首页
登录
职称英语
[originaltext] A country’s latitude, or distance from the equator, has an i
[originaltext] A country’s latitude, or distance from the equator, has an i
游客
2023-09-08
89
管理
问题
A country’s latitude, or distance from the equator, has an important effect on its climate. In places located at low latitudes, or near the equator, like Ecuador and northern Brazil, the amount of sunshine changes the least during the year. At mid-latitudes, in places like Japan or Argentina, there is more sunshine in the summer than in the winter. (29) The greatest change occurs at the highest latitudes, in places like northern Canada or Alaska. In these places, the nights are very long for half the year and the days are very long during the other half. At the North or South Pole, sunlight lasts the longest during the summer. But light and heat are the most intense at the equator.
Latitude and distance from the sea also affect climate. The thin air in high mountain areas absorbs less of the sun’s heat than the thicker air at sea level.
The daily change in temperature also increases with distance from the sea.
(30) Snow and rain are very important to climate. Snow reflects as much as eighty or ninety percent of the heat from the sun, and makes the weather even colder. But a large forest area can reflect as little as five percent of the sun’s heat. This makes the weather warmer.
Of course, the general effects of climate do not explain everything about the weather. For example, (31) both the driest place in the world and the place with the most rainy days are located in Chile. Calama, in the Atacama Desert. has had no rain for over 400 years. But during the year 1916, it rained in Bahia, Felix, Chile for 348 days.
选项
A、It reflects little of the sun heat and makes the weather warmer.
B、It reflects much of the sun heat and makes the weather colder.
C、It makes the rain impossible and the weather dry.
D、It makes the light and heat intense at the equator.
答案
B
解析
文中提到“Snow reflects as much as eighty or ninety percent of the heat from the sun,and makes the weather even colder”.答案为B项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2997159.html
相关试题推荐
[originaltext]Today,IwouldliketobeginbydiscussingearlyEuropeanset
[originaltext]Today,IwouldliketobeginbydiscussingearlyEuropeanset
[originaltext]Today,IwouldliketobeginbydiscussingearlyEuropeanset
[originaltext]Today,IwouldliketobeginbydiscussingearlyEuropeanset
[originaltext]Isyourfamilyinterestedinbuyingadog?Adogcanbeahap
[originaltext]Isyourfamilyinterestedinbuyingadog?Adogcanbeahap
[originaltext]W:Howard,whatareyouworkingonnow?M:Ihavejustfinisheda
[originaltext]W:Howard,whatareyouworkingonnow?M:Ihavejustfinisheda
[originaltext]M:Iamsorelieved,IjustfinishedthestoryIwasworkingonf
[originaltext]M:Betweenthetwohouseswesawyesterday,whichonedoyoupref
随机试题
Thescholarshipisopentoallthestudents______raceorsex.A、regardlessofB、w
Thereareover_______studentsintheirschool.A、hundredsB、ninehundredsC、hundr
Thefollowingaretheconditionsofcancellationandterminationofthecontr
Whatdotheyensureinthelegaltranslation?[br]Whoisthebestpersontotra
FishesThetermfishisapplied
SocialMediaandMarketingA)InMay2013,Ritz-CarltonH
某企业2016年底投资15000元购入一台设备,该设备预计残值为0元,可使用三年
急性再障如疑有颅内出血,应采取措施是A.卧床休息,禁止头部活动 B.给止血剂
教育学上把近代以学校系统为核心的教育制度称为()。 A.非正式教育 B.前教
按现代医学模式的观念,影响人类健康最大的因素是( )。A.环境因素 B.生活
最新回复
(
0
)