A技术分析主要通过分析技术数据来对期货价格走势作出预测。
Therearethreedifferentbodytypes:ectomorph,mesomorphandendomorph.Le
Themotoristhadto______toavoidknockingtheoldwomandowninthemiddleof
在交易达成时,批发商和买方约定在一定时期内付货,这种批发方式叫做()。
()是一种风险管理活动,是对业务活动是否遵守法律、监管规定、规则、行业自
对蛔虫、绦虫、蛲虫、鞭虫和血吸虫均有效的药物是A.使君子B.苦楝皮C.川楝子D.
预测期间的确定原则为:如果预测是在发行人会计年度的前6个月作出的,则为预测时起至
期货公司对期货交易所或者客户对期货公司的交易结算结果有异议,而未在期货交易所交易
(2015年真题)承重结构以受压力为主的桥型是( )。 A.梁式桥 B.
最新回复
(
0
)