首页
登录
职称英语
The term "culture shock" has already begun to creep into the popular vocabul
The term "culture shock" has already begun to creep into the popular vocabul
游客
2023-09-11
86
管理
问题
The term "culture shock" has already begun to creep into the popular vocabulary. Culture shock is the effect that immersion in a strange culture has on the unprepared visitor. Culture shock is what happens when a traveler suddenly finds himself in a place where yes may mean no, where a "fixed price" is negotiable, where to be kept waiting in an outer office is no cause for insult, where laughter may signify anger. It is what happens when the familiar psychological cues that help an individual to function in society are suddenly withdrawn and replaced by new ones that are strange or incomprehensible.
The culture shock phenomenon accounts for much of the bewilderment, frustration, and disorientation that plagues Americans in their dealings with other societies. It causes a breakdown in communication, a misreading of reality, an inability to cope. Yet culture shock is relatively mild in comparison with the much more serious malady, future shock. Future shock is the dizzying disorientation brought on by the premature arrival of the future. It may well be the most important disease of tomorrow.
Take an individual out of his own culture and set him down suddenly in an environment sharply different from his own, with a different set of cues to react to—different conceptions of time, space, work, love, religion, sex, and everything else—than cut him off from any hope of retreat to a more familiar social landscape, and the dislocation he suffers is doubly severe. Moreover, if this new culture is itself in constant turmoil, and if—worse yet—its values are incessantly changing, the sense of disorientation will be still further intensified. Given few cues as to what kind of behavior is rational under the redically new circumstances, the victim may well become a hazard to himself and others.
Now imagine not merely an individual but an entire society, an entire generation—including its weakest, least intelligent, and most irrational members—suddenly transported into this new world. The result is mass disorientation, future shock on a grand scale.
This is the prospect that man now faces. Change is avalanching upon our heads and most people are absurdly unprepared to cope with it. [br] This passage was probably written to ______.
选项
A、warn people of today against what may happen tomorrow
B、prepare travellers for the unfamiliar environments
C、help psychologists understand certain irrational behavior better
D、enable sociologists to predict more accurately what will happen to mankind
答案
A
解析
一般说来主旨题的答案通常应该在短文的开关或者结尾找。这个短文的主旨应该在最后一段中可以推断出来。其余选项不合题意。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3005209.html
相关试题推荐
Sportsaresopopularoncampus______(它们已经成为高等教育不可缺少的一部分).thattheyhavebecom
【S1】[br]【S2】A、popularB、prevalentC、prevailingD、fashionableB形容词辨析。本句的意思是:梦游症
[originaltext]Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenol
[originaltext]Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenol
[originaltext]Yogabecomesverypopularnowadays,butitisimportantthat
[originaltext]Theterm"cultureshock"hasappearedinthepopularvocabula
[originaltext]Theterm"cultureshock"hasappearedinthepopularvocabula
Hisnewcar,_____________________(花了七万元买的),hasalreadyhadtoberepaired.for
Americanculturehasnotbeenimmunetoculturalinfluencesfromoutside.Th
Americanculturehasnotbeenimmunetoculturalinfluencesfromoutside.Th
随机试题
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Howdoesabuildingcontractormostreadilyprovecompliancewiththebuildingc
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweig
[originaltext]Inthenextfewdecades,peoplearegoingtotravelverydiff
[originaltext]W:Wasthemovieasgoodasyouexpected?M:Itwasmeaningful.
小学语文《矛与盾的集合》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)导入新课 画图激趣。 1.猜猜老师画的是什么?教师一边在黑板上画坦克一边让学生猜。 2
对于人员密集的建筑基地,下列哪一项是与规范要求不符?()A.基地应至少两面直
下列关于风险管理策略的说法,正确的有()。A.商业银行的信贷业务应是全面的
有一钢筋混凝土非预应力屋架,如图所示。已知:屋架混凝土强度等级为C30,节点集中
对酶的化学修饰调节特点的叙述,错误的是A.这类酶均具有无活性和有活性存在形式
最新回复
(
0
)